Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj mam pharmatex krem, myji se pred vzdy, ale pouze vodou…tyto pripravky snizuji ucinnost.
Občas ho používám a docela to neřeším, umyju se normálně intim gelem, pořádně osuším a šoupnu tam globul, přeci jen se člověk nemeje uvnitř
Sice tam píšou, že se to nemá, ale mě jen umytí vodou přijde divné. Po akci
si většinou dojdu jen na WC a tak po hodině a půl se normálně umyju. Přímo v době ovulace bych to asi neriskla, ale tak 4-5 dní před klidně jo. Už se mi i stalo, že mi normálně globule, která se asi špatně rozpustila po sexu vypadla
a nic se nestalo, ale proboha to neznamená, že se nemůže stát někomu jinému.
Ja to používám spolu s kondomem, asi blba otázka, ale nemůže se tomu kondomu něco stát, ze? ![]()
@alisekR píše:
Občas ho používám a docela to neřeším, umyju se normálně intim gelem, pořádně osuším a šoupnu tam globul, přeci jen se člověk nemeje uvnitřSice tam píšou, že se to nemá, ale mě jen umytí vodou přijde divné. Po akci
si většinou dojdu jen na WC a tak po hodině a půl se normálně umyju. Přímo v době ovulace bych to asi neriskla, ale tak 4-5 dní před klidně jo. Už se mi i stalo, že mi normálně globule, která se asi špatně rozpustila po sexu vypadla
a nic se nestalo, ale proboha to neznamená, že se nemůže stát někomu jinému.
To je zrovna doba, kterou tam spermie klidně vydrží čekat, pokud by globule selhala.
K dotazu… já bych se zeptala v lékárně a popravdě bych se bála umýt čímkoli kromě vody a to je také jeden z důvodů, proč jsme tohle nevydrželi používat, mimo to to teda děsně pálilo ![]()
Já se myju jenom vodou, takže toto neřeším. V klidu jsem si po pharmatexu vlezla do sprchy i hned po sexu. Jako bonus mám to, že už mě netrápí žádný svědění, pálení, štípání apod.
@Catmum Ne, nesežere to kondom ![]()
@Tunrida píše:
Já se myju jenom vodou, takže toto neřeším. V klidu jsem si po pharmatexu vlezla do sprchy i hned po sexu. Jako bonus mám to, že už mě netrápí žádný svědění, pálení, štípání apod.@Catmum Ne, nesežere to kondom
To se máš, já mám ještě teď husí kůži, když si na to vzpomenu, to byl očistec
![]()
@radkka píše:
To se máš, já mám ještě teď husí kůži, když si na to vzpomenu, to byl očistec![]()
To jo, to on ten gel je celkem nepříjemný. Mně spíš hlavně vadilo to množství a jak to strašně teklo, to pálení nebylo tak strašný. Ale já to myslím celkově i bez používání toho gelu. Jak se myju prostě jenom vodu, tak pohoda.
@Tunrida píše:
To jo, to on ten gel je celkem nepříjemný. Mně spíš hlavně vadilo to množství a jak to strašně teklo, to pálení nebylo tak strašný. Ale já to myslím celkově i bez používání toho gelu. Jak se myju prostě jenom vodu, tak pohoda.
Gel jsme myslím ani nezkoušeli, měli jsme globule a děs, já jsem ale v těhle místech extrémně citlivá, nesnesu ani kondom bez latexu, natož s ním ![]()
Já se dřív také myla jen vodou, od té doby, co jsem se léčila dlouho s kvas. infekcí používám mýdlo, nějak jsem si na to zvykla, přijde mi to lepší, ale tak každého věc.
Používali jsme globule Pharmatex a vždy jsem se před i po umývala intimním „mýdlem“ od Nivea.
@radkka píše:
To je zrovna doba, kterou tam spermie klidně vydrží čekat, pokud by globule selhala.K dotazu… já bych se zeptala v lékárně a popravdě bych se bála umýt čímkoli kromě vody a to je také jeden z důvodů, proč jsme tohle nevydrželi používat, mimo to to teda děsně pálilo
Ano je to riziko
proto ho používám fakt málo kdy, jinak mám celkem přehled o svojí ovulaci poznám jí předem spolehlivě, cyklus mám pravidelně dlouhý nad 35 dní a tudíž mi to zatím od druhého porodu, už tři roky vychází
pokud je chuť opravdu v rizikových dnech, tak holt vezmem kondom, kterej tedy nemusíme ani jeden
To že pálí věřím, ale jeho chuť je teprve velkem nářez
důrazně to nedoporučuju dostat do pusy
![]()
@Catmum píše:
Ja to používám spolu s kondomem, asi blba otázka, ale nemůže se tomu kondomu něco stát, ze?
Ne asi ne, ale obdivuju tě, protože já mám někdy z té globule pocit, že jsem už na začátku nemožně vlhká a kluzká a kdybychom ještě měli kondom, tak už snad necítíme ani jeden nic, manžel tedy určitě ne a to není žádný drobek
Na jedné diskusi jsem četla, že je lepší ten gel, ale zkušenost nemám tedy.
Ahojte
chci se zeptat po pročtení používání Pharmatexu a kolik už otěhotnělo. Tak co si myslíte o spolehlivosti když použití Pharma globule + kondom a ke styku došlo týden před menses. Já mýdlo nepoužila ale fakt nevím zda ho nepoužil chlap před.. to jsem nějak neřešila a neptala se zda si ho umýval mýdlem
. Ale ikdyby se umyl mýdlem tak měl stejně kondom tak to snad nevadí nebo??..
Díky za názory
S kondomem myslim, že šance na otěhotnení je minimální. Ale kdyby jste ho neměli a partner mýdlo použil tak by pharmatex nemusel fungovat správně. Takže radši neriskovat. ![]()
@vejik píše:
Ahojte
chci se zeptat po pročtení používání Pharmatexu a kolik už otěhotnělo. Tak co si myslíte o spolehlivosti když použití Pharma globule + kondom a ke styku došlo týden před menses. Já mýdlo nepoužila ale fakt nevím zda ho nepoužil chlap před.. to jsem nějak neřešila a neptala se zda si ho umýval mýdlem. Ale ikdyby se umyl mýdlem tak měl stejně kondom tak to snad nevadí nebo??..
Díky za názory
My pouzivame 6mes jen pharmatex a nic. Planujem mimco v lete
Prosím o radu ty z vás, které používáte pharmatex. Ja je to s hygienou před? Mám intimní emulzí, která je bez obsahu mýdla. Mužů se jí umýt a pak zavést globuli? Neztratí to na funkčnosti? dekuji moc za rady.