Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Moje tchyně mi zase kupovala oblečení. Ona měla vkus, já ne. Tak jsem v tom dost dlouho hastrošila. Vypadala jsem minimálně o patnáct let starší v těch modelech.
Jednou jsem zažila téměř infarktovou situaci. Bývalý mi řekl. Hele ty máš plnou skříň hadrů a pořád říkáš, že nevíš, co si máš oblíknout. A ještě něco. Ty ať si oblikneš cokoliv, stejně vypadáš tak nějak blbě. Koukni na jiný ženský. Jaký mají šmrnc. Ale ty teda…
Udělala jsem revizi skříně. 95 procent věcí bylo koupeno beze mě.
Takže jsem se toho postupně zbavila a měla věcí méně, ale seděly.
Oni to všichni myslí dobře. Ti dárci.
Poučena z krizového vývoje jsem tohle snaše a dceři nikdy neudělala. Máš svátek? Narozky? Co potřebuješ? Co chceš? Peníze? Poukázku? Chceš si jít se mnou něco někam vybrat? Fajn, kdy se ti to hodí?
A ještě jsme si někde něco daly a byly to fajn dvě tři hodinky… záleží, kam chtěla a kolik toho vyzkoušela…
@Anonymní píše:
Rozchodem to opravdu neskončí, to se neboj![]()
My spolu komunikovat umíme velmi dobře. Ptala jsem se, jak je to běžné jinde, nechci ranit partnerčiny city a rozhodně nechci nic prodávat ani měnit.
Děkuji všem za odpovědi. Šperky si určitě nechám, nicméně s partnerkou si promluvím, nebylo by ode mě fér jí nic neříct.
Třeba se ji takové šperky na tobě libi. Neříkám, ze musíš měnit styl, ale pokud jsou pěkné, vzala bych si je na společné akce jako večeře a tak. Mně by potěšilo, ze mi někdo dá z lásky něco, co se mu líbí… do práce to nosit nemusis ![]()
Přeji hodně stesti
Jsem ženská zvědavá…nemohla bys najít podobné náušnice a dát sem obrázek? Dík.
@Anonymní píše:
Ne, není to Pandora, jsou to šperky v řádově tisíců až desetitisíců.
Vím, že je to investice, zároveň ale nechci mít šperky zavřené v krabičce nebo v trezoru.
Já čekala nějaké drátěnky, plíšky či korálky
.
@Marcinda píše:
Třeba se ji takové šperky na tobě libi. Neříkám, ze musíš měnit styl, ale pokud jsou pěkné, vzala bych si je na společné akce jako večeře a tak. Mně by potěšilo, ze mi někdo dá z lásky něco, co se mu líbí… do práce to nosit nemusis
Přeji hodně stesti
Moc děkuji, to je fajn přístup a řešení ![]()
@Magical-eyes píše:
Jsem ženská zvědavá…nemohla bys najít podobné náušnice a dát sem obrázek? Dík.
Nejsou to ony, ale styl je podobný ![]()

Dík! V tom případě chápu! U mě by též něco takového „odpočívalo v pokoji“.
@Anonymní píše:
Nejsou to ony, ale styl podobny![]()
Tak jsem si to představovala, na denní bezne nošení to neni ( to je opravdu tak na ples, do divadla a tak ).Na druhou stranu - vidí tě jako princeznu, to je zase hezké. Vysvětlila bych, ze je to sváteční a drahé a ukázala bych, co by se mi líbilo na den.
@Anonymní píše:
Ne, není to Pandora, jsou to šperky v řádově tisíců až desetitisíců.
Vím, že je to investice, zároveň ale nechci mít šperky zavřené v krabičce nebo v trezoru.
Tak aspoň mají nějakou hodnotu, fajn, se vkusem ulítla, ale můžeš nosit desítky jiných cetek. Pokud se rozhodneš jí to říct, buď velmi ohleduplná.
Kdysi mi manžel koupil hodně drahý šperk, který nebyl podle mého přání (vyprodali ho), a já se nechala unést emocemi. Dodnes mě to mrzí.
@Anonymní píše:
Nejsou to ony, ale styl je podobný![]()
Ježíš, ty jsou krásné.
Jestli nejsou obrovské, klidně je běžně nos. Tedy, jestli nechodíš v tmavě modrých džínách a botaskách. ![]()
@Cimada ty se mi taky moc líbí. Záleží však na stylu zakladatelky. Možná se k ní nehodí ![]()
@Cimada píše:
Tak aspoň mají nějakou hodnotu, fajn, se vkusem ulítla, ale můžeš nosit desítky jiných cetek. Pokud se rozhodneš jí to říct, buď velmi ohleduplná.
Kdysi mi manžel koupil hodně drahý šperk, který nebyl podle mého přání (vyprodali ho), a já se nechala unést emocemi. Dodnes mě to mrzí.
To chápu.
Cos mu řekla?
Mně chlap taky občas kupuje šperky jiného stylu, než nosím. Prý, že chtěl něco zvláštního, že šperk tohohle stylu ještě nemám.
Úplně ukázkový příklad nedorozumění, tenhle styl myšlení mě absolutně nenapadl, a on to přitom myslel dobře.
Občas si je vezmu a některé mi hodně sluší, a to bych je v obchodě přešla.
Zakladatelce bych ještě k řečenému navrhla zmínit, že se bojíš některé denně nosit kvůli jejich hodnotě.
Pokud jsi teda ochotná přistoupit k bílé lži.
@broskvová zmrzlina píše:Ááále, přesně už si nepamatuji,…
To chápu.Cos mu řekla?
Příspěvek upraven 05.03.23 v 12:09
@Cimada no popravdě, nedivím se ti - ani s tou reakcí, ani s tím mrzením potom.
Ono to občas z člověka tak blbě vypadne, ráznějc, než by jeden zamýšlel.
@broskvová zmrzlina píše:
@Cimada no popravdě, nedivím se ti - ani s tou reakcí, ani s tím mrzením potom.Ono to občas z člověka tak blbě vypadne, ráznějc, než by jeden zamýšlel.
Odpověděla jsem Ti, tak to smáznu, jo?