Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj Strsim, můžu se tě zeptat, jak probíhá léčba u Dr. Kočího? Taky jsme k němu objednaní. Má výsledky? Na diskuzích si ho holky chválí, ale nikde jsem se nedočetla žádný konkrétní příběh. My ho chceme zkusit jako úplně poslední možnost, než půjdeme do dárce. Posílala jsem mu tehdy mynželovy výsledky a podle něj bylo vše v normě, takže fakt nevím, jak by nám mohl pomoct.Jak dlouho k němu chodíte?
Ester, máš zkušenost s PICSI? U nás spermijky jsou, minimum, ale jsou, ale stejně je nám to nanic, protože se embria 4. den přestávají vyvíjet. Už jsme zkusili snad všechno.
Ahoj Mandarinko
myslím že Kočí má dobré výsledky a zaslouží si své dobré jméno. Nevím teda jestli pomůže i nám, ale snad jo.
V podstatě ráno na odběry - do 9.00
Potom přijdeš až na odpoledne na kolik jste objednaní. S náma si na začátek popovídal, pak jsem byla „vyhozena“ z ordinace a manželovi udělal UTZ vyšetření varlat, UTZ vyšetření konečníkem a nakonec i pohmatové vyšetření. Ve srovnání s vyšetřením ve Zlíně prý úplně něco jiného.
Podle toho se pak rozhodne co dál bude dělat.
Jsem v kontaktu se dvěma holčinama co k němu chodily - první - zkoušeli to víc než rok i v kombinaci s CAR bez zlepšení spg. Kočí jim diagnostikoval „obyčejnou“ varikokelu - přeléčil a po 2 měsících na kontrole konstatoval, že by se divil, kdyby neotěhotněli do 3 měsíců…
druhá - ti měli dost nepohyblivé spermijky a pak se jim ztratili úplně… už podle spg (výsledků z CAR) který mu poslali mailem jim řekl, že zřejmě u nich bude problém v zánětu u muže. po 6 týdnech se jim vrátilo množství spermijek téměř k normě - teď řeší „jen“ přeléčení zánětu u obyčejného urologa.
Sice jeho léčba je dost drahá, ale myslím, že je to lepší než ze sebe dělat pokusného králíka. CARy to stejně neřeší (myslím léčbu chlapa) a dopadne to tak, že zbytečně čerpáš IVF cykly…
Musíš si uvědomit, že i léky co ti předepíše jsou bez příspěvku a platíš je v plné výši.
U nás sice po kontrole po 6 týdnech nebyl vidět pozitivní výsledek v spg ale aspoň vidíme že se někdo snaží. Je to na delší vyprávění… ale fakt z něho máme velmi dobrý pocit. a nejen my ale i ty další dvě dvojice co s nima jsem v kontaktu.
Kdybys chtěla vědět něco bližšího písni SZ
Ahoj, muj pritel ma vrozenou vadu kuze, je to velice neprijemne, pro nej, i pro okoli.tuto vadu zdedil po otci, ktery mel jen minimalni priznaky, a matka byla zdrava. dalsi jeho dva sourozenci uz jsou zdravi. pokud je riziko velke, pomstite se tim sobe, a tomu diteti.tak hodne stesti, at mate zdrave deti.
Prepana baby neblaznite s darcom pokial spermose su. A na to aby sa vybrala geneticky dobra spermijka si dajte spravit PICSI (metoda s ktorou sa vyberie spermia s dobrou DNA) Drzim palce