Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, zvladnete nekdo identifikovat zkatky v me prukazce, nemuzu to po doktorovi precist a take nevim co to znamena.
https://docs.google.com/…JIsLn1c/edit
@Janiitko něco jo, něco se nedá přečíst. co přesně tě zajímá.
a bylo by lepší vyfotit to celé
Tady cela prukazka, zajimaji me hlavne posledni dva radky, viz predchozi obrazek
Pokud to dobře chápu, byla jsi teď na častějších ko, skrze tlak a nasazený Dopegyt, otoky taky nejsou moc ok.
poslední 2 kontroly- pokaždé byl UZ?
u té první, poloha hlavičkou dolů, akce srdeční přítomna,
moc k přečtení to po paní dr není. píše něco o vodě plodové, ale co, to těžko říct, to II-III bude zralost placenty asi (pokud dělala UZ, pokud ne tak že by vnitřní nález, ale to je zase netypické užívat římské), a dávkováníé dopegytu ne?
u té druhé, z minulých kontrol usuzuju, že píše o děloze- normotonus- jako že nemáš kontrakce, opět poloha hlavičkou, pak něco co nepřečtu, možná nález dtto, jakože stejný, a průtoky pupečníkem naměřené UZ, nakonec ctg fyz.- točili ti tzv. monitor, který je ok
důležité je co ti k tomu dr. řekla ![]()
Já jediné co tam přečtu na tom posledním řádku (teda domnívám se) je PPHL, a to je že je miminko hlavičkou dolů.
Ahojky holky, nevíte co znamená pphl a nad tím 1/3 nebo x/3 nelze to pořádně přečíst… Vím že pphl je poloha plodu hlavičkou ale to číslo nad tím nevím co je. Poraďte mi prosím? Děkuji ![]()
Myslim, ze takhle nejak mi dr. oznacovala vysku delohy..kam saha..
K pphl se píše římské I. nebo II. a to znamená, zda má záda spíš vpravo nebo vlevo ![]()
Marej : Ale to pphl vím co to je a žádný římské I nebo II mi tam nepíšou jen x/3 a to nemá nic společného se zádama…
Sisinka04: Jo jo to asi bude ono psala mi to samé i kamarádka, něco jako na kolik jí kleslo břicho před porodem… Že měla x/3 a za dva dny už měla x/4 a jela rodit ![]()
Ahojky, nevím jestli jsem ve správné diskuzi, ale už si nevím rady, prosím nevíte někdo co znamená:OP:nepravidelné,150 četné extrasystoly???a jsem poslaná do rizikové poradny nevíte někdo co to bude za vyšetření???předem moc děkuju za jakoukoliv odpověĎ. už tu brouzdám hodinu a stale nic nevím ![]()
Nebudou to ozvy plodu ta zkratka? neboj se a počkej co vyšetření, třeba to bude nějaký podrobný utz
OP bych řekla, že jsou ozvy plodu, četné extrasystoly - stahy srdce mimo pravidelný srdeční rytmus. V kolikátém týdnu jsi? Řekla bych, že půkdeš znovu na monitory, možná průtoky placentou a pupečníkem.
OP - ozvy plodu??? To ale jen tipuji, v každém případě ať je vše v pořádku ![]()
EDIT: Než já se vymáčknu, máš to tu několikrát ![]()
Příspěvek upraven 03.01.13 v 13:27
No OP jsou ozvy plodu - to znamená srdeční akce a 150 je lehce vyšší a extrasystoly jsou vlastně taky nepravidelná činnost srdíčka, tak si myslím, že ti budou kontrolovat podrobněji srdeční akci miminka. V kolikátém jsi týdnu? Já měla se synem zase nizkou srdeční akci a srdíčko vynechávalo, udělali nám zátěžový test, který malej ustál, ale za 4 dny mi sama rupla voda a rodila jsem 35+2.
@danica26 píše:
Ahojky, nevím jestli jsem ve správné diskuzi, ale už si nevím rady, prosím nevíte někdo co znamená:OP:nepravidelné,150 četné extrasystoly???a jsem poslaná do rizikové poradny nevíte někdo co to bude za vyšetření???předem moc děkuju za jakoukoliv odpověĎ. už tu brouzdám hodinu a stale nic nevím
Žádný strach, záleží na týdnu těhotenství, ale riziková poradna je určitě na místě.
Neboj všechno Ti tam vysvětlí, základ bude kardioechografické vyšetření–tedy podrobný UZ srdíčka mimča..přeju hodně štěstí ![]()