Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Na dnešní den jsem prospala 11 hodin. Pro mě nic neobvyklého. Jenže nevítaného. Když „nemusím“ vstát, nevstanu, a večer jsem zase brzy unavená. Tolik závidím lidem, kterým stačí 6-8 hodin spánku. Já musím mít minimálně 9, a spíš víc, těch 10 nebo 11.
Dost mi to vadí, chtěla bych spát min. o dvě hodiny méně a mít delší den!
Vím, že až budu mít malé dítě, tak se to asi zpraví samo
, ale do té doby bych s tím chtěla stejně něco udělat, přece neprospím půl života! ![]()
honeymoney píše:
Na dnešní den jsem prospala 11 hodin. Pro mě nic neobvyklého. Jenže nevítaného. Když „nemusím“ vstát, nevstanu, a večer jsem zase brzy unavená. Tolik závidím lidem, kterým stačí 6-8 hodin spánku. Já musím mít minimálně 9, a spíš víc, těch 10 nebo 11.
Vím, že až budu mít malé dítě, tak se to asi zpraví samo, ale do té doby bych s tím chtěla stejně něco udělat, přece neprospím půl života!
A nemůžou Ti chybět třeba nějaké vitamíny, že se cítíš tak unavená? Máš dostatečný pitný režim? To taky dělá hodně. Jako jistě jsou lidé, kteří otoho naspí víc a nic s tím neadělají, ale pokud se cítíš opravdu unavená a nezdá se Ti to v pořádku, zašla bych k lékaři.
honeymoney píše:
Vím, že až budu mít malé dítě, tak se to asi zpraví samo, ale do té doby bych s tím chtěla stejně něco udělat, přece neprospím půl života!
Také spím 11 hodin, ale vůbec mi to neva. A usnu i na hodinku dvě během dne. Jenže já jsem těhu a tak je to normálka (aspoň doufám
).
Jak psala Maddlen, mohou ti chybět nějaké vitaminy. Některé nomoci vyžadují dlouhý spánek, ale tím tě nechci strašit. Holt tvoje tělo dlouhý spánek potřebuje.
Můj muž je jako ty,jak vstává brzo tak usíná i v sedě u tv.Nemyslím,že by to bylo nějakým onemocněním,nebo chyběním minerálů…Takhle spí od malička
Tak to já jsem asi byla v minulém životě medvěd
Ráda spím klidně i 12 hodin a přes zimu bych prospala v pohodě celý den. Docela problém to byl když jsem měla malé děti, to jsem měla permanentně pocit nedostatku spánku
Teď už si můžu spát jak dlouho chci - děti jsou velké a když se dobře vyspím tak jsem v pohodě, mám dobrou náladu a dostatek energie. ![]()
Vereniko, ja porad rikam, ze jsem dvojcata… muj manzel spi nejmene 8 hodin denne,jinak absolutne nefunguje, nejlepe ale 10. Mne musi stacit 6, max 7. Muj muz rano vstava s detmi do skoly a je k.o, spat chodi driv nez ja, kdyz nemusi rano vstavat, klidne vyleze i v 11 nebo pozdeji. Kdyz to jde, spi o vikendu i odpoledne ![]()
Vesna006 píše:honeymoney píše:Také spím 11 hodin, ale vůbec mi to neva. A usnu i na hodinku dvě během dne. Jenže já jsem těhu a tak je to normálka (aspoň doufám
).
Jak psala Maddlen, mohou ti chybět nějaké vitaminy. Některé nomoci vyžadují dlouhý spánek, ale tím tě nechci strašit. Holt tvoje tělo dlouhý spánek potřebuje.
Já jsem taky těhu, ale spávala jsem takhle i předtím. Když jsem ráno vstávala do práce, byla jsem obvykle celé dny unavenější, pak jsem si užívala volno, abych se mohla konečně pořádně vyspat.
Nevím, jestli je to nějakou nemocí, to si ani nemyslím, protože to bych byla nemocná půl života. Jen mi to prostě v životě překáží, protože jiní lidi stihnou mnohem víc věcí. ![]()
mroe píše:
Vereniko, ja porad rikam, ze jsem dvojcata… muj manzel spi nejmene 8 hodin denne,jinak absolutne nefunguje, nejlepe ale 10. Mne musi stacit 6, max 7. Muj muz rano vstava s detmi do skoly a je k.o, spat chodi driv nez ja, kdyz nemusi rano vstavat, klidne vyleze i v 11 nebo pozdeji. Kdyz to jde, spi o vikendu i odpoledne
Můj nechodí brzy spát,on si dáchne na gauči a nabere sílu na svojí noční jízdu s ovladačem.Sedí a přepíná milion kanálů,co kdyby někde něco dávali ![]()
ahoj tak já jsem taky medvěd a moc ráda spím, ale z vlastní zkušenosti vím, že ta unava se zhoršuje s věrším spánkem. hodně na to má vliv pitný a travovací režim. začni pravidelně jíst pít jdi na procházku a během dne si odpočin když jsi těhu, ale na tu unavu je to nejlepší. celé tehu jsem prospala a pak to byl děs a to mám hodné dítě které od malička dobře spinkalo.
Napadlo mě, zda nechceš během dne vše dohnat a neodpočíváš. A tím dlouhým spánkem si tělo čerpá energii na další dne.
Já třeba teď odpočívám při vytahování prádla z pračky (až po druhé
) a při věšení prádla si to dám taky na etapy ![]()
Jsem na tom stejně, ať jsem těhotná nebo nee. Dneska jsem spala 12 hod, včera 10 a předevčírem po částech taky 12… nikdo nepřišel na nic, proč, prostě každý člověk potřebuje jinak dlouho spát.
Noooo, tak když jsi těhotná, tak to je jasné!
Jinak já jsem taky spávala docela dost, jako Ty - jenže pak přišla práce, kdy jsem musela vstávat v 3:45 a pak miminko a tělo si nějak postupně zvyklo. To bude OK. Ale jak jsem psala - pokud by Tě to mělo btěžovat a cítila by ses nedospalá POŘÁD, tak to mi moc v pořádku nepřijde. Je něco jiného dlouho spát a být pak vyspalá, nebo dlouho spát a i přesto být pak jak mátoha. To už bych pak řešila… Jenže v Tvé „situaci“ teď je to zbytečné, teď jsi unavená z tzěhotenství, pak budeš unavená z miminka. ![]()
Uááá, jak já strašně ráda vzpomínám na víkendy, kdy jsem ještě neměla děti!
Spánek do 12-13 hod nebyl problém
Chodila jsem spát někdy okolo půlnoci, takže těch 12 až 13 hodinek spánku jsem dala
S dětma mne chuť na takovýhle úžasně dlouhý spánek nepřešel, jen ty možnosti už nemám ![]()
Jsem na tom stejně, odjakživa, co si pamatuju. Klidně spím 13h denně. Takže při dětech mám taky permanentní pocit nevyspání ![]()