Šperky od přítelkyně

Anonymní
2.3.23 09:39

Šperky od přítelkyně

Dobrý den,
jsem v dlouhodobém partnerském svazku se ženou. Na narozeniny, výročí, Vánoce mi přítelkyně dává krásné dárky, mimo jiné i šperky. Jsou vždy drahé, vždy je to ruční výroba, vždy něco znamenají. Mě se nikdy nelíbí. Mám úplně jiný vkus. Co byste dělali? Nosili byste je i přesto, že to vůbec není váš styl, abyste neublížili partnerovi? Nebo jaká je v tomto případě správná cesta?

Přítelkyni miluji, takže šperky nosím, ale teď jsem na narozeniny dostala naušnice, které už asi nezvládnu. Jsou krásné, věřím, že by z nich bylo mnoho žen nadšených, ale můj styl to není a nikdy bych si je nekoupila.

S přítelkyní o tom mluvím v teoretické rovině, ví co se mi líbí, ale nějak to nikdy netrefí. Moc si vážím toho, že si dává s výběrem takovou práci a když to teď po sobě čtu, tak se stydím a chci si ty naušnice hned vzít, zároveň ale nechci úplně potlačit svůj styl a nosit něco, co mi nesedí. Přítelkyně má navíc pocit, že šperky si žena nemá kupovat sama, takže já budu asi do konce života nosit něco, co se mi nelíbí.

Co byste dělali? Mluvili byste o tom i za cenu toho, že partnera raníte?

Posílám skrytě, moc soukromých informací
Děkuji Veronika

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3792
2.3.23 09:42

A jsou to nějaké věci, které mají cenu, která je do toho vložena? (Zlato) nebo vyhazuje peníze za kraviny? (Pandora) V prvním případě bych si je nechala a byla v klidu. V druhém bych ji to řekla a další nákupy zatrhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4492
2.3.23 09:43

Kdybych dostala od manžela šperk, který se mi nelíbí, tak bych mu to řekla, aby ho právě nenapadlo kupovat další v podobném stylu.
S manželem už na začátku vztahu teda padla řeč na to, jaké šperky se mi líbí a naštěstí můj styl odhadl velmi dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
2.3.23 09:43

Normálně narovinu si promluvit. Tou šaškárnou s nošením toho, co se ti nelíbí, sis jen uškodila.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.3.23 09:45

Ne, není to Pandora :), jsou to šperky v řádově tisíců až desetitisíců.
Vím, že je to investice, zároveň ale nechci mít šperky zavřené v krabičce nebo v trezoru.

• Citovat
  • Upravit
15418
2.3.23 09:45

Také bych to narovinu řekla, že si s tím dala určitě práci, ale že to není tvůj styl. Třeba by šly ty náušnice vyměnit za jiné, které by se ti líbily víc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
2.3.23 10:18

Já dostala od manžela par šperků a nelíbí se mi, tak je nenosim, jsou zavřené v krabici a uz mi radši žádné nekupuje :D je to hezké gesto, ale osobně bych nenosila nic v čem se necítím, jen proto, ze to byl dárek. Max se občas prekonam a jednou za sto let to vytahnu k nějaké příležitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33697
2.3.23 10:20
@Anonymní píše:
Dobrý den,
jsem v dlouhodobém partnerském svazku se ženou. Na narozeniny, výročí, Vánoce mi přítelkyně dává krásné dárky, mimo jiné i šperky. Jsou vždy drahé, vždy je to ruční výroba, vždy něco znamenají. Mě se nikdy nelíbí. Mám úplně jiný vkus. Co byste dělali? Nosili byste je i přesto, že to vůbec není váš styl, abyste neublížili partnerovi? Nebo jaká je v tomto případě správná cesta?

Přítelkyni miluji, takže šperky nosím, ale teď jsem na narozeniny dostala naušnice, které už asi nezvládnu. Jsou krásné, věřím, že by z nich bylo mnoho žen nadšených, ale můj styl to není a nikdy bych si je nekoupila.

S přítelkyní o tom mluvím v teoretické rovině, ví co se mi líbí, ale nějak to nikdy netrefí. Moc si vážím toho, že si dává s výběrem takovou práci a když to teď po sobě čtu, tak se stydím a chci si ty naušnice hned vzít, zároveň ale nechci úplně potlačit svůj styl a nosit něco, co mi nesedí. Přítelkyně má navíc pocit, že šperky si žena nemá kupovat sama, takže já budu asi do konce života nosit něco, co se mi nelíbí.

Co byste dělali? Mluvili byste o tom i za cenu toho, že partnera raníte?

Posílám skrytě, moc soukromých informací
Děkuji Veronika

Prostě jí řekni, že se ti tenhle styl šperků nelíbí. Když nic neřekneš, tak si myslí že je to ok, a kupuje ti další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
633
2.3.23 10:29

Nechala bych to být, občas bych je vytáhla, aby měla přítelkyně radost, a při další příležitosti bych si na rovinu řekla o něco, co doopravdy chci. „Víš, co bych si letos moc přála k narozeninám? Tyhle krásný boty / nový objektiv k foťáku / zájezd na Mallorcu…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
2.3.23 10:45

Tak je zvláštní, že ví, co se ti líbí a přesto kupuje něco jiného.
Buď to tak úplně neví a je potřeba jí to říct po lopatě (decentně samozřejmě), anebo na tvůj vkus nedbá a kupuje to, co se líbí jí.

• Citovat
  • Upravit
2.3.23 11:55

Je prodej a kup si něco, co se líbí tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
2.3.23 13:56

@Mamhlucnehosouseda
To je celkem necitlivé a mohlo by to skončit rozchodem, když si s tím partnerka dala záležet a navíc jsou tak drahé :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.3.23 14:36

@Raymi Tady to rozchodem stejně skončí. Nedokážou spolu komunikovat ani o takové maličkosti, jako jsou darky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
2.3.23 15:30
@Mamhlucnehosouseda píše:
@Raymi Tady to rozchodem stejně skončí. Nedokážou spolu komunikovat ani o takové maličkosti, jako jsou darky.

A kde bereš tu jistotu? :nevim:
Navíc to až taková maličkost není, když jsou to šperky, které stály nemalý peníz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.3.23 16:23
@Mamhlucnehosouseda píše:
@Raymi Tady to rozchodem stejně skončí. Nedokážou spolu komunikovat ani o takové maličkosti, jako jsou darky.

Rozchodem to opravdu neskončí, to se neboj :)

My spolu komunikovat umíme velmi dobře. Ptala jsem se, jak je to běžné jinde, nechci ranit partnerčiny city a rozhodně nechci nic prodávat ani měnit.

Děkuji všem za odpovědi. Šperky si určitě nechám, nicméně s partnerkou si promluvím, nebylo by ode mě fér jí nic neříct.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová