Jaké argumenty uplatnit při vyjednávání v zaměstnání ?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
No, asi bych v tom případě neřešila homeoffice, ale podala bych to tak, že jelikož objem práce je stejný, tak tedy ale za ten částečný úvazek očekávám stejný plat jako za plný, když tedy je objem práce stejný, tak není důvod, proč by peníze měly být menší… no a když se budou cukat, tak tedy „ustoupit“ k plnému s homeoffice, že za menší peníze celkem logicky stejný objem práce dělat nelze a plný bohužel nemůžeš - a v dnešní době si zaměstnavatel perspektivního člověka utéct nenechá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Možná už mi to dneska přestává myslet. Ty ten částečný úvazek potřebuješ (jako že chceš prostě pracovat jen 20 hodin týdně a šmitec) nebo potřebuješ být jen částečně v kanceláři a dodělat doma?
Pokud druhá možnost, tak bych argumenmtovala tím, že objem práce se Ti nesníží, pokud na ten zbytek práce nehodlají najmout někoho dalšího na půl úvazku (půlený úvazek je další administrativní zátěž, může to skřípat v komunikaci na realizavci té zakázky, pokud si s tím druhým „půlúvazkem“ nesedneš).
Takže aby byla firma happy a všichno jelo jako po drátkách, zakázky se stíhaly a pod., tak jsem ochotna pracovat na plný úvazek za plný plat, přičemž vzhledem k potřebě fungovat i pro děti, že uvítáš možnost home office. Jinak bereš půl úvazek pouze s polovičním pracovním objemem a zbytek ať si tedy dodělá někdo jiný, ty každý den odcházíš ve 12:00 směr domov.
Pokud plný úvazek, ale bez home officu, tak ok, určitě máte promyšlený scénář, až mě srazí tramvaj a já budu muset ležet s nohou v gipse doma a nudou se š´tourat v nose, kdo za mě ze dne na den převezme realizaci zakázky.
Plus že o tvé pracovní nasazení se v rámci home office nemusí bát, neb své pracovní kavlity, spolehlivost a orentaci na dokončení úkolů jsi již během svého působení ve firmě prokázala. Že víš, co je pro firmu důležité a ceníš si jejich důvěry, kterou určitě nezklameš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě, pokud máš poměrne „blízké“ vztahy s těmi dvěma „nadřízenými“, tak bych z nich chtěla případně na rovinu důvod proč ne. A v případě osíračjky typu „prostě ne“, bych teda šla tvrdě do nich. Jestli si myslí, že jsem tak hloupá a nezkušená, a nechám se uzemnit takovýmhle „shitem“ (když všichni víme, že home office v jiných odděleních není problém a je to teda očividně jen a jen o vůli některého z nich), tak ačkoliv jsem jinak ve firmě spokojená a doposavaď jsem byla velmi lojální, tak začínám silně přehodnocovat, jestli mi ve firmě, kde ke mě má vedení takovouto chabou argumentaci, vůbec chci pracovat. Klidně bych i trochu zablafovala, že Tě lanaří od někud jinud.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co vlastně potřebuješ?
Chceš kratší úvazek za stejné prachy s tím, že to doděláš doma a home office se nebude oficiálně řešit.
Nebo chceš plný úvazek a povolit home office.
Nebo chceš zkrácený úvazek za menší peníze a povolit home office a zaplatit to jako přesčas.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
A ještě, pokud máš poměrne „blízké“ vztahy s těmi dvěma „nadřízenými“, tak bych z nich chtěla případně na rovinu důvod proč ne. A v případě osíračjky typu „prostě ne“, bych teda šla tvrdě do nich. Jestli si myslí, že jsem tak hloupá a nezkušená, a nechám se uzemnit takovýmhle „shitem“ (když všichni víme, že home office v jiných odděleních není problém a je to teda očividně jen a jen o vůli některého z nich), tak ačkoliv jsem jinak ve firmě spokojená a doposavaď jsem byla velmi lojální, tak začínám silně přehodnocovat, jestli mi ve firmě, kde ke mě má vedení takovouto chabou argumentaci, vůbec chci pracovat. Klidně bych i trochu zablafovala, že Tě lanaří od někud jinud.
- Citovat
- Upravit
@Svistice píše:
Na tohle bych byla hodně opatrná. Člověk může být přesvědčen o své nepostradatelnosti, ale názor zaměstnavatele může být úplně jiný. Snadno sám sebe dostane do nepříjemné a trapné situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Co vlastně potřebuješ?
Chceš kratší úvazek za stejné prachy s tím, že to doděláš doma a home office se nebude oficiálně řešit.
Nebo chceš plný úvazek a povolit home office.
Nebo chceš zkrácený úvazek za menší peníze a povolit home office a zaplatit to jako přesčas.
Chci home office a plny uvazek. Prescasy se u nas neproplaci. Ta prvni varianta me nenapadla ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Chci home office a plny uvazek. Prescasy se u nas neproplaci. Ta prvni varianta me nenapadla
Jdi si po tom, co chceš.
Určitě bych se jich zeptala, jak si konkrétně představují, že pokud budeš dělat opravdu jen v rámci zkráceného úvazku a bez home office, jak stihneš svoji práci.
Zajímalo by mě, pokud máte dobré vztahy, jestli fakt se ti zvládnou dívat do očí a tvrdit, že ta práce je na poloviční úvazek.
Připadá mi, že z tebe chtějí dělat blbce.
Home office potřebuješ hodně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hanka.br. píše:
Na tohle bych byla hodně opatrná. Člověk může být přesvědčen o své nepostradatelnosti, ale názor zaměstnavatele může být úplně jiný. Snadno sám sebe dostane do nepříjemné a trapné situace.
Ano, to je pak na konkrétním zvážení daného člověka, zda má co ztratit, vyhodnocení možné reakce protistrany. A taky tom, jak to umí podat a načasovat (aby to bylo ve správný čas, a dobře nadávkované, aby to nevyznělo jako přímé vydírání). Mě se třeba takový menší blaf hodně vyplatil. Ale já v ten okamžik, kdy jsem to vypustila jen tak mez řečí do éteru, neměla vůbec co ztratit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sany80s píše:
Jdi si po tom, co chceš.
Určitě bych se jich zeptala, jak si konkrétně představují, že pokud budeš dělat opravdu jen v rámci zkráceného úvazku a bez home office, jak stihneš svoji práci.
Zajímalo by mě, pokud máte dobré vztahy, jestli fakt se ti zvládnou dívat do očí a tvrdit, že ta práce je na poloviční úvazek.
Připadá mi, že z tebe chtějí dělat blbce.
Home office potřebuješ hodně?
no tak bych to vyloženě neviděla, ale zkouší to a myslí si, že v rámci loajality k firmě bude držet „hubu a krok“
bez home office bych děti asi nezvládala vyzvedávat děti ve škole a školce a netrávila bych s nima moc času, takže to opravdu chci
asi jsem v nevýhodě, že mě ta práce baví a jsem tam spokojená, a oni to vědí - mě by přišlo fér, kdyby mi nabídli takové podmínky, abych byla spokojená dál, za to jak pro ně pracuji, při pracovním nasazení které tam panuje bych to očekávala automaticky, ale není to tak, projevuje se tam „vyčůranost“ zaměstnavatele.
To oni si představují že to zvládnu a dodělám to doma, že by mi pak dali nějaké čtvrtletní prémie navíc…ale to by musely být prémie ve výši jednoho platu, aby se reálně dorovnalo to, co odpracuju - to je hodně ošemetné a navíc je to nenároková složka, osobní hodnocení, nenapsané na papíře, které si můžou každý měsíc rozmyslet
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
no tak bych to vyloženě neviděla, ale zkouší to a myslí si, že v rámci loajality k firmě bude držet „hubu a krok“
bez home office bych děti asi nezvládala vyzvedávat děti ve škole a školce a netrávila bych s nima moc času, takže to opravdu chciasi jsem v nevýhodě, že mě ta práce baví a jsem tam spokojená, a oni to vědí - mě by přišlo fér, kdyby mi nabídli takové podmínky, abych byla spokojená dál, za to jak pro ně pracuji, při pracovním nasazení které tam panuje bych to očekávala automaticky, ale není to tak, projevuje se tam „vyčůranost“ zaměstnavatele.
To oni si představují že to zvládnu a dodělám to doma, že by mi pak dali nějaké čtvrtletní prémie navíc…ale to by musely být prémie ve výši jednoho platu, aby se reálně dorovnalo to, co odpracuju - to je hodně ošemetné a navíc je to nenároková složka, osobní hodnocení, nenapsané na papíře, které si můžou každý měsíc rozmyslet
Tohle použij. Bez emocí, bez snahy o vydírání či obviňování, upřimně.
Já fakt tenkrát použila něco podobného a našlo to úrodnou zem. Až jsem se sama divila.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Svistice píše:
Tohle použij. Bez emocí, bez snahy o vydírání či obviňování, upřimně.
Já fakt tenkrát použila něco podobného a našlo to úrodnou zem. Až jsem se sama divila.
já právě očekávám, že pokud dodám „kvalitní“ diskuzi s argumenty, né že jen přijdu a budu koukat, co mi chtějí dát, tak že se snad nějak dohodneme - ale potřebuji si to nějak utřídit a rozmyslet, jak na ně ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
já právě očekávám, že pokud dodám „kvalitní“ diskuzi s argumenty, né že jen přijdu a budu koukat, co mi chtějí dát, tak že se snad nějak dohodneme - ale potřebuji si to nějak utřídit a rozmyslet, jak na ně
Jestli chceš, písni SZ a já Ti popíšu, co jsem tenkrát řekla já.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
já právě očekávám, že pokud dodám „kvalitní“ diskuzi s argumenty, né že jen přijdu a budu koukat, co mi chtějí dát, tak že se snad nějak dohodneme - ale potřebuji si to nějak utřídit a rozmyslet, jak na ně
ja si kdysi taky myslela, ze mam se zamestnavatelem a nadrizenymi vyborne vztahy. jenze ony byly vyborne jen dokud jsem drzela hubu a krok. v momente, kdy to zacalo jit z kopce (bezduvodne 70-90hod pracovni tydny, mam dve male deti. ne proto, ze to bylo objektivne treba, ale protoze projektovy nadrizeny razil heslo „nikdo nejde domu driv nez ja“ a byl dezorganizovany workoholik). vydrzela jsem asi 9 mesicu slusneho stezovani si a pak dala vypoved. byla jsem ve stavu ze jit za prepazku na postu lepsi nez toto. zcistajasna se rozezvonily telefony, majitele se mohli prerazit samou vstricnosti. vyrazila jsem z toho mnohem vic nez jen zvyseni platu a part time. a to nejsem klicovy pracovnik, ve smyslu nenahraditelna. Na me urovni je nas jeste porad cca 20. Ale kdyz mas 20 schopnych manazeru a 30 projektu, tak jsi stejne porad v haji, lepis to jk muzes a 19 jich mit proste nechces. jake prekvapeni ze muzes (uspesne) vest skoro 20 clenny tym na tridennim uvazku…
s tim blafem: proc ne, ale musis byt odhodlana konat jak rikas pokud ti to nespoklnou. jinak uz si nevyjednas nikdy nic, budou te mit na lopate. moje vyppved nebyla vyjednavaci taktika, proto to fungovalo
- Citovat
- Upravit
Ahoj všem, budu se po RD vracet do zaměstnání.
Věc se má tak, že mi nabídli zkrácený úvazek, ALE množství práce a zodpovědnost zůstane stejná. Pracuji na pozici, kde mám pokaždé jednu zakázku na starosti, na kterou je pevně dané časové období (cca 6 týdnů). Takže zkrácený úvazek mi prostě sebere akorát čas a peníze, ale tu práci budu muset dodělat stejně doma zadarmo.
Mám se ted sejít se šéfy - ředitel je můj spolužák z VŠ a ten druhý přímý nadřízený manager - vztahy mám s oběma výborné. Ale oba jsou dost zásadně proti home office a já bych je potřebovala nějak utlouci argumenty, abych byla taková průkopnice, komu to povolí.
Jinak ve firmě je více oddělení, na který jsou matky po RD a mají i home office, jen u nás na oddělení to prostě nechtějí.
Těžko říct proč, protože máme dobrý a pracovitý kolektiv, jsem soukromá firma, každý tam pracuje na 120%, co se nestíhá, tak se dodělává bez řečí doma, při zakončování zakázky tam nejednou jsme přesčas. Jsme za to i dobře ohodnoceni. Takže důvod, že bychom doma nemakali, mi přijde scestný.
Pokud můžu říct o svém pracovním nasazení, tak před RD jsem byla „nejlepší“ pracovník z oddělení, při prvním dítěti jsem se vracela brzy na částečný úvazek, po celou dobu RD se se všemi vídám na firmeních akcích, zapojuji se i z domova.
Potřebovala bych poradit nějaké argumenty, které by mohly převážit misku vah na mojí stranu, při domlouvání plného úvazku s částečným home office. Šéfové většinou na toto téma argumenty nemají, řeknou „prostě ne“. Chtěla bych vyvolat takovou debatu, abychom se o tom mohli bavit a nesmetli to ze stolu.
Prosím zachovat anonym z důvodu osobních údajů.