Zánět průdušek - virový, nebo bakteriální?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
456
21.11.14 11:30

Zánět průdušek - virový, nebo bakteriální?

Ahoj holky,

tříletý syn má zánět průdušek. Loni ho měl během zimy dvakrát, letos zatím poprvé. Vždycky jsme dostali k užívání antibiotika. Dneska opět. Potkala jsem však v lékárně jednu známou maminku a ta se mě ptala, jestli má syn zánět průdušek bakteriální, nebo virový? A jestli prý doktorka dělala CRP nebo rozbor hlenu…

Nedělala ani jedno. Diagnózu vždy stanovila na základě poslechu. Tak by mě zajímalo, jestli máte podobnou zkušenost, nebo jestli vaše doktorky/doktoři postupují jinak.

Hrozím se toho, že syn bude mít po týdnu užívání ATB zase oslabenou imunitu a hned někde zase něco chytí :,(

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32873
21.11.14 11:32

Naše dává ATB podle poslechu. Malej má zánět průdušek každou chvíli, trpí na to hodně. Ale ATB mu dává tak 2× ročně. Tento rok je měl v květnu a má je teďka.
Můj má oslabenou imunitu i bez ATB, už nevíme co s tím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5730
21.11.14 11:40

Ty jo, mé děti dostaly na zánět průdušek maximálně sirup…o ATB nikdy nepadla ani zmínka…A ano, naše dětská vždy než nasadí jakákoliv antibiotika, vždy dělá CRP.
Jestli máš možnost sehnat tymiánovou mastičku od Justu, vyzkoušej jí. Mým dětem vždy strašně pomůže - mnohem lépe a rychleji než sirupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3054
21.11.14 11:47

Naše dělala crp, bylo v pořádku, prohlásila, že to má zatím na jedné straně-dlouho ho poslouchala. Nasadila Ventolin a sirup na předpis, kontrola za 3 dny. Na kontrole řekla, že už to má na oboustranné, ale atb zatím dávat nechce, kontrola za týden. Já nasadila navíc Nasivin sirup a po týdnu byla celá překvapená, že je poslechově uplně čistý, že to nezažila…opakovaně si ho poslouchala a koukala, co minule napsala…ale diagnoza byla zánět průdušek, je to velmi nakažlivé a nikdo to od něj v rodině nechytil. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
26.11.14 09:46

Ahoj holky, díky za reakce. Omlouvám se za opožděnou reakci. Mladší to chytil od staršího, takže mám teď doma dva marody.

Jak to tak čtu, tak se to asi dá podle poslechu poznat :think:, když to doktoři dělají. Ptala jsem se ještě jednou na to, zda by ta léčba nešla bez atb, jak psala malinika, tak mi doktorka vysvětlila, že starší měl už chycené i plíce, proto ta atb. A malý (4měsíce) má hodně silný zánět průdušek, tak nafasoval atb taky. Už byl hrozně unavený, pořád jen plakal, horečky, chrčel a kašlal…V noci spal maximálně tři hodiny. Snad mu to pomůže a uleví se mu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí