Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky a prosím o názor.
Mám 8 týdenní holčičku, která prospí celou noc. Nebudí se ani na kojení,
jinak přes den kojíme v tří hodinových intervalech.Někdy má hlad i po dvou hodinách (zřídka). Doktorka říká - nebudit. Problém je v tom, že nevydržím mít plná prsa celou noc a místo náročného odstříkávání je mi příjemnější kojení. Jinak malá přibírá. Zajímalo by mě, jak to dělají ostatní maminy, které v noci nekojí .Nebo budíte?
Brezinka
Ahoj brezinko, ja mam 11-ti tydenni holcicku a cca pred trema tydnama mi taky zacala spat celou noc - cca 8 hodin v kuse, ze zacatku to bylo desny, prsa me bolely, ale asi do tydne se to samo upravilo, prsa prestaly bolet, telo si to zaridilo. tak vydrz bude to dobry, hlavne at nam dale takto spinkaji
pa
Ahoj, u nás to bylo také tak. Brzy se to upravilo a prsa už nebolela.Byly po noci nalitější, ale nebolely.Po 4,5 měs. se to začalo zkracovat. Teď bude malému 6. měsíců a budí se v noci už po 2. hodinách. Stále vzpomínám na tu dobu, kdy jsem spala celou noc. Přes den to zůstalo na 2. hod.(To máme od začátku.)Tak si to holky vychutnávejte, protože se to může změnit. Ahoj Ajka
Ahoj.
Mne kdyz Anie spala v kuse 8 hodin, tak me to taky hooodne bolelo a neupravilo se mi to nijak rychle, az ted po dvou mesicich je to lepsi. Mozna si zkus v noci trochu odstrikat (aspon trosku - me stacilo prsa stimulovat a pak uz jsem videla jen vodotrysk a citila ulevu
, aby se ti ulevilo od bolesti a zmrazit (MM se muze hodit
. ALe jinak bych mimi kvuli tomu nebudila. Obcas mi prsa sama reagovala, ze v noci mi z nich teklo, pyzamo mokre, atd. a ani jsem si nevychutnavala, ze muzu spat - nebot jsem se budila bolesti. ALe vydrz, casem se to upravi …
Drz se!
H.
Ahoj, můžu jen potvrdit předchozí odpovědi, mám holčičku 16 týdnů, ve dvou měsících spala celou noc - já jsem se budila a pořád ji kontrolovala s tím, že to není možný a jestli je v pořádku a taky jsem měla prsa jako balony. Po pár dnech se to v pohodě srovnalo. Teď se beruška vesele budí několikrát za noc, takže - užijte si klid, může to za chvíli být jinak.
Klidné noci všem přeje Kaa + Bea
díky za rady a povzbuzeni.
jsem rada, ze tu jsou taky maminy , kterym spi deti (nebo spaly) celou noc. take jsem mela obavu, ze kdyz omezime nocni kojeni, projevi se to na mnozstvi mleka. Mala je docela pri chuti, po narozeni vazila 3,12 kg, porodni vahu prekonala jiz treti den a v sestinedeli vazila jiz 4,92kg.
byla bych nerada, kdybychom musely na:,–(it prikrm drive, nez v sestym mesici.Taky je mi trochu lito, tech vynechanych nocnich kojeni, protoze je to neco opravdu uzasneho, ja a nase holcicka, nalepena na mem prsu.
Brezinka
ahoj, chtela jsem se jeste zeptat tech maminek co jim mimco nejdriv spalo celou noc a pak se to zlomilo, jestli plne koji a jestli se jim mimca ted v noci budi hlady, chteji papat, nebo jen tak. my totiz na noc kojime, dokonce z obou prsou ale mala mi pak jeste rve, tak davam jeste nutrilon forte a to mi vypije tak 120, asi uz vecer mam malo mlika. docela jsem si zvykla spat celou noc a desim se predstavy ze by se to mohlo zlomit.
Ahoj,
taky jsme dřív spávali i 10,5 hodiny v kuse, ale kde jsou ty časy… To bylo kolem 3. měsíce. Teď v noci vstáváme každé 2-3 hodiny. Vždycky je to hlady, jen 2× se mi stalo, že chtěla podudlat a při tom usnout. To jsem jí ale zatrhla a šla zpátky do postýlky. Vždycky to vzala v klidu a když jí nic jiného nezbylo, za chvíli usnula.
LENCULKA - plně kojím a chci ještě 2 týdny, máme doma alergie. Na noc dávám z obou prsů jen občas, protože po koupání je většinou tak unavená, že se nenapije pořádně ani z jednoho a usíná.
Jitka a Hanička (zítra 6m)
ahoj,
tak nam mala se nejdrive po narozeni budila na krmeni asi 3× v noci, pak se to samo zacalo prodluzovat. Kdyz se nahodou neozvala kolem 4h, sla jsem k ni, jestli je v poradku
Spala, jak dudek ![]()
Kolem 3 mesice zacala spat do 5-6h a nyny tak do 8h. Kolem 4 mesice mela ale nejaky obdobi, kdy se budila kolem 2-3h na krmeni. Tak jsem ji dala napapat a po 4dnech se to zase srovnalo.
Ted bude mit 5mesicu a spinka celou noc.
Tak cekam, kdy se to zase zacne lomit, kvuli zoubkum atd.. ![]()
Jinak musim mit na noc podprsenky s vlozkou, protoze jinak je rano pode mnou rybnik a je to velky mokry neutulno
![]()
paaaaaapaaaaaaa
Iri+Marianka
Ahoj Lenculko, kojím plně a chtěla bych to ještě zhruba 14 dní vydržet.Pak jdeme na 6.měs. prohlídku a začnu dávat příkrmy.Doufám, že nám to kojení ještě dlouho vydrží.V sobotu bude malému 6.měsíců, ale s příkrmy chci počkat až po prohlídce. Sice jsem v tomhle mazák, neboť už mám 3,5 letého syna, ale chci si to "jenom kojení "prodloužit.Tak doufám, že mě do té doby nesní. Jinak v noci je to po těch 2 - max.2,5 hod..I když dneska v noci si to první kojení natáhl na 4,5 hod.Tak uvidíme jak to bude dále.Ahoj Ajka
Ahojky. Naše Eliška také prospí celou noc. Já jsem měla už od začátku mléka jako pro dvojčata a tak to bylo fakt krušný. Vyřešila jsem to kvalitní odsávačkou (Avent). Kolem třetí ráno jsem si odsála. Bylo to rychlé a bezbolestné. Postupně jsem snižovala množství a už asi měsíc neodsávám vůbec.
Jinak: Eli to zatím vydrželo. V neděli jí bylo 5 měsíců a stále spí až do 5 a někdy i déle. Pak nakojím a ohned usíná a spí ještě tak do osmi i devíti hodin.
Karolinka a Eliška (5m + 2d)
Jeežis, jak ja Vám zavidim, že vaše děti spí celou noc, synkovi je skoro 8 měsíců, jsme na umělém jídle, ale budí se tak 4× za noc a to chodí spát až tak ve 21 hodin. Myslím, že mi z toho hrábne. Buďte rádi, že spíte.