Špinění 6 dní před menzes

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17
5.11.17 09:52

Špinění 6 dní před menzes

Ahoj holky. :mavam: Snažíme se o miminko opravdu krátce, ale chtěla bych vědět váš názor nebo zkušenosti. Mám pravidelné cykly (26 dní), ovulaci mám bolestivou (z toho usuzuji, že probíhá), menzes silný a bolestivý většinou 5-6 dní. Můj problém je ten, ze pokaždé +- 6 dní před menzes začnu špinit, někdy i slabě krvácet. Bojím se, aby to nemělo nějaký vliv na případné otěhotnění. Mám strach, jestli u mě vůbec může proběhnout nidace. :? Možná plaším zbytečně… Měla jste některá podobné zkušenosti a jak to dopadlo? Děkuji za jakýkoli názor. :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19981
5.11.17 09:54

@AdulkaK co na to říká gynekolog?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
5.11.17 10:09

Je to špatně. MS je taky bolestivá?
Pokud ano tak by to mohla být emdiometroza a to je lepší řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
5.11.17 10:32

@AdulkaK Může to být nedostatek progesteronu. Nech si jej změřit u gynekologa nebo jako samoplátce v polovině luteální fáze. Já také špinila 3-4 dny před ms. Někdy se zadařilo i týden před, pak 2-3 dny klid a pak znovu. Ono u někoho to špinění je zcela normální a na důvod se nepřijde (u mě, progesteron OK, 2× jsem otěhotněla), ale u někoho to může značit problémy. Gynekolog ti na to předepíše často duphaston nebo utrogestan (umělý progesteron, ale k čemu je, pokud je hladina OK - to už málokterý gynekolog zjišťuje). Důležité také je vědět, jak máš dlouhou luteální fázi (po ovulaci) - pokud je kratší jak 10 dnů, tak pak samozřejmě budeš mít potíže s uhnizďováním zárodku, stejně tak v případě progesteronové nedostatečnosti. Délku této fáze zjistíš př. měřením bazální teploty. Což je předpoklad pro to, aby se dobře načasoval odběr progesteronu uprostřed luteální fáze. Většinou to je 5-7 dní po ovulaci. Jinak, když jsem otěhotněla, v tom cyklu jsem žádné špinění neměla. Nidaci jsem nikdy na sobě nepoznala, poznává to, soudě dle diskuzí zde, spíše zlomek žen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17
5.11.17 12:23

Ms je bolestiva taky. Gynekolozka mi řekla, že je to poklesem hormonů po ovulaci. Že je vše v pořádku. :nevim: Jinak jsem zapomněla uvést, že mám anemii a beru železo (proto silný ms a adi i ty bolesti). Podle kalendáře, který si vedu, je od ovulace po ms vice jak 10 dní, tak by snad měla být šance na uhnizdeni… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí