Špatný ogtt

Anonymní
23.5.25 13:05

Špatný ogtt

Ahoj holky mam dotaz dnes jsem byla na ogtt a vylezla sestra ze mi vyšlo vyšší nevím jestli sem ji dobře rozuměla jestli 5.16 nebo 5.6 ale jen mi řekla ze to pošlou me gynekolozce a ta mi zavolá co bude dál ale holky nevíte jestli uz mam jíst nějak omezit ty cukry nebo zatím jíst normálně protože je pátek a počítám že dr zavolá az v pondělí jsem z toho celkem špatná nevím co me čeká kdyz to mam vyšší

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11862
23.5.25 13:20

Jestli to byla ta hodnota na lačno tak by se měl test ještě jednou zopakovat. Počkej do pondělka. Samozřejmě nic nezkazíš tím že vynechas přes víkend vyloženě sladké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 13:23

@Vladusxx ano bylo to na lačno tak se budu snažit to omezit to sladké děkuji

• Citovat
  • Upravit
338
23.5.25 13:23

Hodnoty První - nalačno má být do 5,1 (pokud bys měla 5,16 tak to je hraniční, pokud 5,6 tak to už je zvýšené) a po první hodině do 10 a po druhé do 8,5.
Já jsem měla těhu cukrovku a hodnoty jsem měla vyšší všechny tři. Tak možná bych být tebou do kontroly nebo telefonátu mudr vyřadila cukr (ne komplet sacharidy, jen ten cukr) a pak uvidíš. Možná udělá kontrolní na lačno a třeba to tím vyřazeným cukrem bude v normě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.5.25 13:26

@Miluška1980 me vzaly jen ten první odběr a pak uz me poslala dom včera sem jedla právě vše i susenku sem mela i dost pečiva protože mívám větší hlad ale protože rikaly ze jíst normálně tak sem to nějak neřešila ale na lacno sem byla minimalne 10 hodin tak doufám trochu ze by ten druhý výsledek mohl být dobrý tak budu doufat

• Citovat
  • Upravit
69079
23.5.25 13:36

Ano, před testem jíst normálně. Jinak ti to zopakují a v případě i podruhé zvýšené lačně hodnoty by tě meli odeslat do těhotenské (!!!) diabetologicke poradny. Můžeš kouknout na stránky těhotenská cukrovka.cz, ale zatím jen po jedné lehce zvýšené hodnotě není třeba panikařit, je šance, že podruhé to bude ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.25 10:56

@Miluška1980 tak mě posílala hned do te poradny ale domluvila jsem se ze bych to chtěla postoupit znovu že sem v 7 večer se hodne najedla jeslti to nemůže být tim tak uvidím jak dopadne druhý odběr říkala ze tech 5.16 sem mela což mi nepřijde moc

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky