Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@AH píše:
Za me je to zas naopak uplně dostatečné i pro přirozené početí. Spermií sice málo, ale vzhledem k objemu až ažotěhotněla jsem s mnohonásobně horším. Iui bych určitě zkusila.Edit: a mimochodem oligozoospermie (tedy nedostatek spermii) je povazovan pod 15 milionu. 13 milionu mi nepřijde o tolik míň. Průměrný objem ejakulátu je 2-6ml. Tvůj má 8.
Děkuji. Nikdy jsem toto neřešila, tak tomu moc nerozumím. Až na to množství mi ostatní hodnoty přijdou zcela laicky v pohodě, proto nechápu, proč tam doporučuji Iui nebo IVF.
A tobě se to povedlo přirozene nebo po iui?
Jednu dceru už mám, z předešlého vztahu, ta se povedla ani nevím jak, ale se současným partnerem to nějak nejde, tak zatím jdeme tou méně invazivní cestou co se tyce vysetreni. ![]()
Asi jsem měl říct, že ten můj odkaz:
https://www.emimino.cz/…muze-279505/
vede na diskuzi k zlepšení parametrů. ![]()
![]()
@Advise proc vas posilaji na ivf? Protože car, no.. já sem po těch zkušenostech k nim už dost nedůvěřivá. U nás se to povedlo přirozeně při sice asi 65 milionech, ale objemu asi 2ml. Ale hlavne jen 1-2% byly normalni. Primářka caru mi arogantně sdělila, že podle hodnot z krve neovuluju (aniž by to zkontrolovala na utz) a že nic jinýho než ivf nemá cenu. Vydupala jsem si iui. Při čekání na ms abych si iui mohla domluvit, jsem ji po 16 měsících snahy už nedostala. Myslim, že to bylo dost v hlavě. Řekla sem si, ze do ivf prostě nepudu, dám tomu 3 iui a pak se na to prostě zas na chvíli vykaslem.
Pokud nějak nespěcháte, doporučuju návštěvu androloga, brát vitamíny (myo inositol, zinek apod) a zkusit třeba pár iui. U nás zas chlap má už 2 děti a ani nevěděl jak tenkrát..
@AH píše:
@Advise proc vas posilaji na ivf? Protože car, no.. já sem po těch zkušenostech k nim už dost nedůvěřivá. U nás se to povedlo přirozeně při sice asi 65 milionech, ale objemu asi 2ml. Ale hlavne jen 1-2% byly normalni. Primářka caru mi arogantně sdělila, že podle hodnot z krve neovuluju (aniž by to zkontrolovala na utz) a že nic jinýho než ivf nemá cenu. Vydupala jsem si iui. Při čekání na ms abych si iui mohla domluvit, jsem ji po 16 měsících snahy už nedostala. Myslim, že to bylo dost v hlavě. Řekla sem si, ze do ivf prostě nepudu, dám tomu 3 iui a pak se na to prostě zas na chvíli vykaslem.
Pokud nějak nespěcháte, doporučuju návštěvu androloga, brát vitamíny (myo inositol, zinek apod) a zkusit třeba pár iui. U nás zas chlap má už 2 děti a ani nevěděl jak tenkrát.. [/citace@AH píše:
Pokud nějak nespěcháte, doporučuju návštěvu androloga, brát vitamíny (myo inositol, zinek apod) a zkusit třeba pár iui. U nás zas chlap má už 2 děti a ani nevěděl jak tenkrát..Děkuji za odpověď. Příští týden zavolám svoji dr a domluvím se s ní, tak uvidíme, co dál. Čas nás úplně netlačí, ale zase neřešit to vůbec nechci. Takže půjdeme cestou dalších vyšetření a uvidíme.
Jinak je mi jasné, že se car snaží získat další klienty, ale že až takhle… Uvítala bych asi trochu větší vysvětlení v té zprávě. Ale počítají asi s tím že tam případně absolvujete nějaký počáteční pohovor…