Špatný hormonální profil - co dál?

224
4.8.24 11:20

Špatný hormonální profil - co dál?

Ahoj, hned na úvod napíšu, že jsem vyšetření hormonálního profilu nepodstoupila. Ale pokud se mi v dalším cyklu nepodaří otěhotnět, tak to mám v plánu.
Mám hodně nepravidelné a dlouhé cykly, od začátku roku jsem měla ovulaci i menstruaci 3× (snažíme se od ledna). Takže počítám, že hormonální profil bude špatný. I podle dalších příznaků mám podezření na PCOS… ale úplně stejně jsem to měla i před prvním těhotenstvím a to se povedlo na první pokus. Umělé oplodnění podstupovat nehodlám (to až v hodně krajním případě), radši si na miminko přirozenou cestou počkám trošku déle, ale pokud tomu můžu napomoct, tak proč to neudělat.
Váhám, jestli na ten hormonální profil vůbec jít, aby mi jen nenasadili do hlavy, že jsem neplodná a nic s tím do kromě caru dělat nebudou.
Tak by mě zajímalo, pokud vyjde hormonální profil špatně, co potom následuje?
Nasadí mi nějaké léky na srovnání hormonů? Nebo mě hned odešlou do caru, že jsem neplodná? (Tak to měla známá).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3727
4.8.24 11:52

@Bramborab projdi nejdříve veškerým vyšetřováním. Není v pořádku, pokud každý měsíc neovulujes. Hormonální profil ti udělají z krve a pred ovulaci si dojdi na folikumetrii, aby se vidělo a zacalo se něco dít. Kolik ti je let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
224
4.8.24 11:58

@suzka1 vím, že to není v pořádku, ale chci vědět, co mě čeká, když budu mít špatně výsledky. Je mi 28.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.8.24 13:05

@Bramborab to ti tu nikdo bez výsledku vyšetření neřekne.
Až budeš mít nevo v ruce, tak se ptej.

Ať ti to dopadne v rámci možností dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3727
4.8.24 13:55

@Bramborab s hormonální nerovnovahou se to řeší určitě léky. Ale není to samozřejmě na celý život, ale srovnání hormonů je pro otěhotnění dost zásadní. Stejne jako sledování ovulace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
4.8.24 14:07

No, nejdřív si tam zajdi, zjisti, jestli opravdu budeš mít „špatné“ výsledky. A pokud ano, tak v jakém smyslu špatné. Poruch může být milión a dle toho je taky milión řešení. V podstatě se ptáš na to, co s tebou bude kdo dělat, když ti vyjdou nějaké hodnoty v krvi špatně, aniž bys tušila, které vlastně a jestli budou lehce nad normu nebo totálně mimo.
Takže si polož otázku - chci to vědět a chci to řešit? Jestli je ti to fuk a necháš tomu volný průběh, potože už to jednou klaplo, tak je samozřejmě zcela zbytečné tam chodit.
Pokud chceš vědět, kde je přesně problém a zda na něj existuje nějaké jednoduché či složitější řešení, tak vědět to bez toho, aniž bys tam šla, to prostě nebudeš :nevim:
Pro příklad, při absenci ovulace je možno nasadit antiestrogeny a ultrazvukové kontroly. Při vysokém prolaktinu, který může být příčinou anovulace, je tento možno snížit léky. Při nedostatku progesteronu v druhé fázi cyklu je tento možno doplnit. Při nepraskání folikulu je možno píchnout hCG. Atd. Osobně teda neznám nikoho, komu by z jednoho odběru řekli - máte málo estrogenu, jste totálně neplodná a bez IVF to nejde. Pokud by mi tohle někdo řekl, obratem bych šla do jiného CARu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí