Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@JancaS84 píše:
Vidíš, mě zase anglicky auto.
No tak ono to pro chlapa vlastně „auto“ je. Zavřou tě do kabinky, a chtějí abys sám jel. Připomíná to trenažér v autoškole - šmátráš po volantu, on nikde, dupeš na brzdu, a nic. Ještě že nahmatáš cosi jako řadící páku… a jedeš. : 😊jazyk:
@Janli píše:
Koukni se po okolí, často nabízí základní spermiogram laboratoře nebo i kožní lékaři. Vzorek lze donést pokud nebydlíte daleko a zajistíte teplotu těla. Ženský to převážejí mezi prsy, pokud jim to velikost dovolí.
Než aby s tím musela ženská utíkat do laboratoře, tak si ty životaschopné spermie spočítám sám. Kdoví jak bych dopadl, kdyby se s tím nákladem někde zdržela🤔. Mohla by se zakecat s kamarádkou. Když jsem byl v pubertě, tak jsem je počítal pomocí školního mikroskopu. Byl jsem zvědavý, oč tady jde.😊
Klidne si ho nechte udelat hned, jen pokud neziskate zadanku od gyndare, tak budete muset platit. Osobne ted vsem, co se zacali snazit, doporucuju tohle udelat hned na zacatku, at si usetrite cas, protoze pak samozrejme jeste CAR chce kontrolni odber po 2-3 mesicich a pokud se nic nezlepsi, tak nez zaberou vitaminy a lecba, tak cekas dalsi mesice a najednou mas pul roku, kdy jen cekas a nevis jak na tom jsi
U nas byly spermie problem cislo jedna, ale zjistili jsme to az po 1,5 letech snazeni, ktery bychom si mohli odpustit, kdybychom tam sli hned
samozrejme zalezi i jak na to “spechate”, ale my uz nebyli nejmladsi a zbytecne jsme si to cekani prodlouzili. Nakonec se zadarilo, ale uz jsem mohla mit touhle dobou druhy ![]()
@amelye mě je 24 a manželovi je 25
začali jsme se snažit v červnu 2022, ale po preventivní prohlídce v listopadu mi podle krve byla zjištěna snížena funkce štítné žlázy a nasazeny hormony Letrox.. a ze to byl možná důvod proč to neslo.. no ale hormony beru dva měsíce a mam to teď v normě a furt nic 🙈 ja vím ze je ještě asi brzy, ale stejně to chci řešit co nejdříve.. máme své bydlení, svatbu za sebou, nasetrene penize a není důvod na něco čekat, když to oba chceme..
@Anonymní píše:
@amelye mě je 24 a manželovi je 25začali jsme se snažit v červnu 2022, ale po preventivní prohlídce v listopadu mi podle krve byla zjištěna snížena funkce štítné žlázy a nasazeny hormony Letrox.. a ze to byl možná důvod proč to neslo.. no ale hormony beru dva měsíce a mam to teď v normě a furt nic 🙈 ja vím ze je ještě asi brzy, ale stejně to chci řešit co nejdříve.. máme své bydlení, svatbu za sebou, nasetrene penize a není důvod na něco čekat, když to oba chceme..
Taky mi nasli snizenou funkci stitne zlazy, ale na hranici, nejakych 3,7, ale otehotnela jsem i tak. Ted teda ten Letrox beru kvuli tehotenstvi.
Pokud jste nedockavi tak urcite bezte na spermio, nam nasli pred rokem jednu jedinou spermii, uz nam pomalu nabizeli darce, ale diky lecbe jsme to vytahli na 40 milionu za trictvrte roku. A kdybychom nesli do CARu na spermiogram, tak bychom furt zkouseli strilet slepyma doted
Samozrejme je mozny, ze to bude ok a stejne to nepujde, ale dejte tomu rok a po roce bezte resit dal ![]()
Ahojky,
Plánujeme IVF, pritel je po spermiu a řekli nám týden až 14 dni výsledky. Proč to trvá tak dlouho? ![]()
@Ewenka nejspíš jste si nechali aj vyšetřit fragmentaci DNA spermií a to zhruba těch 14 dní trva. Kdyby to byl obyč spermiogram tak by byl za hodinu hotový.
@Zetmi aha, moc děkuju. Já už začala být nervózní. Když bych nepočítala víkendy tak by to mělo být 14 dní v úterý. Já už chtěla volat
jestli na nás nezapomněli ![]()
@Ewenka ale za fragmentaciDNA se priplaci vetsinou. Normalne je spermiogram do hodiny hotovy a aspon ten zaklad vam snad rict muzou hned. Si zavolej.
@Petra Star nejsem si jistá, jestli to můžu řešit já. Máme nahlášené, že přítel pracuje v Německu. Počkám ještě do úterý, pak zkusím zavolat.