Špatný krevní obraz - ve 3.trimestru

2977
5.12.09 10:21

špatný krevní obraz

Zdravím všechny!
Jsem ve 3.trimestru, byl mi zjištěn velmi špatný krevní obraz, proto doktorka nasadila velké dávky železa+Captafer. Nicméně se pořád tvíří hrozně vážně, vyhrožuje transfúzemi a kreslí černé scénáře - prý jde o „velmi vážný stav“.
DOst mě to vyděsilo. Měly jste to tak některá taky? Ovlivnilo to nějak konec těhotenství, porod, šestinedělí? Díky za reakce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Zelenka
5.12.09 13:51

Ahoj,
no nejsem uplne na tohle odbornik, ale hlavne jaky jsi tyden a problem je teda hlavne hemoglobin? Jestli to tak je, tak by mohl chybet miminu kyslik, protoze ten hemoglobin prenasi. Na druhou stranu mimina maji trochu lepsi hemoglobin nez mamina a kyslik si z ni vytahnou. Kdyby to bylo moc spatny, tak by ti tu transfuzi asi dali hned a necekali by az si telo samo hemoglobin vyrobi ze zeleza, co ti pichaji.
Jsem ted poprve tehotna, ale od kamaradek jsem slysela, ze kdyz po porodu ztrati hodne krve, dostavaji transfuze = to se zlepsi okamzite.
Mas dobry, ze se na to prislo a dr te kontroluje.

• Citovat
  • Upravit
17010
5.12.09 15:42

Ahoj, osobní zkušenost nemám, ale zajímalo by mě, co je myšleno špatným krevním obrazem … tzn. kolik máš hemoglobinu, jestli to teda víš … u těhotných je nad 100g/l normální - počítá se i s naředěním krve zvýšeným množstvím plazmy - aby těhotná měla dostatečné množství krve - je jí asi 0.5-1 litr více než u netěhotné ženy…

a jestli jsi ho předtím při kontrolách třeba neměla hraniční, jestli ano, měla jsi dávno brát železo v tabletách

… pokud by to bylo nyní tak tragické, tak ti jen nevyhrožují ale transfuzi dají, i když u těhotné je to vždy větší riziko než normálně…tak možná i proto s tím váhají

hlavně se moc nenamáhej, abys všechen kyslík nespotřebovala pro sebe a zbylo na miminko, miminko pak nemusí prospívat tak jak má ...... a to platí i když třeba placenta negunguje jak má - může docházet k infarktům placenty, ale proto se ve 3. trimestru ke konci kontrolují průtoky pupečníkem …

tak ti přeju aby jsi to všechno pěkně zvládla, a kdyžtak pak napiš, jak pokračuješ a jak se ti ten krevní obraz při léčbě zlepšuje :wink: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
5.12.09 21:18

Díky moc za reakce!
Hodnotu hemoglobinu mám rovných 90 + ještě asi 2 sledovaná kritéria mám pod limit. Zatím baštím poctivě železo a doufám, že až půjdu za 14 dní na kontrolní vyšetření, bude vše lepší. Každopádně všechny dřívější odběry v těhu byly v pořádku, chudokrevnost se projevila až teď.
beru 3 tablety denně, tak si připadám jako železná lady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
6.12.09 09:41

ahoj

tak hodnota hemoglobinu 90 je nízko, ale já osobně si nemyslím, že až tak abys musela dostat transfuzi… pěkně papej železo, ale jen dávej pozor abys to nezapíjela mlíkem, nezajídala jogurtem nejedla s hořčíkem a spoustou dalších léků, třeba antacidy - proti pálení žáhy, to všechno by mohlo způsobit, že se ti nevstřebá všechno z těch tablet a nebo i nic - v případě zapití mlékem… v každém případě se doporučuje dodržovat nejméně 2 hodinový odstup mezi takovým jídlem a železem, nebo jinými léky :wink:
p.s. určitě je to napsané v příbalovém letáku

jo a pokud bys měla zácpu, což je možný, ale i řídkou stolici, je lepší jíst hodně zeleniny a ovoce a nebo si dát glycerinový čípek, než třeba laktulózu či jiné projímadla, které tě proženou seshora - taky snižuje vstřebávání železa…

no tak už končím se svými radami :oops:
ahoj a dobře to spolu s mimískem zvládněte :wink: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zelenka
6.12.09 12:19

Jo,veveruskaa uz ti dala dost vycerpavajici odpoved. 90 moc neni, ale dobry je, ze to nemas celou dobu tehotenstvi a ze jsi uz lecena. Tyhle problemy byvaji dost casty, ale daji se dobre lecit a verim, ze za 14 dni to bude mnohem lepsi.
Jen vydrz bastit to zelezo, fakt hodne zalezi, aby se to bralo presne podle pribal. letaku.
Jeste muzes bastit cerveny maso a vubec vyrobky z krve, odkud se zelezo taky dobre vstrebava.
Tak se opatruj, , nestresuj, odpocivej a drzim palce.

• Citovat
  • Upravit
147
8.1.13 15:48

Ahoj,

chtěla jsem se optat, zda je třeba na krevní test (krevní obraz - 3. trimestr) jít na lačno nebo se můžu nasnídat. Jdu společně s tím ješt na kontrolu cukru v krvi 1. hod. po jídle, tak jestli by se to dalo spláchnout jedním odběrem nebo si musím nechat vzít krev 2×.
Díky moc.
 mx

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.2.19 22:30

Dobrý den jsem v 2 měsíci těhotenství a zjistily mi hodně špatný krevní obraz hemoglobinu na 80…!
Zítra mám zajít do nemocnice na infuzi
Nemohlo to ohrozit plod? Gynekolog mě ne skontrolovat a další ultrazvuk mám až za měsíc :?

• Citovat
  • Upravit
175
31.5.21 17:37

Špatný krevní obraz 36.tt

Ahoj, chtěla bych se zeptat, jaké léky jste si koupili, když vám vyšel špatný krevní obraz? Dostala jsem nějaké letacky, ale zajímají mě vaše konkrétní zkušenosti ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí