Spí jen na jedné straně

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
208
11.5.11 14:25

SPÍ JEN NA JEDNÉ STRANĚ

Ahoj holky.potřebuju poradit.Můj dvou měsíční prcek spí jen na pravém boku.Včera jsem ho začala dávat do válečků,ale jak mile ho dám na levý bok,tak dokáže hodiny řvát a stejně pak otočí jen hlavu na tu svou stranu.Samozřejmě ji neotočí uplně,ale prostě ji musí mít tak nakloněnou.Bojím se aby neměl placatou hlavu,ale on to nechápe. :-( Zkoušela jsem ho přetáčet když usne,ale vzbudí se a je teror.Nemáte někdo stejné zkušenosti?Jak ho mám učit spát na obou stranách?Jo a vůbec nechce spát na zádech.Měl by spát i na zádech?Prosím o radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3968
11.5.11 15:14

ahoj neporadím ti ale jsem zvědavá co ti holky odpoví a poradí
my máme doma 3měsíčního chlapečka a spinaká taky jen na jedné straně a vůbec nevím co s tím mám dělat :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.5.11 15:18

Tak ti teda děkuju. :lol: Tak snad mi někdo poradí,jinak z něj budu mít lebkouna,a to by byla škoda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
11.5.11 17:36

Každé miminko je jiné! Mě malá spinkala pouze na zádech s otočenou hlavičkou do prava. I když jsem ji podkládala vším možným, tak se stejně odšoupla a spala na pravé straně. Hlavičku měla jako šišku! 8-o Po 3. měsící začala už hlavou točit sama i do leva! Nemá smysl něco násilnit. Mimčo si to udělá tak, jak mu to vyhovuje!

Jinak mě malá v životě na bříšku neusnula! Naopak kamarádky malý zase neusne na zádech! Dej miminko spinkat tak, jak to má rádo! Moc nad ničím nepřemýšlej! Miminka jsou na tyhle věci kolikrát chytřejší než my!!!! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
11.5.11 18:24

To bych ráda,ale viděla jsem hlavičku kamarádčinýho kloučka a je to děs.Mám obrovskou bouli na hlavě a prý se to možná už nikdy nesrovná.Nechci aby mi jednou vyčítal,že to má kvůli mě. :cry: Ted jsem ho dala do tech válečků zase a hrůza.Vydržel přes hodinu řvát,ale nakonec usl.Pořád doufám,že si na to zvykne.Připadám si jako hrozná matka,že ho nechám takhle brečet,ale vždyt to dělám kvůli němu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
11.5.11 21:36

Naše pětitýdenní dcerka tedy spí tak, jak ji položím a někdy se otočí na záda. Miminko spí tak, jak mu to vyhovuje, takže bych být tebou malého nechala. Je ještě opravdu maličký a když ho budeš k něčemu nutit a nechat ho hodinu plakat… :nevim: :zed:
Já do tří měsíců prý taky spala jen na jedné straně, měla jsem trošku placatou hlavičku při bližším zkoumání, ale pak se to upravilo a nepozoruju na sobě žádné následky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14771
23.5.11 13:19

tak mě se syn taky točil pořád doprava,a hlavičku má šišatou i teď a myslím že se to už nesrovná,ale ráda bych samozřejmě byla kdyby jo.zkoušela jsem taky různé fígle jako podložit ručníkem apodobně,pak jsem nakonec otočila postýlku aby na mně musel koukat z té druhé strany a cvičením a hraním jsem zapojovala i tu levou stranu.jo pokud nekojíš a flaškujete,tak ho dávej pokaždé jinak,pokud ho máš na ruce,mně se ze začátku líp držel na levé ruce a pravou jsem mu držela flaštičku a on si možná zvyknul,kojit se nedalo.no a to možná byla i ta chyba,holt začátečník s prvním miminkem :lol: zkoušej všechno,ale hodinu bych vyřvávat nenechala,aby nedostal kýlu :wink: pokud ti spí napravo,tak v době kdy je vzhůru tak posilujte tu levou stranu 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
23.5.11 18:13

Zkouším co se dá.Ale máš pravdu,že hlavní chyba byla při jídle.Při kojení jsme strany střídaly ale od flašky už byl jen na levé ruce a zvykl si mít tak hlavičku.Ted ho občas načapu jak strany střídá,ale pro změnu mi lítá po postýlce.Vždy ho najdu otočenýho o hodně stupnů,takže další problém. :cry: Pořád se kroutí,takže se v postýlce pak přetočí snad o 180.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10907
13.6.11 16:27
Radka1112 píše:
Ahoj holky.potřebuju poradit.Můj dvou měsíční prcek spí jen na pravém boku.Včera jsem ho začala dávat do válečků,ale jak mile ho dám na levý bok,tak dokáže hodiny řvát a stejně pak otočí jen hlavu na tu svou stranu.Samozřejmě ji neotočí uplně,ale prostě ji musí mít tak nakloněnou.Bojím se aby neměl placatou hlavu,ale on to nechápe. :-( Zkoušela jsem ho přetáčet když usne,ale vzbudí se a je teror.Nemáte někdo stejné zkušenosti?Jak ho mám učit spát na obou stranách?Jo a vůbec nechce spát na zádech.Měl by spát i na zádech?Prosím o radu.

S něčím podobným bojujeme také. Malá bude mít 3 měsíce. V porodnici jsem polohovala: levý bok, pravý bok - dle instrukcí. Ale začala se prohýbat do luku - to se mi ani nikdo v porodnici neobtěžoval říct, že je to špatně, to jsem se až náhodou dozvěděla na eMiminu. Už v tom byla tak dokonalá, že odtlačila veškerou překážku. V návodu monitoru dechu jsme se náhodou dočetli, že pro snímání dechu je lepší poloha na zádech, tak jsem si řekla: „výborně, máme vyhráno“. Ovšem nastal další zádrhel - začala preferovat z mého předního pohledu levou stranu a zase všechno zvesela přetlačila a u toho mohutný řev. Když jsem chtěla začít opět polohovat na bok v domnění, že prohýbání ji přešlo, tak zas řve, že se jí nelíbí na boku :zed: takže v této poloze už není vůbec. U nás žádné fígle nepomáhají. Podotýkám, že vše konzultuji s lékařkou, protože i u pasení koníků preferuje svou stranu a na tu se potom převáží na bok :nevim: Lékařka jen řekne pokračujte v polohování, ale na to, že to nejde, protože u toho srdceryvně pláče, či překážku zdatně odtlačí nereaguje. Takže malou nechávám být na zádech a po nějaké době si začala hlavičku otáčet sama i na druhou stranu :dance: Takže někdy ji má rovně, někdy otočí doleva, někdy doprava. A stejně mi vrtá hlavou, že by měla spát i na boku. Jenže jsem ráda, že malinká vůbec usne, protože i to je boj. Ale jak tady někdo psal - asi si sama určila jak je jí nejlépe, když si to tak vybrala. Ale s tím krmením nevím, protože malá je při kojení z prsou spokojená a přirozenější právě na té straně, na které být nechce :zed: A teď se v tom vyznej :nevim: Taky se bojím aby mi jednou nevyčetla placatou hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
14.6.11 19:24
Trojlístek píše:
Radka1112 píše:
S něčím podobným bojujeme také. Malá bude mít 3 měsíce. V porodnici jsem polohovala: levý bok, pravý bok - dle instrukcí. Ale začala se prohýbat do luku - to se mi ani nikdo v porodnici neobtěžoval říct, že je to špatně, to jsem se až náhodou dozvěděla na eMiminu. Už v tom byla tak dokonalá, že odtlačila veškerou překážku. V návodu monitoru dechu jsme se náhodou dočetli, že pro snímání dechu je lepší poloha na zádech, tak jsem si řekla: „výborně, máme vyhráno“. Ovšem nastal další zádrhel - začala preferovat z mého předního pohledu levou stranu a zase všechno zvesela přetlačila a u toho mohutný řev. Když jsem chtěla začít opět polohovat na bok v domnění, že prohýbání ji přešlo, tak zas řve, že se jí nelíbí na boku :zed: takže v této poloze už není vůbec. U nás žádné fígle nepomáhají. Podotýkám, že vše konzultuji s lékařkou, protože i u pasení koníků preferuje svou stranu a na tu se potom převáží na bok :nevim: Lékařka jen řekne pokračujte v polohování, ale na to, že to nejde, protože u toho srdceryvně pláče, či překážku zdatně odtlačí nereaguje. Takže malou nechávám být na zádech a po nějaké době si začala hlavičku otáčet sama i na druhou stranu :dance: Takže někdy ji má rovně, někdy otočí doleva, někdy doprava. A stejně mi vrtá hlavou, že by měla spát i na boku. Jenže jsem ráda, že malinká vůbec usne, protože i to je boj. Ale jak tady někdo psal - asi si sama určila jak je jí nejlépe, když si to tak vybrala. Ale s tím krmením nevím, protože malá je při kojení z prsou spokojená a přirozenější právě na té straně, na které být nechce :zed: A teď se v tom vyznej :nevim: Taky se bojím aby mi jednou nevyčetla placatou hlavu…

Hm,tak to ti nezávidím,ale dnes jsme byly u dr a díky tomu,ze malej spinká celou dobu jen na jedné straně,tak musíme chodit na rehabilitace,protože mu tím pádem jde páteř do strany,tak aby neměl skoliozu,takže paráda.Poznala to tak,že když ho dala na bříško,tak zase hlava jen na jedné straně a páteř ohlá taky na stranu,máme super dr,má x dalších věcí než jen že je dr dětí,takže hned poznala,že spí jen na jedné straně,akorád máme problém,že máme cvičit jen na bříšku,ale mám silný reflux,takže se hned zblije a je po cvyčení.Fak se snaž třeba přes den,když nespí at hajá i na druhé straně,protože ta páteř,to je fakt hustý.Náš spí poříd na jedné straně a zatím kebulka ok.Má jí zatím výstavní,tak snad mu to vydrží a nebude pak paatřit do muzea. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
14.6.11 19:31

Ahojky,
bojovali jsme s tím samým…stále bojujeme ale je to na štěstí lepší! Od narození tak přes měsíc spinkal jen na levé straně, potom jsem mu začala podpírat hlavičku polštářem aby hajal jen na pravé..ale vždy to přelehl. Potom jsme byli u doktorky a ta nás poslala s hlavičkou na neurologii…a zrovna zítra jdeme na 2.cvičení…je to šííílený, jsem z toho cvičení hotová. Mooc mě ta hlavika trápila ale chci tě uklidnit, že mi všichni říkají, že se to věkem zlepší… Ted mu podpírám hlavičku kojícím polštářem, ten je velký a tvrdý, tak to udrží…A taky si s nim hraju aby hajal na té pravé straně…a vážně se to lepší. Hlavu vzhůru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
208
15.6.11 08:38
Veru-nka píše:
Ahojky,
bojovali jsme s tím samým…stále bojujeme ale je to na štěstí lepší! Od narození tak přes měsíc spinkal jen na levé straně, potom jsem mu začala podpírat hlavičku polštářem aby hajal jen na pravé..ale vždy to přelehl. Potom jsme byli u doktorky a ta nás poslala s hlavičkou na neurologii…a zrovna zítra jdeme na 2.cvičení…je to šííílený, jsem z toho cvičení hotová. Mooc mě ta hlavika trápila ale chci tě uklidnit, že mi všichni říkají, že se to věkem zlepší… Ted mu podpírám hlavičku kojícím polštářem, ten je velký a tvrdý, tak to udrží…A taky si s nim hraju aby hajal na té pravé straně…a vážně se to lepší. Hlavu vzhůru :-)

Děkuju.Akorád mě děsí ta Vojtova metoda.Koukala jsem na netu jak se to dělá a je to brutální,fakt s toho mám strach,že to nedokážu dělat.Koukat jak řve,to bude něco na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
15.6.11 12:25

Na tu Vojtovku jsem taky koukala, známá jí dělá a prý to je v pohodě…ale já osobně bych to taky nejspíš nedala…Na mě je to moc drsný. Už jen ted máme dělat cvik na hlavičku, pláče jak divý…ťutínek. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stastnovka
2.8.11 10:52

Ahoj holky,

měli jsme podobný problém. Malému je teď 4,5 měsíce a hlavu má sice pořád šišatou, ale čím dál tím míň.. :-) Jak se začne překulovat prvně na boky a pak na bříško, tak na té hlavičce tráví čím dál tím méně času a ta má čas se „srovnat“.. :-)

Jinak Vojtovku jsme taky cvičili a ze začátku to byl děs.. Ořval to vždycky hrozným způsobem.. Ale po pár dnech si to miminko zvykne. Jsou to pořád ty stejné pohyby a děláš s ním pořád to samé. Nakonec mi jen kňoural, a to jen, když jsem ho omezovala v pohybu, jakmile jsem ho pustila, byl zas spokojené miminko. A ve výsledku už jen koukal a dokonce mi i pomáhal. V ordinaci řval vždycky, ale když jsem s ním cvičila já, bylo to v pohodě.. Takže se nebojte! Lepší aby si párkrát zakřičel, než aby měl pak skoliózu, nebo jinou vadu na celý život!;-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí

SCD 510