Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Takhle se to nepočítá, na celkové množství
Oni udělají pod mikroskopem vzorek třeba na 1×1 cm, tam je všechny spočítají a prohlídnou. A potom se to vynásobí. Myslím, že zas tak moc nezáleží, kolik toho udělá „celkem“ ![]()
anonymní
no to by mu meli rict tam kde mu ten spermiogram delali, jak dopadl ..
Anonymní já si myslím, že můžeš být v klidu. Mi to měli podobně, ale myslím si, že je to dáno taky trochu stresem toho chlapa a taky se mu to mohlo jenom zdát!!!
o a jak říká Onionka, měli by mu říct jestli je to v pořádku.
Neboj, to bude v pohodě. Hlavně si to po sexu nesbíráte do zkumavky, takže se to fakt jen může zdát. Hodnocen je počet spermií v jednom mililitru, ne v litru. Hlavu vzhůru a jak říkají holky, kdyby to bylo málo, tak mu to tam určitě řeknou. ![]()
Co je „málo“?
Můj chlap měl ve zprávách ze spermiogramů množství ejakulátu vždycky mezi 2-5ml. Neboj, doktorům stačí kapička a neznamená to, že je to špatný. ![]()
barbanek však vím..ale on neví…mě to spíše přišlo humorné…jít k doktorovi a ještě si udělat dobře…to se nám ženám stát nemůže ![]()
na množství nezáleží ale na kvalitě kolik jich je pohyblivých. My měli taky vždycky kolem 2ml a přesto byl spgr v normě. Páč se mršky správně pohybovaly
neboj,oni to průměrujou,což znamená,že porovnaj množství spermií na objem ejakulátu,i z malé kapky odhadnou,jak na tom spermijky jsou,a ten můj byl stejně 2krát
Dobry den chtela sem se zeptat, jestli je mozne otehotnet z jedne kapky ejakulatu? pritel kdyz se udela tak z nej skoro nic nevyleze, proste jen kapka, tak me zajima jestli aji z te kapky muze neco byt, rada bych mimi
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dneska byl přítel na odběru spermatu kvůli spermiogramu…volal mě celý zklamaný,že to asi je špatné.
.páč TOHo bylo málo…ptám se jak málo?…no málo…že když se milujeme tak když to stříká do mně ,že je toho víc…ptám se ho,kolik si myslíš,že toho má být půl litru?
zažila jste děvčátka něco podobného?