Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Vyjdu z vlastní zkušenosti, u nás byl nález ještě horší a po cca 3/4 roku léčby jsme na nadprůměru. Jednak to chtělo vyléčit všechny záněty, co měl chlap v těle a jednak nám hodně pomohlo homeo, bylinky, cvičení a přípravky Energy. Ať to vyjde ![]()
Ahojky, chci se zeptat jak jste na tom po roce??? Už se rok snažíme a stále nic, dnes jsme byli s manželem na spermiogramu a jsme na tom stejně jako vy. Vše v pořádku jen 9% morfologie. Jsem z toho trochu rozhozená a našla jsem tvé psaní před rokem, tak by mě zajímalo, zda se něco změnilo. Děj mi vědět, díky!
Ahoj holky, zkusim obnovit toto tema, jestli se nekdo chytne a zkusi mi trochu poradit a nebo me povzbudit…
Manzelovi zjistili spatnou morfologii, jen 5% a snizenou vitalitu spermii…byli jste nedko z vas na IUI a nebo vas posilali hned na IVF? a jake pripadne doplnujici praktiky jste podstoupili…treba PISCI…mame vubec s takouvou morfologii sanci na prirozene otehotneni a nebo se to spise rovna zazraku? Ja mam do toho jeste problem s dozravanim vajicek, takze nas umele asi nemine…ale rada bych zkusila nejdriv IUI jestli to ma ovsem vubec smysl…dekuji za rady ci zkusennosti…
@Lucia81 píše:
Ahoj holky, zkusim obnovit toto tema, jestli se nekdo chytne a zkusi mi trochu poradit a nebo me povzbudit…
Manzelovi zjistili spatnou morfologii, jen 5% a snizenou vitalitu spermii…byli jste nedko z vas na IUI a nebo vas posilali hned na IVF? a jake pripadne doplnujici praktiky jste podstoupili…treba PISCI…mame vubec s takouvou morfologii sanci na prirozene otehotneni a nebo se to spise rovna zazraku? Ja mam do toho jeste problem s dozravanim vajicek, takze nas umele asi nemine…ale rada bych zkusila nejdriv IUI jestli to ma ovsem vubec smysl…dekuji za rady ci zkusennosti…
Můj partner na tom byl podobně a první IUI vyšlo, nás chtěli rovnou nacpat na IVF s ICSI, ale my jsme chtěli zkusit IUI a dobře jsme udělali
My měli taky čísla pod 5% a IUI jsme teda ani nezkoušeli, vyšlo druhé IVF. Měla jsem pocit, že pokusem IUI se čekání prodlouží, ale chápu, že to někdo zkusit chce a když to vyjde, tak tím líp ![]()
@pavlinka77 píše:
Můj partner na tom byl podobně a první IUI vyšlo, nás chtěli rovnou nacpat na IVF s ICSI, ale my jsme chtěli zkusit IUI a dobře jsme udělali
to je povzbudiva zprava…ja kdybych sla na IVF, tak bych chtela bez ICSI, preci jen je to dalsi zasah…myslim, ze v kazdem pripade bychom radeji na to IUI
@novo123 píše:
My měli taky čísla pod 5% a IUI jsme teda ani nezkoušeli, vyšlo druhé IVF. Měla jsem pocit, že pokusem IUI se čekání prodlouží, ale chápu, že to někdo zkusit chce a když to vyjde, tak tím líp
Stejne holky, ja zila v domeni, ze chlapa mam v poradku a pak takove prekvapeni…zatim jsme porad resili moje nedozravani vajicek a ze problem byl na me strane a ono nakonec to vypada, ze vetsi problem bude i u nej…jsou to veci…
@Lucia81 píše:
to je povzbudiva zprava…ja kdybych sla na IVF, tak bych chtela bez ICSI, preci jen je to dalsi zasah…myslim, ze v kazdem pripade bychom radeji na to IUI
Nám řekli, že se spermiogramem, co má můj muž nemá IVF bez ICSI smysl
a nakonec vyšlo IUI ![]()
Já jsem IVF odmítala hlavně kvůli mému věku - je mi 21 let a ikdyž jsme se snažili dva roky, už jednou jsem s partnerem otěhotněla přirozeně, bohužel jsem o miminko přišli v 11tt, ale řekla jsem si, že když už jsem sním otěhotněla jednou, musí to jít znova.
Přeju hodně štěstí, ať máš miminko brzo v bříšku, chodíš do soukromého Caru?
@Lucia81 píše:
Stejne holky, ja zila v domeni, ze chlapa mam v poradku a pak takove prekvapeni…zatim jsme porad resili moje nedozravani vajicek a ze problem byl na me strane a ono nakonec to vypada, ze vetsi problem bude i u nej…jsou to veci…
Měla jsem to stejně, já běhala každou chvíli na utz kvůli folikulům, těm se moc nechtělo i s hormonama jsem byla ráda, že mám jeden. A že by mohlo být něco partnerovi, mě vůbec nenapadlo
@pavlinka77 píše:
Nám řekli, že se spermiogramem, co má můj muž nemá IVF bez ICSI smysla nakonec vyšlo IUI
Já jsem IVF odmítala hlavně kvůli mému věku - je mi 21 let a ikdyž jsme se snažili dva roky, už jednou jsem s partnerem otěhotněla přirozeně, bohužel jsem o miminko přišli v 11tt, ale řekla jsem si, že když už jsem sním otěhotněla jednou, musí to jít znova.
Přeju hodně štěstí, ať máš miminko brzo v bříšku, chodíš do soukromého Caru?
no mne je uz skoro 31, takze mam pocit, ze kazdym mesicem se nam cas krati…chodim do Gennetu v Praze…ja teda zatim neotehotnela ani jednou i diky tem mojim vajuchum je ta pravdepodobnost velmi snizena…
@pavlinka77 píše:
Měla jsem to stejně, já běhala každou chvíli na utz kvůli folikulům, těm se moc nechtělo i s hormonama jsem byla ráda, že mám jeden. A že by mohlo být něco partnerovi, mě vůbec nenapadlo
No u nas to bylo takove nedorozumeni z nedostatecne komunikace…byli jsme na spermiu v kvetnu a ptala jsem se jen sestry jak to dopadlo a ona si precetla par tadku a rekla celkem OK, bohuzel jsem to nekonzultovala s doktorkou…jenze v ramci imunologie zjistili v dalsim spermiogramu tento problem…no, nic moc se nedeje…stejne bych pockala s umelkem po prazdninach i kdybych znala ten verdikt driv…ale pristi cyklus uz asi naklusu…jen at se neco deje a nestracime cas…MS cekam den pred konzultaci v CAR, jeste se muze stat zazrak a ja objevim // carky…haha…to by bylo… ![]()
@Lucia81 píše:
no mne je uz skoro 31, takze mam pocit, ze kazdym mesicem se nam cas krati…chodim do Gennetu v Praze…ja teda zatim neotehotnela ani jednou i diky tem mojim vajuchum je ta pravdepodobnost velmi snizena…
Tak v tvým případě bych asi neztrácela čas s IUI, moje doktorka v caru řekla, že kdyby mi bylo více jak 30 let, tak okamžitě radí IVF.
Je to o názoru a každý car má jiné postupy, já jsem na gennet slyšela hodně velkou chválu, nakonec jsem zvolila Podolí. Tento čt jdu do gennetu na velký utz ve 21tt, tak jsem zvědavá. Doufám, že vám to vyjde. A genetiku vám dělali? Nám jí udělali právě z důvodu špatného spermia, prý když je tam špatný spermio, může tam být i nějaká genetická zátěž, ale to mi říkali tam.
a to máte výsledek z jednoho spermiogramu? nebo je to opakovaný nález?
ptám se proto, že u nás si spermio vyžádala moje gyndařka, aby věděla, jestli má smysl stimulace clostilem. měl výsledek: těžká astenoteratooligospermie ( malé množství, špatný pohyb, špatná morofologie) takže nás rovnou nasměrovala na CAR.
tam řekli, že udělají kontrolní spermio, že je možný, že manžel měl nějakkou virozu, nachlazení a to vše se odrazí ve spermiu..ale pokud bude stejný musíme do IVF s ICSI
pro jistotu jsem ho ještě před tím kontrolním cpala vitamíny, nakoupila volnější trencle a džíny, naordinovala studenější sprchu a za ty 2 měsíce měl výledek: normospermie..takže jsme zkusili IUI a vyšlo nám hned napoprvé.
tak třeba něco z toho zkuste a uvidíte, jak to pomůže u vás
hodně štěstí ![]()
Ahoj no genetiku nám dělali a první výsledk OK, nějaké ty co trvají déle ještě nevím, ale až budu u té Dr, tak to vědět budu…jinak tyto hodnoty jsou z druhého spermia, zítra si zavolám jak dopadlo to první (ze já blbec se líp neptala už prve)…no a ta genetická vada…to taky budeme muset resit, neb manzel ma z minuleho vztahu lehce postizeneho synka a klidne to s tim asi muze souviset jak o tom tak premyslim…jinak vitaminky uz basti, jen bohuzel ta morfologie se udajne moc lecit neda…
@Lucia81
aha, tak to je u vás o to složitější.. každopádně přeji, ať to vše přemůžete a mimi se podaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.
Dobrý den, může se kvalita embryí mezi jednotlivými cykly zlepšit nebo zhoršit? Děkuji. Odpověď