Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Krásný den budoucí maminky snažilky ![]()
Už přes rok se snažíme s přítelem o miminko.
Marně ![]()
Dnes přišel vyslledek ze spermiogramu a jsme zklamání zároveň trosku v šoku ![]()
Ve spermiogramu byl nález Leukocytu a to dost
celých 6 Leukocytu ![]()
Dále morfologie pouhý 2% ![]()
Pohyblivost také žádná sláva ale jsme na hranici
Každopádně k otázce..
Pomůžou nějaké vitaminy na zlepšení spermiogramu? Četla jsem selzink ![]()
Nějaké rady? Obavám se přirozenou cestou to asi nezvladneme ![]()
Ale nejvíce mě děsí ty Leukocyty..zajímá mě co bude dal ale pozvali nás až za 2 týdny a ja jsem nedockava ![]()
Děkuji přeji krásný den ![]()
@EElis nevim nic o těch leukocytech, ale ja bych doporučila návštěvu androloga. Udělá mu ultrazvuk kulicek, vezme krev a případně nasadí léčbu. Mému manzelovi to společně s vitamíny moc pomohlo. Androlog v Praze stojí cca 1500kc, čekací doba 2 měsíce a leky (1 prášek denně) bral 2 měsíce a pak kontrolní spermio, najednou vše super.
Došli jsme do pronatal repro, kde nám spermiogram i odběr krve udělali 😊 jen čekáme na výsledky tak uvidíme co nám ještě řeknou tam 😊 třeba to půjde jinou cestou než mimotelnim oplodnenim
V dalším spermiogramu ať se udělá kultivace (tím se zjistí, jestli tam není zánět a to by vysvětlovalo leukocyty). Urolog ať udělá moč+ sediment a kultivaci moči (taky kvůli možnému zánětu). Kvůli té morfologii si připlaťte vyšetření fragmentace DNA (řekne vám to, kolik % spermií nese dobrou DNA). Ale manžel měl opakovaně ve spermiogramu leukocyty a nakonec se kultivací infekce vyloučila. Na výsledky fragmentace čekáme…