Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Holky prosím o radu, synovi se ve čtvrtek objevili neštovice, od vcera jen lezi nemá o nic zájem, teplotu nemá, ale nelíbí se mi. Je to normální nebo už mám plasit.
Apatie k nemocem patří. Pije aspoň? Jinak neštovice jsou na imunitní systém fakt záhul
Jinak nevím co poradit, já ho nevidím, ale spolehni se na svůj instinkt, ty ho znáš nejlépe ![]()
Jo pije, já právě nevěděla, všude píšou že děti jsou až na pupínky v pohodě a on je uplne bez nálady
@chelsea001 no jo, já znám zase strašný příběhy o neštovicích, ale to teď slyšet nepotřebuješ. Hele moje malá měla angínu, čtyřicítky a dokud jsem na ní nesáhla, tak jsem nic nepoznala. Dokonce normálně jedla a to měla krk plný čepů. Pak měla obyčejnou virozu s jen zvýšenou teplotou a byla úplně hadrová, až jsem si říkala, že snad pojedeme, fakt padala ke straně, vůbec nebyla schopná na mě ani zaostřit. Takže se moc neohlížej na to kdo to jak měl..
Moje dite melo i horecku, pupeny jak vrata uplne vsude. Vypadaly tak vsechny deti, co je v okoli mely. Ja zas neznam nikoho, kdo by mel jen par pupinku a nic.
No u nas po prvim vysevu vylitly horecky ke 40, takze apatii, kdyz dite prijima tekutiny, bych jeste nepovazovala za tezky prubeh. Telo si zjevne samo rekne, kdyz potrebuje setrit sily.
Moje malá při neštovicích týden nejedla, jen pila, přes den byla jak hadrová panenka a noci proplakala. Držím palce ať je brzy líp
Myslím, že tělo bojuje s virem, tak proto je bez nálady. Některé děti mají jen pupínky a jinak normálně fungují, jiné to zvládají hůř. Jedna dcera měla jen ty pupínky, druhá měla 39 horečky několik dnů, pupínky všude, vysévaly se nové a nové celý týden, byla celkově schvácená, skončili jsme i doktorky.