Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky,
mám tak asi milion otázek 😀. Snažíme se s přítelem půl roku o mimčo. Já jsem zdravotnik a nerada nevim, co se děje. Přítel šel tedy na spermiogram (přidávám foto). Výsledek samozřejmě špatný: Oligoasthenoteratozoospermie. Máte s tím někdo zkušenosti? Povedlo se nakonec? Vitaminy samozřejmě má a vzali jsme ještě concieve plus gel. Pomohl vám někomu, kdo jste věděl o špatném spermiu?
Zároveň mám otázku, jestli náhodou někdo nemáte takto zkušenosti. Přiznám se, zle to těžce nesu a snad každý den brecim a pokud by to bylo možné, rada bych zkusila IUI rovnou. Nechali vás někoho to podstoupit, i když to ještě nebyl rok? Neumím si predstavit, že se dalsiho půl roku budeme snažit, když naše šance jsou tak 3% s takovou ![]()
Jako teda samozřejmě počítám s tím, že se za dva měsíce udělá nový spermiogram, ale zase pokud se to moc nezlepší, tak mi přijde zbytečné čekat..
@Silvien1 Objednej pritele k andrologovi. Možná bude 2 měsíční cekacka, ale udela mu ultrazvuk, odebere krev a pak po emailu pošle vysledky, popř. recept. Vitaminy doporucuju třeba reproman, může začít už dneska. Manžel taky nemel dobrý spermio, byl u dr. Zamecnika v Praze v Iscare, bral prasek denne 2 měsíce a výsledky pak úplně super. Jsem nyni v 11tt přirozeně. Jo a když tak mudr. Zamecnik byl v Show Jana Krause
A nebrec, to vam obema určitě pomůže, hlavně jemu. Všechno se da řešit. Buď ráda, že víš, kde je problém už po půl roce snažení.
@Anonymní píše:
@Silvien1 Objednej pritele k andrologovi. Možná bude 2 měsíční cekacka, ale udela mu ultrazvuk, odebere krev a pak po emailu pošle vysledky, popř. recept. Vitaminy doporucuju třeba reproman, může začít už dneska. Manžel taky nemel dobrý spermio, byl u dr. Zamecnika v Praze v Iscare, bral prasek denne 2 měsíce a výsledky pak úplně super. Jsem nyni v 11tt přirozeně. Jo a když tak mudr. Zamecnik byl v Show Jana KrauseA nebrec, to vam obema určitě pomůže, hlavně jemu. Všechno se da řešit. Buď ráda, že víš, kde je problém už po půl roce snažení.
Určitě to máme v plánu. Vitaminy bere tak teda uvidíme. Dost jsem ale četla, že morfologie se ovlivňuje blbě. Ty jo tak to moc gratuluji a přeji zdravicko!
Joo to jsem rada. Já se na to proste moc upnula. Už jsem se těšila na prázdniny s břichem a tak a teď to teda vypadá spis na prázdniny 2023 s břichem. Ale Joo je pravda, že všechno se snad dá řešit.
@Silvien1 tak se objednej do CARu a řekni, že se snažíte rok
a že mezitím byl partner na spermio a vyšlo špatně.
@Linusren píše:
@Silvien1 tak se objednej do CARu a řekni, že se snažíte roka že mezitím byl partner na spermio a vyšlo špatně.
Noo tak nemůžu říct, že mě to nenapadlo 😀 zatím teda objednáváme na andrologii a poradím se na gyndě a kdyžtak asi takto no. Radši to budu řešit hned, než se z toho psychicky sesypat 😔
@Silvien1 já se na gyndu objednala cca po 8 měsících, že to je rok a do CARu jsme vlastně šli, když to rok byl
určitě je dobrý, abys byla v pohodě, takže konej podle tvého nejlepšího svědomí a vědomí ![]()
@Linusren píše:
@Silvien1 já se na gyndu objednala cca po 8 měsících, že to je rok a do CARu jsme vlastně šli, když to rok bylurčitě je dobrý, abys byla v pohodě, takže konej podle tvého nejlepšího svědomí a vědomí
Noo to jsem si taky říkala, že to stejnak bude trvat. A vy mate za sebou IVF nebo něco?
@Silvien1 nene, zatím zkoušíme IUI, podle všech testů jsme ok ![]()
@Linusren píše:
@Silvien1 nene, zatím zkoušíme IUI, podle všech testů jsme ok
Ahaa tak držím palečky ať brzy vyjde 😊
Ty budeš učiněný vztahový poklad. Výsledek byl samozřejměšpatně? U tebe nemůže existovat problém? Už teď denně bulíš? Jak říkám… poklad. Aby ti muž neutekl dříve, než z něj stačíš ty zdravé spermie vydolovat. Nedivila bych se mu ani trošičku.
@Kočka nedomácí píše:
Ty budeš učiněný vztahový poklad. Výsledek byl samozřejměšpatně? U tebe nemůže existovat problém? Už teď denně bulíš? Jak říkám… poklad. Aby ti muž neutekl dříve, než z něj stačíš ty zdravé spermie vydolovat. Nedivila bych se mu ani trošičku.
Moc milý komentář 😀 rekla bych, ze každý jsme jiný a každý to snáší proste jinak. Slovo “samozřejmě” jsem použila špatně, ale bylo to myšleno spíše ironicky. Jsem si samozřejmě vědoma, že problém muže byt i z moji strany a kvuli toho se už dost dlouho sleduju.
A máme pořad funkční a chápavý vztah. Jedno těžké období nás nerozhodi
umíme se podpořit navzájem a nemusí se to hned řešit rozchodem.
Takže dík moc za urážku ale nezodpovezeni jediné otázky ![]()
@Silvien1 rovnou se objednejte do Caru, není na co čekat. IUI můžete začít zkoušet a v mezi čase se bude řešit i spermiogram. Nicméně pokud teď už denně brečíš a to jste ještě ani pořádně nezačali, doporučuju začít chodit i na nějaké psychoterapie. Protože neplodnost je velmi náročný proces a dokáže zničit i skvělý vztah. Vím o čem mluvím, snažíme se s manželem 3 roky, 4× IUI, 1× IVF, 1× ET a je to docela na budku.
@BrnackaM píše:
@Silvien1 rovnou se objednejte do Caru, není na co čekat. IUI můžete začít zkoušet a v mezi čase se bude řešit i spermiogram. Nicméně pokud teď už denně brečíš a to jste ještě ani pořádně nezačali, doporučuju začít chodit i na nějaké psychoterapie. Protože neplodnost je velmi náročný proces a dokáže zničit i skvělý vztah. Vím o čem mluvím, snažíme se s manželem 3 roky, 4× IUI, 1× IVF, 1× ET a je to docela na budku.
Děkuju moc za radu. Joo příští týden jdu k poprvé k psycholozce. Ty jo. Držím palce aby se na vás konečně usmalo štěstí! A u nás to snad taky nějak dopadne..