Spermiogram - špatná pohyblivost spermií

Anonymní
14.3.19 21:30

spermiogram - špatná pohyblivost

Spermiogram - malá pohyblivost spermií
Přeji hezký večer,
snažíme se 8 měsíců a dnes manžel podstoupil spermiogram. Výsledky nejsou moc dobré, především malé procento pohyblivých spermií, ale zase za to nás zarážejí velká čísla u počtu a koncentrace. Logicky nás napadá, že když se to vypočítává z mnohem vyššího čísla ( např 450 milionu ) a norma je víc než 39, tak přece 12% nepohyblivých muže znament uplne stejný počet pohybu, jak když má někdo 45 milionu ale třeba 35% pohyblivých… snad jsem to napsala srozumitelně, jsem rozrušená z těch výsledku. Budu ráda za vaše komentáře s podobným spermiogramem a názorů jakou máme šanci na přirozené početí.

Koncetrace 218 mil, celkový počet 450mil, Objem 2,1 celková pohyblivost 33% ( 12% progresivních, 21 neprogresivních a 67 % nepohyblivých ) morfologie v normě aglutinace 1. stupeň ( tomu nerozumíme )

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
15.3.19 08:05

No dle toho co ctu je manzel plodny na 12 % to z kolika uz neni az tak dulezite. Dela se kontrolni spermiogram a doktor vam to urcite vysvetli.. berte to tak ze i 12 % je sance. Nebudte nervozni manzelovi to urcite neprida..dopadlo to tak jak to dopadlo..my nemeli ve spermiogramu nic. :-( ani tu mrtvou.. manzel at upravi stravu a nejake vitaminy na podporu by taky nemuseli byt spatne.. pokud bere i nejake leky muze to byt pricina..a pak taky pravidelnost sexu cim pravidelnejsi je tim sance roste..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 08:25

Řešili jsme něco podobného, nadstandardní počet, ale pohyblivost nicmoc. Nicméně, když se to přepočítalo na ten počet, splňovaly spermie normu… Přesto se nám nedařilo, doktoři v CAR viděli špatnou hybnost a můj argument s přepočtem neslyšeli… :) Nicméně se podařilo na 1. IUI, vysvětluji si to tím, že se odstranily ty nepohyblivé spermie, které bránily k cíli těm pohyblivým :)

• Citovat
  • Upravit
8996
15.3.19 08:33

Úplně stejný výsledek a podařilo se napoprvé. 8 měsíců to nic není. Početí není bohužel jen o tom mít vajíčko které je oplodnitelne a spermii která je oplozenischopna. Podle mě je i dobré dát si jako žena před sexem teplou sprchu aby bylo tělo prohřáté a po sexu prstem strčit spermie blíž k cíli. Mít sex dva dny před ovulací, den před ovulací a v den ovulace tu pravděpodobnost také dost zvýší. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 08:44
@Anonymní píše:
No dle toho co ctu je manzel plodny na 12 % to z kolika uz neni az tak dulezite. Dela se kontrolni spermiogram a doktor vam to urcite vysvetli.. berte to tak ze i 12 % je sance. Nebudte nervozni manzelovi to urcite neprida..dopadlo to tak jak to dopadlo..my nemeli ve spermiogramu nic. :-( ani tu mrtvou.. manzel at upravi stravu a nejake vitaminy na podporu by taky nemuseli byt spatne.. pokud bere i nejake leky muze to byt pricina..a pak taky pravidelnost sexu cim pravidelnejsi je tim sance roste..

Děkuji za odpověď a slova podpory, manžel už tři měsíce bere selznik a zdravě už také jíme, půjdeme na konzultaci a uvidíme, léky žádné nebere, je nám 24…a v jaké fázi jste vy?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 08:46
@Anonymní píše: Řešili jsme něco podobného, nadstandardní počet, ale pohyblivost nicmoc. Nicméně, když se to přepočítalo na ten počet, splňovaly spermie normu… Přesto se nám nedařilo, doktoři v CAR viděli špatnou hybnost a můj argument s přepočtem neslyšeli… :) Nicméně se podařilo na 1. IUI, vysvětluji si to tím, že se odstranily ty nepohyblivé spermie, které bránily k cíli těm pohyblivým :)

Děkuji, nám v papírech doporučili ivf ICSi a PICSI.. Zatím se v tom moc nevyznám, je to čerstvé… Čeká nás konzultace a samozřejmě kontrolní spermio…jak jste se dlouho snažili přirozeně?

• Citovat
  • Upravit
105
15.3.19 08:49
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 08:51

@Lynette @Lynette jak to myslíš napoprvé? Napoprvé přirozeně? Já vím, že je 8 měsíců nic, samozřejmě se dal budeme snažit, ale i půjdem na konzultaci a pořádně vysvětlení.. Za teplou sprchu děkuji, tu většinou mívám, do ovulky se trefujem, vitamíny berem, tak se uvidí :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 08:54

Asi 15 měsíců… Asi záleží na věku. My už byli starší, tak jsem to trochu hnala :) Ale mít o 5 let míň, klidně ještě nějaký měsíc počkám a zkouším přirozeně… Jinak, pokud se rozhodnete pro asistenci, doporučila bych za sebe inseminaci, zvlášť pokud jsi ty zdravá… Ale i jak říká Lynette, hodnoty spermiogramu nejsou všechno, znám i páry s horšími hodnotami než u nás a šlo to přirozeně. Spoustě párům se brzy zadaří, chlapi neměli spermiogram nikdy vyšetřený a kdyby měli, bylo by jim taky doporučeno IVF… :D

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 09:06
@Anonymní píše:
Asi 15 měsíců… Asi záleží na věku. My už byli starší, tak jsem to trochu hnala :) Ale mít o 5 let míň, klidně ještě nějaký měsíc počkám a zkouším přirozeně… Jinak, pokud se rozhodnete pro asistenci, doporučila bych za sebe inseminaci, zvlášť pokud jsi ty zdravá… Ale i jak říká Lynette, hodnoty spermiogramu nejsou všechno, znám i páry s horšími hodnotami než u nás a šlo to přirozeně. Spoustě párům se brzy zadaří, chlapi neměli spermiogram nikdy vyšetřený a kdyby měli, bylo by jim taky doporučeno IVF… :D

Jsme mladí, je nám 24, ale to čekání je hrozný, a já bych chtěla všechno hned a vím, že to tak nejde… Co když se Budem trápit takovou dobu zbytečně :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 09:13

Chápu. Taky jsem měla pocit, že když začneme, do roka máme i porozeno a když to tak nebylo, byla jsem jak vyšinutá :)

• Citovat
  • Upravit
8996
15.3.19 09:49
@Anonymní píše:
@Lynette @Lynette jak to myslíš napoprvé? Napoprvé přirozeně? Já vím, že je 8 měsíců nic, samozřejmě se dal budeme snažit, ale i půjdem na konzultaci a pořádně vysvětlení.. Za teplou sprchu děkuji, tu většinou mívám, do ovulky se trefujem, vitamíny berem, tak se uvidí :(

Jo napoprvé když jsme chtěli pocit tak se zadařilo ale udělala jsem vše co jsem napsala. Podle mě i ten prst má něco do sebe. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
15.3.19 09:55

Dej si ještě rok času. Umělé oplodnění je výhra pokud to fakt přirozeně nejde. Ale já bych ještě vydržela. Z pohledu doktora není rozdíl mezi dvěma nejlepšima spermiema,takže prostě jednu z nich vybere. Když se poštěstí tak z toho bude nějaké dítě. Ale příroda ten rozdíl mezi dvěma superspermiema vnímá a vajíčko oplodní ta lepší a nebude z toho jen nějaké dítě ale bude z toho to nejlepší dítě které mohlo ten den vzniknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.19 10:05

@Lynette: být takhle mladá, tak bych taky počkala, něco procestovala a třeba když se od toho člověk trochu odprostí, tak to přijde samo… :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.3.19 12:47
@Lynette píše:
Jo napoprvé když jsme chtěli pocit tak se zadařilo ale udělala jsem vše co jsem napsala. Podle mě i ten prst má něco do sebe. ;)

Tak to máte štěstí, prstickovou metodu jsem taky zkoušela a vy jste měli kolik procent progresivních?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex