Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jestli to nevadí partnerovi, tak můžeš mít sex i když špiníš. ![]()
@Anonymní píše:
@HrozTaj
A nemusím se obávat ze chytnu nakou chorobu nebo něco?
Pokud toho člověka neznáš, tak nechráněný sex se nedoporučuje, chorobu můžeš chytit a je jedno, jestli špiníš nebo ne. Pokud jste ho spolu už provozovali a ty jsi v pořádku a nic jsi nechytla, tak ne, chorobu bys chytit neměla a špinění na to nemá vliv.
Ve skutečnosti spolu někteří lidi mají sex, i když žena plně menstruuje a nevadí jim to. To je na dohodě partnerů.
@HrozTaj
Aha takhle no on je muj prvni a nikoho jiniho jsem nemela takze vsehcno tohle je pro me nový jsem strasne paranoidní a zároveň nechci mít sex jen jednou za rok omlouvam se ale jeste jednou takze to bude v poho jo? Jinak dekuju
Tobě jde asi o to, že jsou sliznice více „otevřené“,ano, jsou v době špinění a menstruace náchylnější k infekci samozřejmě..
na druhou stranu - nikdy jsem žádnou nechytla
a občas to praktikuju už 30let ![]()
je fakt, že teda jen spíš vyjímečně a se stálým partnerem a určitě ne v době nejsilnější ms, to mi přijde totálně nechutné..
ovšem proti gustu.. kdysi jsem četla od pár žen, že si v tomto období dokonce i sex fyzicky lépe užijí, holt, každý jsme originál ![]()
Tedy na takovou příležitost bych počkala na lepší okamžik. Kvůli tomu špinění ti to nemusí být příjmemné a partnerovi taky ne. Vyloženě nemoc nechytíš z tohoto důvodu, ale je mnohem větší riziko, že se budete oba škrabat kvůli rozmnoženým kvasinkám či zánětu močových cest. A jestli takto stále špiníš, změn antikoncepci, takhle by to být nemělo.
@Tiger-lily
No právě ja zadnou nikdy nebrala a ted beru yosefinne 4mesic a nevim jestli to ke normální ale jsem obednana k. doktorovi tak uvidim
@Lucy75
No nez mi zacla menses tak jsme meli sex a trosku jsem spinila ale dokoncily jsme to s partnerem jsem o tom mluvila ten rekl ze to je v poho ze mu to nevadí…jen se bojim následků
…no ja jednou cetla ze jeden chlap sel dolu kdyz jeho přítelkyně mela menses
@Anonymní píše:
@Lucy75
No nez mi zacla menses tak jsme meli sex a trosku jsem spinila ale dokoncily jsme to s partnerem jsem o tom mluvila ten rekl ze to je v poho ze mu to nevadí…jen se bojim následků…no ja jednou cetla ze jeden chlap sel dolu kdyz jeho přítelkyně mela menses
No, tak když mu to nevadí, tak je to v pohodě. Dávej na sebe samozřejmě pozor, choď na kontroly a pokud špiníš hodně mimo menstruaci, tak si nech předepsat jinou značku, protože by to tak nemělo být. ![]()
Dobrý den chtěla jsem se zeptat můžu mít sex když beru antikoncepci jelikož to beru první měsíc tak po menstruaci jsi moje tělo na to zvyklá a krvácím tak se chci zeptat může se přítel do mě vystříkat? Ptám se proto jestli je šance že můžu otěhotnět nebo ne.
Děkuji moc za odpovědi ![]()
@Anonymní píše: Více
Sex můžete mít pokud to nevadí vám obou že spinite
@Lenca118 píše: Více
No já myslím, že za těch 6 let už to má vyřešené ![]()
@Tessa13 píše: Více
Radši ne, představa že se tohle množí je děsivá…
Pokud jsi celý měsíc brala pilulky podle předpisu, jsi chráněná i v přestávce mezi měsíčními dávkami. Nesmíš si ale přestávku prodloužit. Na krvácení nemusíš brát žádný ohled, můžeš si užívat naplno a přítel to do Tebe může pouštět bez zábran. Bylo by špatné, kdybys nemohla dělat to, na co jsi zvyklá, jen proto, že krvácíš. Je ale zapotřebí dodržovat běžnou hygienu, aby ses vyhnula infekci.
Dobrý den, mam menčí dotaz můžu mit nehranení sex když špiním? (Beru antikoncepci) bojím se ze můžu chytit nakou chorobu nebo se nemusim bat? dekuji