Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
http://tehotenstvi.academy.sk/index.php podle tyhle kalkulacky 13.5
A není to fuk?
Nevíš přesně poslední ms, nevíš, kdy proběhla ovu, nepíšeš, jakou měl ten test citlivost, zda jsi testovala pokaždé stejným…
Navíc jsi měla dva utz v prvním trimestru a jejich rozdíl je 2dny, takže tyhle utz bych považovala za směrodatné, rozdíl 2dnů za nepodstatný. Dle utz vychází cca 14.-16.5., spermie mají životnost cca 3dny, takže to mohlo být klidně i 11.5. a stejně tak mohla být ovulace až toho 19.5., utz má povolenou odchylku 6dnů.
Takže ne, nejde to zjistit.
Já vím, fuk to je. Jen se tak zajímám a docela si myslím, že by to teoreticky šlo i toho 19. Ten test jsem si dělala ten mamatest 10 nebo jak se přesně jmenuje
dělala jsem ho jen v těchto dvou datech, jak píšu. Je prý podle doktorů dost spolehlivý a vyšel by (pokud bych počítala toho 19.), že to tak akorát vycházelo dva týdny po styku.
Pokud to byl mamatest 10, tak pokud máš na výběr jen toho 11 a 19, tak bych se přikláněla k 19, protože i kdyby byla ovulace 14., tak by ti těžko vyšel 1.7. negativní. Mě vychází na mamatestu 10 první duchové už 9-10DPO.
Já bych se přikláněla k tomu druhému utz při screeningu, tím bych to nechala případně jím argumentovala, kdyby si mimino dávalo na čas a rozhodovalo se po termínu o datu vyvolání, aby se do tohoto nehnali nějak zbytečně. Pokud víš, že otec může být jen jeden, tak bych nad tím víc nešpekulovala
Nene, žádné řešení otce..
Právě, jak píše Gladys, je to o tomhle pak co se týče termínu a taky jen tak pro informaci, jaké máte kdo zkušenosti s těmito screeningy. Co se týče toho testu, tak mi právě přišlo divné, že kdybychom počali už toho 11., že bych už 1.6. věděla, že jsem těhotná a netrvalo by to další 3 dny. Já vím, řeším tady blbinky, ale myslím, že nejsem jediná. Každého tak aspoň trochu zajímá, kdy se to všechno stalo.
Jinak, pohl. styk nebyl jen 11. nebo 19., ale 11. to prostě neproběhlo tak nějak úplně, celkem jakoby přerušovaně a pak možná kolem toho 14. jsme na to taky vlítli, ale já si přesně úplně styk, který byl dokonán
pamatuju na 100 procent toho 19. Bylo to po svatbě kamarádů v UK.
Ještě se omlouvám za anonym, čekám na změnu jména od adminu. Díky za pochopení a ještě více za názory.
Ahoj, čeká mě výběr, kam si jet nechat udělat 1.screening a ve Zlíně se prej platí kolem 1500,– a v Olomouci se neplatí nic? Díky za odpověď M.
Kdy jsme počali??
Dobrý den, chtěla bych si jen ujasnit údaje ohledně početí našeho mimi počato. Takže tady jsou nějaká data, která mi snad přes Vás pomohou udělat si více jasno v tom, kdy bylo naše miminko počato. Takže: PM: cca 30.4.2012, ale možná i o pár dní později, těh. test vyšel negativní 1.6., ale pak silně pozitivní 4.6. U doktora jsem byla na UZ 12.7. a tam to vycházelo na 10+3. Pak jsem jela na Voluson E6 scan na kombinovaný test do Olomouce a 2.8. mi vycházelo podle tohoto kvalitního UZ, že jsem 13+1. Včera jsme ale byli na dokončení toho kombinovaného testu a podle všech měřítek (velikost hlavy, velikost stehenní kosti atd.) ukazoval UZ 19+5, když bych měla být 20+2. Vím, že 2. trimestr už nebývá tak přesný, co se týče měření, ale co se týče příznaků těhotenství, tak by to vycházelo na těch 19+5. Je možné, aby to početí vůbec bylo před 14.5. nebo spíš po? Děkuju moc za váš čas. Já myslím, že se to stalo 19.5., ale je možné, že by to bylo i 11.5.? Toho 11. mi přijde už moc brzo? Jinak, dozvěděli jsme se, že čekáme holčičku… Díky, holky.