Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Lucia81 píše:
Ahoj no genetiku nám dělali a první výsledk OK, nějaké ty co trvají déle ještě nevím, ale až budu u té Dr, tak to vědět budu…jinak tyto hodnoty jsou z druhého spermia, zítra si zavolám jak dopadlo to první (ze já blbec se líp neptala už prve)…no a ta genetická vada…to taky budeme muset resit, neb manzel ma z minuleho vztahu lehce postizeneho synka a klidne to s tim asi muze souviset jak o tom tak premyslim…jinak vitaminky uz basti, jen bohuzel ta morfologie se udajne moc lecit neda…
Jj morfologie bohužel nejde léčit nebo vážně minimálně
nám selzink pomohl k větší rychlosti ![]()
Můj partner měl 60% nepohyblivých, asi 8% rychlích a zbytek se jen tak plácali
ale pak se jich pár zrychlilo, bohužel většina spermií měla špatný tvar a nebyla schopná oplodnit vajíčko
ale jsem ráda, že to máme za sebou. Vždycky jsem záviděla těm maminkám, co tam chodili děkovat celému kolektivu a já si říkala, že v jejich roli asi nikdy nebudu a nebo, že nikdy nebudu ta co si nese z porodnice autosedačku a tědka jsem 21tt
vždycky pro mě bylo nejhorší věřit ve šťastný výsledek.
Pavlinka77 - taky mi přišlo neskutečný, že se jednou dočkám a den po porodu se mě doktor v porodnici ptal, jestli jsem spokojená, po té, co přečetl z papírů, že jsem neplodná
Ještě dneska tomu nemůžu uvěřit, že to všechno takhle klaplo ![]()
Lucia81 - ještě jsem si říkala, že tě povzbudím jednou informací. Naše spermio bylo tak strašný, že když nevyšlo první IVF, tak nám nabízeli rovnou dárce, s tím, že ten náš materiál asi nezafunguje. Zafungoval tak, že je z toho roční syn a koncem roku rodím dvojčata (všechny embrya jsou z toho druhýho pokusu, kdy jsem to ještě s našima spermijkama nechtěla vzdát). Hlavu vzhůru
, ale upřímně ti řeknu, že když jsem viděla ty první výsledky spermia, taky jsem to nemohla rozdejchat ![]()
Lucia81, přesně tak, jak píše novo..
my máme první dceru z IUI a teď, v jejích 9m jsem těhotná, přirozeně, neplánovaně!
doktorka byla trošku v šoku, co tam dělám, protože to rozhodně nečekala s mými problémy s hormony, anovulací atd…ale proč to píšu - říkala mi jednu story:
měla pacientku, která nemohla otěhotnět a v CAR jí řekli, že její muž je neplodný a nikdy mít svoje děti nebude.. tak šli do IVF s dárcem, to se zadařilo.. za nějaký čas u ní ta pacientka byla znovu, že má problémy s ms a že to nedostala.. vyklubalo se z toho těhotenství a ona celá nešťastná tam paní doktorce brečela, že tohle manželovi nevysvětlí, že nebude věřit, že je to jeho, když je,,papírově,, neplodný! takže možné je opravdu VŠECHNO ![]()
Holky, děkuji za povzbuzení, ale snad to nebude tak špatné…volala jsem si dnes na ty první výsledky a ty nedopadly nijak špatně…tak já to nechápu, že teď měl najednou morfologii 5% když 2 měsíce předem ji měl údajně 25%…asi nás pošlou na kontrolní spermio…no uvidím…ještě to musím probrat s doktrokou, ty čísla mám jen od sestry…
hele, ty výkyvy mužou být přechodné - je vedro, může mu tělem proběhnout jakákoli sebemenší viroza a odrazí se to v hodnotách..takže v těhle vedrech,, chladit,, a papkat vitamínky
![]()
@Lucia81 píše:
Holky, děkuji za povzbuzení, ale snad to nebude tak špatné…volala jsem si dnes na ty první výsledky a ty nedopadly nijak špatně…tak já to nechápu, že teď měl najednou morfologii 5% když 2 měsíce předem ji měl údajně 25%…asi nás pošlou na kontrolní spermio…no uvidím…ještě to musím probrat s doktrokou, ty čísla mám jen od sestry…
Tak to by ještě mohlo být dobrý ![]()
@Marbora píše:
@novo123Lucia81, přesně tak, jak píše novo..
my máme první dceru z IUI a teď, v jejích 9m jsem těhotná, přirozeně, neplánovaně!
doktorka byla trošku v šoku, co tam dělám, protože to rozhodně nečekala s mými problémy s hormony, anovulací atd…ale proč to píšu - říkala mi jednu story:
měla pacientku, která nemohla otěhotnět a v CAR jí řekli, že její muž je neplodný a nikdy mít svoje děti nebude.. tak šli do IVF s dárcem, to se zadařilo.. za nějaký čas u ní ta pacientka byla znovu, že má problémy s ms a že to nedostala.. vyklubalo se z toho těhotenství a ona celá nešťastná tam paní doktorce brečela, že tohle manželovi nevysvětlí, že nebude věřit, že je to jeho, když je,,papírově,, neplodný! takže možné je opravdu VŠECHNO
Znám podobný příběh - moje kamarádka se snažila o mimčo 5 let, měla papír, že je neplodná. Zažádali o adopci a po dvou letech a něco jim volali, že jsou v pořádníku a že do cca 10 měsíců mají určitě mimčo u sebe - no a měla pravdu - kamarádka otěhotněla měsíc po schválení
takže paní ze sociálky měla pravdu ikdyž trošku jinak než si myslela ![]()
@Marbora Ahoj holky, koukám že je tu téma, které mě zajímá. Já už byla 2× těhotná, otěhotněla jsem přirozeně téměř okamžitě, ale těhotenství pokaždé zamlklo. Taky manželovi zjistili kulaté hlavičky u většiny spermií, počet a pohyblivost má v pořádku. Jsem z toho zmatená, přemýšlím jestli mě tedy mohly oplodnit ty špatné spermie…Mně našli ještě alergii na sperma, dostala jsem na to prášky, a ten manželův spermiogram se nijak neřešil, jen mu dr. doporučila vitamíny. V caru řekli, že když došlo k otěhotnění přirozeně a navíc rychle, nejspíš to nevadí. Tak nevím, vrtá mi to hlavou…Trochu se bojím abysme nemuseli na umělé oplodnění, inseminaci bych případně daleko radši. Ideální by tedy bylo kdyby to napotřetí vyšlo přirozeně, to je jasný:-)
třeba by ta IUI byla i řešením
jednak by vybrali vzorek těch nejlepších spermií, pomohli by jim překonat to rizikové prostředí a zkrátili i cestu.. ![]()
ať tak nebo tak, tak přeju ten třetí pokus úspěšný a dokonaný
![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.