Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
honeymoney, jak jsi na tom? Ještě pořád se tě drží spavá nemoc, nebo už je to o něco lepší? ![]()
honeymoney píše: … Já musím mít minimálně 9, a spíš víc, těch 10 nebo 11…
Ach má krásná studentská, pak milenecká, pak manželská bezdětná léta! Měla jsem to úplně stejně jen s tím rozdílem, že mi to nikdy nevadilo. ![]()
(teď mě starší chodí budit ráno v 5h a mladší se i v noci kojí po 3 hodinách, takže jen zamačkávám slzu a vzpomínám
)
zdenkak píše:
Uááá, jak já strašně ráda vzpomínám na víkendy, kdy jsem ještě neměla děti!Spánek do 12-13 hod nebyl problém
Chodila jsem spát někdy okolo půlnoci, takže těch 12 až 13 hodinek spánku jsem dala
S dětma mne chuť na takovýhle úžasně dlouhý spánek nepřešel, jen ty možnosti už nemám
Jo, jo, to je ono, to chci ještě někdy zažít!
![]()
Taky bych moc ráda spala denně dýl a těším se, až budou děti větší.
Vždycky jsem chodila pozdě spát, ale taky mi vyhovovalo pozdě vstávat. A když to nešlo kvůli práci, šla jsem stejně pozdě spát ale vše dospala v sobotu.
Poslední dobou mi musí stačit 4-5 hodin denně - ještě pár měsíců a pak to snad taky trochu prodloužím. Už aby to bylo. ![]()
Zakladatelko - jestlis taková byla vždycky, tak jsi prostě takový typ. Jen spi, budeš ještě s láskou vzpomínat.
A třeba budeš mít i spavé dítko. Já takový štěstí neměla ani u jednoho. Asi nám je vyměnili v porodnici, protože manžel je taky spavec. ![]()
Přidávám se k vám…jak ráda vzpomínám, kdy jsem chodila spát ve 22h a o víkendu vstávala v 10h…, teď by mi stačilo spát tak 6h, a vkuse? To se mi může jenom zdát, teda nemůže, když pořádně nespím…
No jo mám co jsem chtěla, 2 děti…starší když je ok a není nemocná jako teď se budí obvykle už od narození ve 23h, stačí obejmnout, dát napít, čurat nebo prostě na ní promluvit a zase spí celou noc, ale ten malej pinďa, v noci chce 2× mlíko, nebo dudlík nebo prostě jen neumí sám zase usnout nebo kadí a pak už nechce spát jako dneska jsme vzhůru od 5.15
…ale já si počkám a dočkám…jednou si tu 12ti hodinovku zase dám ![]()
Vesna006 píše:
honeymoney, jak jsi na tom? Ještě pořád se tě drží spavá nemoc, nebo už je to o něco lepší?
No, od té doby, co se mi přítel vrátil do ložnice, už je to slabší. Pak dospávám přes den. Jsem jako šípková růženka, ale už si to začínám užívat, přeci jen zbývají už jen tři měsíce
.
honeymoney píše:Vesna006 píše:No, od té doby, co se mi přítel vrátil do ložnice, už je to slabší. Pak dospávám přes den. Jsem jako šípková růženka, ale už si to začínám užívat, přeci jen zbývají už jen tři měsíce
honeymoney, jak jsi na tom? Ještě pořád se tě drží spavá nemoc, nebo už je to o něco lepší?.
Počkej jak budeš po porodu na spánek s láskou vzpomínat.
![]()
Ahoj holky mate taky nekdo hodne velkou potrebu spanku jako ja? Kdyz jsem jeste nemela dite tak jsem spala i 13hodin denne a byla jsem plna energie ted spim obcas maximalne 10hodin to jeste normalne funguju ale neni to ono, ted jsem tri dny spala jen 8hodin a jsem uplne ko pripadam si jak po flamu. Spim hodne uz od puberty ![]()
Manžel byl taky hodně ospalý a nakonec se přišlo na to, že má problém se štítnou žlázou, bere léky a je to v pořádku.
Jinak jámám ted opačný problém, nespim skoro vubec, třeba za poslední tři dny jsme spala cca 5 hodin, prostě v noci neusnu a přes den už vubec ne. Nechápu to.Jako nikdy jsem nespala moc, ale tohle je i pro mě záhada ![]()
@Jančakecalka no je i důležité, jestli jsi pak unavená, nebo ne. žena padá na hubu už v 7 večer. Když může v 9 usnout tak usíná snadno a rychle, ale pak se třeba ve 3 ráno vzbudí a neusne. Maximálně až nad ránem, kdy už se ale budíme mi ostatní.
@Anonymní píše:
Ahoj holky mate taky nekdo hodne velkou potrebu spanku jako ja? Kdyz jsem jeste nemela dite tak jsem spala i 13hodin denne a byla jsem plna energie ted spim obcas maximalne 10hodin to jeste normalne funguju ale neni to ono, ted jsem tri dny spala jen 8hodin a jsem uplne ko pripadam si jak po flamu. Spim hodne uz od puberty
Znám to a mám to přesně jako ty i počet těch hodin. Nedávno jsem tu zakládala diskuzi „Když spánek nestačí“. Dobře tam radila uživatelka Ou, tak si to kdyžtak přečti. Vím, o čem mluvíš, je to peklo. ![]()
@gabrriel píše:
@Jančakecalka no je i důležité, jestli jsi pak unavená, nebo ne. žena padá na hubu už v 7 večer. Když může v 9 usnout tak usíná snadno a rychle, ale pak se třeba ve 3 ráno vzbudí a neusne. Maximálně až nad ránem, kdy už se ale budíme mi ostatní.
Právě, že nejsem unavená, přes den funguju normálně. Dřív jsem to taky tak měla, že jsem se v noci budila a už neusnula, přešlo to pak nějak samo.
@honeymoney Já spím třeba i 14 hodin denně. V noci se mi spát nechce, ale potom ve dne spím třeba do 15:00, když můžu. Potom ve škole je to hrůza, když musím vstávat v 6 ![]()