Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Cuarentena píše:
Mně to napsal ráno a v poledne baštit, večer zavádět…
Mě bud baštit ráno a večer. Nebo dvě na noc zavádět.
Neschopenka být nemusí. Já jím od začátky Duphaston, je to alternativa Utrogestanu a údajně nemá tolik vedlejších účinků jako Utrogestan, jako je právě ta únava a motání hlavy. Je to jen na podporu těhotenství, já poprvé potratila, tak mi to napsal hned, ale do práce jsem normálně chodila. V neděli jsem ale trochu zašpinila a včera mi na kontrole našel docela velký hematom, takže teď je prý nutno klid, ležet a nejlépe neschopenka. Já se jí bráním, tak jdu ještě v pondělí a pokud se ta potvora nevstřebá, tak už se jí neubráním. Takže taková je moje zkušenost.
Já jsem nehůř snášela utrogestan, o něco líp duphason, ale nejlépe snáším crinone. Jsem po nativním IVF, takže progesteron beru od začátku. A taky od začátku špiním. Do minulého týdne to bylo OK, ale pak jsem víc zakrvácela, jela na pohotovost, měla jsem cystu. Zůstala jsem dělat z domova, konkrétně z postele
, ale tento týden už trochu chodím i do práce. Špinění přetrvává. Podle Brandejské, primářky IVF v Gennetu to tak prostě tento i příští týden budu mít. Eda, naše embryjko, se pořádně napojuje na mě a díky miniheparinum, prednisonu a anopyrinu jsem prostě víc překrvená a tak špiním každý den.
@Capelucita Prosím tě, a to ti řekli že, ten minihepain může mít souvislost s tím krvácením? Já si totiž píchám faxiparine a pořád dumám, zda to může mít s tím mojim špiněním a krvácením souvislost
Nikdo z doktorů mi nikdy nic podobného neřekl…díky
Já jsem si taky píchala, ale hematoložka říkala, že to souvislost nemá a moje gyndařka zase že ano.Tak si jako vyber ![]()
@mari1912 No, dle mého selského rozumu to asi nemá vliv na praskání cévek v děloze, ale když mám naředěnější krev, tak by to logicky mělo trochu více téct…
Ale je to jen moje úvaha a ani hematoložka ani gynekolog se k tomu nevyjadřovali ![]()
@Kyarra Ahoj, to je moje úvaha, potvrzená známou, která je shodou okolností lékařka. Já mám fraxík + anopyrin - a taky prednison. Všechno to je na ředění krve, takže si představuji, že jsem tam víc prokrvená, že tam ta krev cirkuluje rychle, takže je to i citlivější na dotek. (To je jako s fraxíkem, všuede píšou, že si před injekcí máš desinfikovat místo, kam budeš píchat. Já když si ho desinfikuju, víc si ho prokrvím a mám modřiny jako blázen, takže jsem přestala desinfikovat PŘED injekcí.) A tím jak je to tam citlivé, tak snadněji zakrvácíme a tím jak krev obíhá rychle, tak toho zakrvácení je i víc.
@Capelucita Tak to díky moc za info, trochu mě to uklidnilo, i když při minulém těhotenství (i když nakonec nedopadlo) jsem taky dost krvácela a fraxík si nepíchala, tak těžko říct. V minulém těhu se mi ale zase v děloze dělaly sraženiny a teď ne, takže tou naředěnou krví se to asi tak nesráží a hned to odtíká pryč
S tou dezinfekcí zajímavý postřeh, taky mívám dost modřiny a hlavně to mám oteklé, tak to zkusím taky dezinfikovat jen po a uvidím, co to bude dělat…Díky za tipy! ![]()