Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer,
celý večer hledám na internetu radu, marně.
Mám autosedačku 0-18kg která jde použít jak po směru, tak proti směru jízdy. Když jsem jí nainstalovala do auta, tak jsem zjistila, že sklon je dost malý. Dítě v ní spíš sedí než leží a to i v nejvíc sklopené sedačce. Neexistuje nějaký klín, který by se pod sedačku dal?
Sedačku jsem dala do protisměru a chci do ní dávat půlroční dceru. máme asi velký sklon sedaček, nebo nevím kde je háček. podkládat něčím, co k tomu není určené mi přijde jako hazard se zdravím dítěte.
děkuji za rady ![]()
@Luciferda a jaka je to konkretni sedacka? protoze tyhlety typy sedacek maji dycky vespod takovou, jakoby, packu, kterou lze odklonit a sedacka se o ni opira. Nebo aspon co jsem videla..
Se mi nevložila fotka…
a nenapadlo mě kouknout dolů
je to ferrari cosmo nero
@Luciferda nj, co koukam na net, tak tahle to fakt nema.. a mas ji danou do te jakoby nejnizsi polohy?
@Luciferda
bude to tim protismerem. my mame taky celkem sklon sedadel a sedacka se mi moc nahnula. prvni jsem pod ni dala stocenou deku, pak jsme koupili „bazi“ a bylo to v pohode. ale asi se to prodava k malokteremu typu
Na netu jsem taky nic nenašla. sedačku mám sklopenou co to jde, miminko bych tam fakt nedala… mám jí od bratrance a nechápu jak v tom mohli vozit novoše.
na slovenských stránkách jsem viděla něco jako klín, ale na českých jsem nic podobnýho nenašla.
sklon sedadel máme velký, zase starší holce nepadá hlava když spí…
Mame stejny problem - kratkou fabii a joie i gemm sedacku, ktera se prodava hlavne na britskem trhu. Syn bude mit teprv 3 mesice, zatim jsme s nim jeli 2× na kratsi vzdalenost, ale pres svatky to bude mozna streka delsi. Fakt tam spis sedi. Nevim, zda zespodu je neco na odklopeni, myslim ze ne
kdyby nebylo, jak to tedy lze vyresit?
@Avrun pod Joie I Gem se dá koupit základna, u které je možno nastavit 7 poloh sklonu: http://autosedacky.mimishop.cz/detail/5907462/
takže kupte základnu a nastavíte si sklon jak potřebujete. Samotná sedačka polohovat nejde.
Hlavně ji nedávejte po směru. To je pro takhle malé miminko strašně nebezpečné. Dejte tam ten klín, jak řádí steeve a nebo kupte na teď ještě bazarovou MaxiCosi Cabriofix. Dá se sehnat levně. A pak až malou dejte do této.
@Luciferda Tahle sedačka hlavně není vůbec bezpečná
To fakt radši tu bazarovou MaxiCosi za 1000Kč. Za prošla testy na výbornou.