Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozhodla jsem se dětem dávat přes zimu doplněk stravy vitamín C, jelikož ovoci a zelenině moc neholdujou. V lékárně mě poradily pro děti klasický celaskon. Dáváte ho někdo dětem, nebo s jakým céčkem máte u dětí zkušenosti? Nechci žádné multivitamíny, ale prostě klasické céčko. Díky za radu
Běž do DM, mají tam sypký čistý vitamín C. Jinak malé kupuju Celaskon s rutinem, cucací. Hlavně kvůli tomu rutinu. Má jeden dost specifický problém.
Taky doporucuju ten sypaci z dm, sypu jim to do piti a je to bez kecu ![]()
Mě dali v lékárně vit C bonbonky pro děti. Mají malinovou příchuť, jsou na chuť ne tak kyselé a docela i dobré. Je to 100 G v jedné tabletě. Nabídla mi je lékárnice sama místo klasického céčka. Bohužel děti strhly tu etiketu, tak nevím od jaké jsou firmy, ale zkus se v lékárně zeptat, věřím, že je maj všude, mají ještě pomerančové.
Kupuju taky sypký z DM a sem tam má tento, místo bonbonu http://www.lekarna.cz/…40g-rolicka/
Dávám dcerce ochucený celaskon - vhodný i pro děti (takto je to na něm i napsáno). Asi novinka, protože v jedné lékárně o něm lékárnice nevěděla, ale v nabídce ho našla. Malé chutná, dokonce si o něj denně říká
. Je takový kyselkavosladký vhodný k cucání.
Dáváte dětem denně? Teď jsem se dočetla na celaskonu, že se dětem nemá dávat dlouhodobě a max. 100. Od zimy jim dávám 250
![]()
@Genovesa dávám dětem céčko snad od září do května..já beru pro děti dokonce 400 a paní lékárnice mi řekla že to je zbytečné..že jim stačí 100..ale je jedno co dáváš, oni prostě zbytek vyloučí, takže jestli ti nejde o peníze že 250 je dražší než 100 tak jako nezabije je to..předávkovat cečkem se nejde, co tělo nevstřebá jde pryč močí.
každopádně až doberou 400 tak koupím asi zpátky tu 100..
@Petrlis
taky jedeme Céčko z DM, je to tohle https://www.dm-drogeriemarkt.cz/…-prasek.html… Prakticky celou zimu preventivně do ovocného čaje (ideálně lesní směs
). za +- 50,– Kč dobrá investice, zásobila jsem celou rodinu
![]()
@smurfka No já právě vím, že se přebytek vyloučí močí. Tak mě to zarazilo, ale nemyslím si, že by nadbytek vit. C mohl v těle způsobit škody. Mám doma i 100, tak min. té mladší budu dávat tu. Ony mi ten prášek v pohodě spolknou, to není problém.
@Cowlinka Není to pití moc kyselé? To by dcerunky nechtěly
. Proto mi nechtějí pít mražený rakytník
.