Nemůžu rozluštit zkratky v těhotenské průkazce

6
20.9.12 11:19

zkratky v prukazce

Ahoj, zvladnete nekdo identifikovat zkatky v me prukazce, nemuzu to po doktorovi precist a take nevim co to znamena.
 https://docs.google.com/…JIsLn1c/edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16365
20.9.12 11:22

@Janiitko něco jo, něco se nedá přečíst. co přesně tě zajímá.
a bylo by lepší vyfotit to celé

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
20.9.12 11:29

Tady cela prukazka, zajimaji me hlavne posledni dva radky, viz predchozi obrazek

https://docs.google.com/…MYW89Zk/edit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
20.9.12 11:54

Pokud to dobře chápu, byla jsi teď na častějších ko, skrze tlak a nasazený Dopegyt, otoky taky nejsou moc ok.
poslední 2 kontroly- pokaždé byl UZ?
u té první, poloha hlavičkou dolů, akce srdeční přítomna,
moc k přečtení to po paní dr není. píše něco o vodě plodové, ale co, to těžko říct, to II-III bude zralost placenty asi (pokud dělala UZ, pokud ne tak že by vnitřní nález, ale to je zase netypické užívat římské), a dávkováníé dopegytu ne?
u té druhé, z minulých kontrol usuzuju, že píše o děloze- normotonus- jako že nemáš kontrakce, opět poloha hlavičkou, pak něco co nepřečtu, možná nález dtto, jakože stejný, a průtoky pupečníkem naměřené UZ, nakonec ctg fyz.- točili ti tzv. monitor, který je ok

důležité je co ti k tomu dr. řekla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
20.9.12 13:46

Já jediné co tam přečtu na tom posledním řádku (teda domnívám se) je PPHL, a to je že je miminko hlavičkou dolů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.12 13:06

Ahojky holky, nevíte co znamená pphl a nad tím 1/3 nebo x/3 nelze to pořádně přečíst… Vím že pphl je poloha plodu hlavičkou ale to číslo nad tím nevím co je. Poraďte mi prosím? Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2185
9.11.12 13:24

Myslim, ze takhle nejak mi dr. oznacovala vysku delohy..kam saha..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marej
9.11.12 16:39

K pphl se píše římské I. nebo II. a to znamená, zda má záda spíš vpravo nebo vlevo :-)

• Citovat
  • Upravit
9.11.12 19:00

Marej : Ale to pphl vím co to je a žádný římské I nebo II mi tam nepíšou jen x/3 a to nemá nic společného se zádama…

Sisinka04: Jo jo to asi bude ono psala mi to samé i kamarádka, něco jako na kolik jí kleslo břicho před porodem… Že měla x/3 a za dva dny už měla x/4 a jela rodit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
danica26
3.1.13 13:20

Ahojky, nevím jestli jsem ve správné diskuzi, ale už si nevím rady, prosím nevíte někdo co znamená:OP:nepravidelné,150 četné extrasystoly???a jsem poslaná do rizikové poradny nevíte někdo co to bude za vyšetření???předem moc děkuju za jakoukoliv odpověĎ. už tu brouzdám hodinu a stale nic nevím :(

• Citovat
  • Upravit
932
3.1.13 13:25

Nebudou to ozvy plodu ta zkratka? neboj se a počkej co vyšetření, třeba to bude nějaký podrobný utz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
3.1.13 13:26

OP bych řekla, že jsou ozvy plodu, četné extrasystoly - stahy srdce mimo pravidelný srdeční rytmus. V kolikátém týdnu jsi? Řekla bych, že půkdeš znovu na monitory, možná průtoky placentou a pupečníkem.

• Citovat
  • Upravit
360

OP - ozvy plodu??? To ale jen tipuji, v každém případě ať je vše v pořádku :kytka:

EDIT: Než já se vymáčknu, máš to tu několikrát :mavam:

Příspěvek upraven 03.01.13 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326

No OP jsou ozvy plodu - to znamená srdeční akce a 150 je lehce vyšší a extrasystoly jsou vlastně taky nepravidelná činnost srdíčka, tak si myslím, že ti budou kontrolovat podrobněji srdeční akci miminka. V kolikátém jsi týdnu? Já měla se synem zase nizkou srdeční akci a srdíčko vynechávalo, udělali nám zátěžový test, který malej ustál, ale za 4 dny mi sama rupla voda a rodila jsem 35+2.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
3.1.13 14:06
@danica26 píše:
Ahojky, nevím jestli jsem ve správné diskuzi, ale už si nevím rady, prosím nevíte někdo co znamená:OP:nepravidelné,150 četné extrasystoly???a jsem poslaná do rizikové poradny nevíte někdo co to bude za vyšetření???předem moc děkuju za jakoukoliv odpověĎ. už tu brouzdám hodinu a stale nic nevím :(

Žádný strach, záleží na týdnu těhotenství, ale riziková poradna je určitě na místě.
Neboj všechno Ti tam vysvětlí, základ bude kardioechografické vyšetření–tedy podrobný UZ srdíčka mimča..přeju hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí