Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, mam problém. Dle mého doktora jsem byla 14.8 v 6 +4 tt podle ultrazvuku. Včera jsem měla menši krvácení po styku, tak jsem raději zajela do nemocnice a podle doktora tam, jsem teprve v 5 +2 a nechápe jak můj Dr. mohl vůbec něco vidět. Nevím tedy co ted, ke komu chodit..ale přikláním se spíš k 5+2.. V pondělí v ráno mam jít do nemocnice na kontrolu i k mému doktorovi. Tak se bojím, co mi oba poví.
@lluckaa15 ono v tomhle týdnu je to takový ošemetný. Já přesně věděla, kdy jsem počala a přesto velikost plodu odpovídala jinému týdnu těhotenství. Do 10. týdne se to srovnalo a odpovídalo
@lleennttiillkkaa Mě se spíš jedná o to, že můj Dr mě bral klasickým ultrazvukem a říkal, že je to jasné 6+4.A ten v nemocnici klasickým ultrazvukem nic neviděl, takže bral vnitřní a říkal, že jsem právě v začátku, že není možné, aby můj dr něco viděl tím normálním.
@lleennttiillkkaa nechápu, jak jeden může vidět 14.8 skoro 7.týden a druhej 21.8 Začátek 6.tého. To jsou 2 týdny rozdílu, skoro 3.
@lluckaa15 mě teda fascinuje, že tě tvůj dr v takhle časným stádiu bere přes břicho ![]()
Jinak můj dr. viděl zamlklé těhotenství a druhý den v nemocnici byl krásný plod s bijícím srdcem.
@lleennttiillkkaa no já čekám první, takže mě to ani nezarazilo
. Tak nějak teda nevím co dál. Asi počkám, jak se oba v pondělí vyjadří. Akorá teda v pondělí dostanu od svého neschopenku a když přejdu k jinému, tak se bude muset psát znova, ne?
@lleennttiillkkaa píše:
@lluckaa15
Jinak můj dr. viděl zamlklé těhotenství a druhý den v nemocnici byl krásný plod s bijícím srdcem.
Ty vado, to by me kleplo ![]()
Taky mě překvapuje, že doktor použil UZ přes břicho
… napadla mě asi kravina…ale nemůžou tam být dvě?
![]()
Tezko odhadovat, ktery mudr ma pravdu. Snad je vse ok.
Jinak, jedem mudr mi oznamil, ze se jedna o zt (moje 4 v rade) a na druhy den me objednal na revizi. Neco se mi nezdalo, tak jsem si vydupala kontrolni utz a ono sok. Miminko bylo ok. Pak pri dalsi kontrole ( uz u jine dr) se to opakovalo. A dalsi dr, jeji kolega, opet nasel zdrave. Tak zacali hledat a zjistili, ze byli miminka dve. To jedno prezivsi se ma za dva tydny natodit.
@ejhle No to je síla
Jak je to možné, že neviděli hned dvě? Myslíš, že bych taky mohla mít dvě? Já si to nedovedu vysvětlit.
@lluckaa15 mela jsem delohu plnou hematomu, takze to vse bylo neprehledny…
Nevim, co mas uvnitr. Ale do posledni chvile musis verit, ze je vse ok a dobre to dopadne. Mozne je vse.budu drzet palce!
@ejhle
teeeda, tak z toho mam husi kuzi, jak to ctu ![]()
@lleennttiillkkaa píše:
@lluckaa15 mě teda fascinuje, že tě tvůj dr v takhle časným stádiu bere přes břicho
no tak toto je doslova brutalni ![]()
jinak ja si take prosla ZT a svemu doktorovi jsme neverila, ted uz u nej nejsem-mel desny pristup, sla jsem na kontrolu do nemocnice a bohuzel lekarka mi potvrdila to stejne
jinak teda taky koukam, ze ti delal UTZ pres bricho, jak mohl neco videt?
navic, kdyz jsem sla na prvni utz, tak mi rekl, ze jsem tehotna, dal prukazku a kontrola za 4 tydny a tam se na to prislo a jeste dodal, ze se mu to nezdalo od zacatku
a jen dodal, ze „to“ neroste a revize nacoz ja propukla v plac, nic jineho mi v tu chvili neslo…ale u tebe je to neco jineho, asi nezbyva nez pockat na kontrolu, drzim palce ![]()
@MonikaN.89 13.7.. takže to 5+2 by zhruba sedělo.. jenže víte co je blbý? Že já to,,kolečko,, na ultrazvuku u mého taky viděla ![]()