Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
tak to bylo asi vážně z té čokolády, že ti udělala sucho v puse.. kámoška co byla těhu, tak měla žíznivku,ale to byla schopná vypít několik litrů denně..
Mě to dělá čokoláda taky, nebo i když se najím něčeho hodně sladkého, tak bych pak vypila rybník. Suchý jazyk mívám taky když na mě „něco leze“. Než se mi třeba spustí rýma nebo tak něco tak mám suchý jazyk a nejde to zahnat pitím.
Myslím že na tebe leze chřipka měla jsem to tak před 10ti dny
Taky se mi to několikrát stalo, bohužel mi pak v těhotenství zjistili cukrovku a ne tu těhotenskou, prostě normální diabetes. Radši moc nemlsej a poraď se s obvoďákem, jestli by tě nemohl poslat na vyšetření hladiny cukru v krvi a v moči.
Sucho v ústech můžeš mít ze stresu nebo z deprese, netrápí tě něco? Také z té cukrovky, ale to prý hodně piješ a máš pořád chuť (hlad) na sladké. Může se objevit i ze zubů.
Prosím o názor, oč se jedná. Bývám většinu času s dítětem sama doma, manžel furt v práci, polsední dny se mi ale stává, že večer když mimi uložím a jdu si konečně dělat svoje, přepadne mě náhlý pocit strašného sucha v puse, ale pití mi nepomůže, dokonce mám i jakoby stažené hrdlo, bolí mě břicho, atd… trvá to až do 11 večer, než se chlap vrátí z práce dom. Jsem z toho nervózní a nevím co si o tom myslet???
To mě vůbec nenapadá čím by to mohlo být… Dodržuješ pitný režim? Jestli málo piješ přes den, tak pak už si tělo prostě asi říká a brání se… A nebo se taky říká že žízeň a sucho v puse příznak cukrovky? Ale nejsem doktor, jen píšu co mě napadá ![]()
@Tena90 cukrovku nemám na 100%, cukru mám bohužel pod normu, piju tak 1-1,5l vody denně, ale jak s tím souvisí ten knedlík v krku a to břicho?
Ahoj zakladatelko, já tohle mám od doby co jsem těhotná, ať piju, jak piju, pořád mám žízeň. A to se sladkým nijak zvlášť necpu, spíš ovocem, když už. No a jediné co pomáhá, je mít pití neustále u sebe, beru si skleničku vody i v noci k posteli. Ty ale těhotná nejsi, tak nevím čím to u tebe je. Nemáte doma moc suchý vzduch? Změřila bych to a případně pořídila zvlhčovač. Jinak tím stresem to může být taky. ![]()
Holky dnes ráno jsem se vzbudila a mám pořád žízeň a jakdyby suchý jazyk, nevím jak to popsat. V noci jsem snědla čokoládu. Taky jsem teď ve velkém stresu. Stává se vám to? co na to?