Špatný spermiogram. Nález leukocytu

20
21.2.22 16:31

Špatný spermiogram. Nález leukocytu

Krásný den budoucí maminky snažilky :srdce:
Už přes rok se snažíme s přítelem o miminko.
Marně :roll:
Dnes přišel vyslledek ze spermiogramu a jsme zklamání zároveň trosku v šoku :zed:
Ve spermiogramu byl nález Leukocytu a to dost :zed: celých 6 Leukocytu :pocitac:
Dále morfologie pouhý 2% :(
Pohyblivost také žádná sláva ale jsme na hranici
Každopádně k otázce..
Pomůžou nějaké vitaminy na zlepšení spermiogramu? Četla jsem selzink :nevim:
Nějaké rady? Obavám se přirozenou cestou to asi nezvladneme :think:
Ale nejvíce mě děsí ty Leukocyty..zajímá mě co bude dal ale pozvali nás až za 2 týdny a ja jsem nedockava :(
Děkuji přeji krásný den :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
21.2.22 20:00

@EElis nevim nic o těch leukocytech, ale ja bych doporučila návštěvu androloga. Udělá mu ultrazvuk kulicek, vezme krev a případně nasadí léčbu. Mému manzelovi to společně s vitamíny moc pomohlo. Androlog v Praze stojí cca 1500kc, čekací doba 2 měsíce a leky (1 prášek denně) bral 2 měsíce a pak kontrolní spermio, najednou vše super.

• Citovat
  • Upravit
20
21.2.22 20:20

Došli jsme do pronatal repro, kde nám spermiogram i odběr krve udělali 😊 jen čekáme na výsledky tak uvidíme co nám ještě řeknou tam 😊 třeba to půjde jinou cestou než mimotelnim oplodnenim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
2.3.22 17:35

V dalším spermiogramu ať se udělá kultivace (tím se zjistí, jestli tam není zánět a to by vysvětlovalo leukocyty). Urolog ať udělá moč+ sediment a kultivaci moči (taky kvůli možnému zánětu). Kvůli té morfologii si připlaťte vyšetření fragmentace DNA (řekne vám to, kolik % spermií nese dobrou DNA). Ale manžel měl opakovaně ve spermiogramu leukocyty a nakonec se kultivací infekce vyloučila. Na výsledky fragmentace čekáme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí