Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky holky včera jsem začala trochu krvácet jsem 16+2tt,,dr,,mi řekl že mám nízko placentu máte to někdo taky,,nesmím nic tahat,vůbec se namáhat,,ještě jednou tak bych musela do nemocnice tak sjem nějaka vystresovaná chjo,,díky za každou zkušenost
lucialinka píše:
Ahojky holky včera jsem začala trochu krvácet jsem 16+2tt,,dr,,mi řekl že mám nízko placentu máte to někdo taky,,nesmím nic tahat,vůbec se namáhat,,ještě jednou tak bych musela do nemocnice tak sjem nějaka vystresovaná chjo,,díky za každou zkušenost
Ahoj, mela sem uplne to samy - nizko polozena a jeste pres vnitrni branku, taky na to prisli v 17 tydnu a placenta se vytahla nahoru. Zbytecne te plasili, v tomhle tydnu se pry o nizko ulozene placente vubec nema mluvit.
Měla jsem nízko položenou placentu u obou dětí, poprvé se nevytáhla, ale přišlo se na to až po 20tt, když jsem krvácela, nicméně i přes komplikace se těhotenství udrželo dostatečně dlouho, aby byl syn v pořádku. ![]()
Podruhé jsem špinila v 16tt, opět nízko položená placenta, ale to mi doktor říkal, že je mnohem vyšší pravděpodobnost, že se ještě vytáhne než třeba po tom 20tt (i když i to je samozřejmě možné…).Opravdu se vytáhla a celý zbytek těhotenství probíhal naprosto v pořádku až do 41+3. ![]()
Tak neboj, určitě to bude v pořádku, přeju pohodový zbytek těhotenství a zdravé miminko. ![]()
Holky děkuju moc,,mno já jsem z toho celá špatná,,omezovali jste se nějak??mám strach abych něco něudělala špatně a ta placenta nešla teba pryč,,jsem asi hrozná ale doufám že se co nejdřív hodím do pohody
No, radši buď opatrná, i když nepochybuju, že to dopadne dobře…žádný sex a radši nic těžkého netahej, já třeba radši neluxovala a tak, prostě šetřila jsem se…ale nestresuj se zbytečně, uvidíš že na příští kontrole to bude v pořádku. ![]()
měla jsem to samé ve 14. týdnu. byla jsem 3 týdny na neschopence. nesměla jsem nic. vstávala jsem z postele akorát na záchod. po těch třech týdnech to bylo OK a zbytek těhotenství úplně v pohodě. je to docela běžný problém. prostě se maximálně šetři a buď v klidu ![]()
Já u obou těhu, poprvé porod 2 týdny před, normální, placenta nakonec skončila 1,5cm od okraje branky. Zátěž normání, žádné omezování nebylo. Podruhé zákaz sexu, jinak žádné omezení, bohužel od 31tt preventivně v nemocnici, porod 3 týdny před termínem (váha 3,74kg), dosti problém (ale vina lékařů, kteří měli neděli a dosti času), nakonec akutní císař. Podle infa placenta přesně na okraji branky. Příšerně jsem krvácela, nicméně čekali 10 hodin. . .
Ještě v 37tt mi dávali naději, že se placenta vytáhne, takže soudit takhle brzy je fakt zbytečný. Pokud je vepředu, s rostoucím břichem se vysune. .
Neplašila bych, na to je čas vždy.
Holky ještě jednou moc moc děkuji,,my ted v lednu o miminko přišli a proto jsem ted z thoo tak nervozni,,jujky vladkoo tak ty jsi si taky užila teda pěkné trápení bobku,hlavně že to všechno dobře dopadlo
Luci vidíš, já ti říkala, šetři se, sex asi taky neee. A ono se to určitě spraví , tak jako u mne a u holek tady.
![]()
ahoj, já se právě vrátila z nemocnice, ležela jsem tam týden, kvůli placentě.Ráno jsem se totiž probudila mokrem, měla jsem pod sebou krev ,tekla mi po stehnech, no děs.Razili jsme do nemocnice kde si mě týden nechali, teď mám klidový režim, zákaz pohlavního styku.Na kontrolu jdu za týden.Prý by se to ale časem mělo srovnat.Jen tam ještě mám někde kousek krevní sraženiny, která se může uvolnit
Taky jsem šla do do nemocnice kvůli krvácení ve 32tt, celkem na 2 týdny. Když mě propouštěli, na ultrazvuku byla placenta od dolní branky 7 mm. Po třech týdnech klidovýho režimu, kdy ale opravdu jen a jen ležím, štrikuju a vstávám jenom na záchod a k jídlu a z bytu vylezu, jenom když jedeme na kontrolu, se ta mrška placentí vytáhla až někam nad 2 cm. Dokonce mi po víc jak měsíci probírání císařskýho řezu dali naději na normální porod - ale to se dozvím určo až po neděli… Takže se šetři, opravdu, spravit se může cokoli kdykoli, ještě pořád je fůra času. ![]()
nedá mi abych nenapsala i svoji zkušenost bohužel ne pozitivní tím tě nechci strašit jen upozornit
já od 10tt průběžně krvácela špinila pořád mi říkali hematom hematom vstřebá se zmizí bohužel jsem naposled ve 14+6 skotnčila opět s krvácením tehdy mi bylo řečeno nízkopoložená placenta kvůli tomu krvácení i když jsem byla v nemocnici nenamáhala se tak jsem krvácela pořád nakonec mi davali transfůzi a uklidnovali že se to vytáhne měla jsem placentu přes branku jenže díky krvácení se mi tviřilo víc a víc hematomů které bajonec bohužel v 17tt odešli najednou měla jsem kontrakce otevřela jsem se a miminko odešlo taky jsem ted přesně 4 dny od potratu tak prosím Tebe lež lež lež nech se obskakovat i jídlo at ti nosí není to žádná sranda Držím ti moc pěsti