Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pisarko, díky moc!
Chci byt připravena na všechno a proto jsem rada když slyšim zkušenosti ve všech možných variantách a jak to probíhá když je výsledek špatný. A jak to u tebe dopadlo s malým/malou? O Edwardovi toho moc nevím. A ani nevím, jestli mi na tuto nemoc screening dělali…
Sice jsme zjistili že sestřička píše opravdu o týden a kousek jiný týden než lékař podle UZ a pochopitelně ho napsala i na žádanku na TT. Ale co na tom pozitivní screening je holt pozitivní…
ahojky
tak já měla riziko Downa 1:16 (bylo mi 23 let) a prcek je naprosto v pořádku…
NEBOJ SE!!!
…teda UUUFF, díky Napoly, tak asi víš jak mi je… všimla jsem si že jsi z Olomouce, dělali ti genetiku ve fakultce? jak dlouho se čeká na výsledky z plodovky? Dík, R.
jo, ve fakultce…čekala jsem asi tři (nekonečný) týdny…ale já si asi po 14ti dnech volala na předběžný výsledky - na to se pak zeptej…
každopádně pokud máš šíjové projasnění a NT v pořádku, tak se fakt ničeho neboj…
DRŽÍM PĚSTI!!! ![]()
Ahoj tak něco asi jiného
triple testy jsem měla v pohodě ve 32tt UTZ podezření na nějaký syndrom odeslání k Apolináři probíhaly UTZ pak odběr z pupečníkovy krve diagnóza EDWARDSŮV SYDNROM donošení a porod Fílípek za 2dny umřel ( je to ve zkratce ovšem ta zkratka není tak necitelná jak je podáno )
Triple testy nic neodhalily .
Držím moc moc palce
Renčo, ten test je jak na downa tak na edwardse, takže dělali. Jenom fakt nechápu, proč holky měli výsledky až za tři týdny - já to měla za týden???? Ve Zlíně. A myslím, že opravdu UTZ hodně napoví, když bude OK tak se neplaš - i když sama vím, že to nejde, člověk myslí jen na to, pořád dokola…my taky proseděli celý čas u netu a sháněli informace.
No jinak my si malou nechali, teď má rok a půl. Kdyby tě zajímalo víc, mám tu odkaz na její www stránky.
Přeju pevné nervy a zdravé mimčo!!!!!
Ahoj holky,
tak to vypadá, že ty triply to střílí skoro od boku. Mě výsledky triplů přišly za týden poštou (myslela jsem že to je výsledek výběrového řízení z fakultky na kterym jsem byla před měsícem…). doufam že výsledky plodovky, jestli na ni pujdu, budou sděleny citlivěji… Genetický UZ mi taky ještě nedělali, takže nemam tušení jak na tom je mimčo se šíjí a nosní kůstkou, jen asi ve 12 týdnu mi doktor dělal běžný UZ v ambulanci, tak nevim jestli by ho to praštilo do očí. Jinak s Pavlem (partenerem) už počítáme hodiny do zítřejšího vyšetření, i ty 3 dny jsou nekonečný. díky za vaše všechny pěsti i palce,obdivuju vás všechny statečný maminky! Pisarko, určo se ráda podívám na vaše webovky a Katty, díky moc za tvůj příběh o Filípkovi, jsi hrozně statečná!!!
Pisarka:Ahoj,taky sem byla na screeningu ve Zlíně a výsledky mi řekli do 2 hodin.Takže záleží kde na tom jsi,před třema rokama ve Zlíně taky až za 3 týdny.
MOžná i tohle napoví o přesnosti triplů…Dnes jsem si u dr. vyžádala výsledky našeho tripl. testu a naše riziko rozštěpových vad bylo 1:5000!!!!!!!! že by výhra v loterii??
Ahoj holky,
právě jsme se vrátili z genetiky a dopadlo to lépe než jsme jen mohli čekat!!!! Šptný výsledek byl jen kvůli tomu, že mimčo je o 14 dní mladší než podle čeho se TT počítal. Těch 14 dní snížilo riziko Downova sy z 1ze30 na 1z 1700!!!!!!!!!
no a navíc víme že to bude naše vysněná holčička Kačenka ![]()
Děkuju děkuju děkuju vam všem!!! Tohle pokecáníčko nás s Pavlem moc drželo. I on vam pod mým jménem šíííleně děkuje!
Přeju vam všem same krásné a šikovné děti!!!
Mimochodem, myslim že jsem poprvé zažila co to je bát se o své dítě… mateřství asi doopravdy začíná…
R.
Renčo hurá hurá hurá, tak přeju jen to nejlepší a užívej si těhotenství!!!!!!
Renčo - super!!! To je úleva, co? ![]()
A s tím strachem…to už máš teď doživotně. ![]()
no jo, bude to na doživotí ![]()
pisarko, ještě t ichci říct, že ten Julinčin web je fakt parádní! včera jsem jim listovala a nejen že se mi všechno moc líbilo, ale opravdu mi dodával odvahu, že i s nemocným dítkem se dá užít srandy a parádní dny! přiznám se, původně jsem byla přesvědčená, že nemocné dítě bych nechtěla, ale když jsem viděla že se to prostě zvládnout DÁ, začala jsem přemýšlet i jinak. i když nevim jak by to dopadlo nakonec, minimalně mi to dodalo odvahu k dnešnímu dopoledni, že to konec světa být nemusí. Myslim na vás holky, web budu stopro sledovat, Julince i tobě fandim!!!
Já měla testy 1:11000 a taky mi byla doporučen odběr plodové vody. Ten jsem ale odmítla a dcera je zdravá. Neboj se, jsou to ve většině případů jen plané poplachy. Někdy opravdu špatně urči těhotenství udělají testy o týden dřív či dýl a nadělení a zbytečnost je na světě. Bude to dobré !!!