SPC a asistent do školky

20.6.24 20:52

SPC a asistent do školky

Ahoj, ráda bych se zeptala jestli nemá někdo zkušenost s SPC a přidělením asistenta pedagoga pro dítě (4lete)
Takhle…syn chodí první rok do školky, má opoždění vývoj řeči. Ve školce na nás tlačili ať navštívíme SPC i přesto že na logopedii chodíme a pokroky jsou obrovské. Syn už mluví, sem tam špatně vyslovuje ale všechno krásně dohání. Tak jsme svolili a do SPC jsem nás objednala, chtěli zprávu z logopedie ( je tam jasně napsáno že dělá veliké pokroky)
Z SPC volali ať přijdu s tou zprávou z logopedie a že něco potřebují podepsat (doplnit údaje) byla to návštěva asi na dvě minuty a že mi zavolají s termínem návštěvy. Ok. A dneska ve schránce dopis z SPC na doporučení asistenta pedagoga, na částečný úvazek. Jak můžou tohle poslat když syna neviděli? Nemluvili s ním a ve zprávě z logopedie je pár vět.
Já to vůbec nechápu, je tam napsáno v tom dopise že to je po konzultaci s ředitelkou MŠ ( náš syn ředitelku viděl asi tak 1, jsou v jiné budově) a učitelky se nikdy nezmínili o žádném problému.
Zítra tam budu volat protože fakt nechápu kde vzali to že potřebuje asistenta, když ho nevideli. Kdykoli se učitelek zeptám usmívají se a říkají jak byl hodnej a že je všechno ok tak co to sakra je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
77104
20.6.24 20:54

@sarkacervena1994 a proč se nad tím tak rozčiluješ? jiné maminky úpěnlivě shánějí asistentku pro své dítě a nejde to, co je na tom špatného?
asi školka potřebuje asistentku, tak si ji vyřídili přes tvé dítě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65328
20.6.24 20:54

A vadí ti to tak proč. Ono to vypadá, že prostě mají náročnější děti a chtěli by výpomoc asistenta. Pro všechny. Bohužel je to tak nastavené, že na nějaké dítě to být napsané musí. Ono to bude přínosné i pro tvé dítě, když na ně budou dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
20.6.24 20:58

Nechápu o co ti jde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.6.24 21:00

A proč se rozčiluješ? Buď ráda, že bude o 2 ruce víc ve třídě. Pro které dítě tam je je úplně jedno. Nikde to s nikým rozebírat nemusíš.

A děkuj za normální SPC a ředitelce, které spolu umí komunikovat

• Citovat
  • Upravit
20.6.24 21:02

Mě jde primárně o to jak je možné že jiné maminky o to tak boji a dítěti které nikdy neviděli tu asistentku jen tak dají. Aniž by jsme o ní žádali. Aniž by se nám někdo zmínil že je to potřeba. To mi vadí.
Syn dělá obrovské pokroky, je mu všechno krásně rozumět, problém s motorikou taky nemá. A má v dopise napsáno že potřebuje individuální plán? Protože chodí na logopedii? Tohle mě zaráží. Tak chci vědět jestli je to běžná praxe školek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 21:05

Ve školce mi řeknou že je synovi špatně rozumět a že by nebylo na škodu navštívit Spc logopeda.ok.prineses zprávu z logopedie kam chodíš, dítě ani nevidí a najednou máš v ruce papír s tím že dostaneš asistenta. A ty jen koukáš a nechápeš proč. Když ti celou dobu všichni tvrdí jaký dělá pokroky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8827
20.6.24 21:09

Mne by to teda vadilo taky. Ne fakt, že moje dítě má. napsanou AP, ale to, jak to školka zařídila. Za mými zády a bez mého vědomí. A taky mě zaráží, co asi musela ředitelka té pořádně napsat, protože teď se asistenti spíš berou než prideluji. Navíc bez osobní návštěvy. Je to prostě divný. Školka chtěla AP, tak si ho zařídila. Nelíbilo by se mi to nefér jednání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22633
20.6.24 21:16
@sarkacervena1994 píše: Více

Taky si myslim, ze potrebovali nekoho, na koho by toho asistenta napsali. SPC jim jde na ruku. To se tak nekde deje. Mozna toho asistenta uz maji a ted neni dalsi dite, na ktere by ho napsali, ale pustit zkusenou osobu nechteji. V kazde tride jsou deti, co potrebuji individualnejsi pristup, ktery v poctu deti nad 20 na 1 az 2 ucitelky nezajistis. Fakt, jak pisi holky, dalsi ruce na 24-28 deti. Ty ale s tim musis souhlasit. Musis to podepsat. Byt tebou, tak bych to podepsala. Ono by ani ve skolce nebyli zrovna radi, kdybys s tim nesouhlasila. Sla bys proti reditelce, tak jestli do toho chces jit :think:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.6.24 21:17

To je přesně ono. Kdyby si nás z toho SPC pozvali, proběhlo by „vyšetření“ a pak přišel ten dopis, neřeknu ani píp. Ale nikdo z SPC ho neviděl. Já chápu že víc rukou ve třídě je lepší, ale tohle mi nepřijde normální jednání.
Nevíte jestli si jde vyžádat zpráva z MŠ kterou teda asi poslali na to spc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2096
20.6.24 21:18

Přijde mi hlavně zvláštní, že syna neviděl nikdo z toho SPC. My byli před měsícem a chtěli zprávu ze školky, od logopeda, foniatrie, neurologie, pokud jsme měli. Prvně rozhovor s námi potom se synem sama asi 20 minut. My s manželem seděli za dveřmi. Pak s námi probrala její doporučeni, zda souhlasíme atd. Kdy bude další návštěva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.24 21:22

U nás jsou asistenti v každé třídě a vždy jsou psané k některým dětem, ale vypomůžou v celé třídě…ale u nás je okolo 4 až 5 zaměstnanců na třídu o 15dětech, normální školka :-) tak ti to holt nechali napsat na Tvé dítě…

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
20.6.24 21:23

Mně ten postup přijde zvláštní, ale určitě bych do toho nerýpala stylem že ho nechci. Nebude tam určitě na škodu.

• Citovat
  • Upravit
20.6.24 21:25

@Sallema a to je ono. Po mě chtěli abych přinesla zprávu z logopedie, se školkou že si to zařídí sami. Přišla jsem tam, zprávu odevzdala, doplnila si nějaký údaje a za dvě minuty jsem byla pryč s tím že řekli že mi zavolají kdy máme přijít. A najednou dopis ze doporučují asistenta…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
20.6.24 21:25

@Sallema nám taky asistenta neschválili “jen tak”. Chtěli všechny zprávy od odborníků, chtěli vědět jak funguje ve školce ( chodil před do soukromé - tak i zprávu z ní) a až pak se řešil nějaký asistent … Děkuji že ho přiklepnou. Syn se smíšenou VD. Doporučení k AP má jak ze soukromé školky, tak psychologa, tak logopeda. Údajně ale i klidně by i stačilo OVŘ.

Proto bych mlčela a byla šťastná, že tam je s učitelkou, která ho respektuje ( to taky není všude ).

Příspěvek upraven 20.06.24 v 21:27

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová