Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jen takový dotaz - zjistila jsem, že jsem těhotná, ale krátce po tom jsem začala trošku špinit. Gynekolog mi napsal utrogestan, řekl, že se mám hodit do klidu a nezvedat těžké věci. Ale o neschopence vůbec nemluvil. Teď čtu, že s tím jsou ženské na neschopence. Jak to bylo u vás?
Já neschopenku dostala, páč bych se v práci tomu těžkému zvedání nevyhla ![]()
Pokud nemáš jiné potíže, špinění se zklidnilo a nemáš nijak extra namáhavou práci, tak neschopenka nutná není.
Ahoj, já jsem taky špinila (ale víc), dostala utrogestan a okamžitě neschopenku. Jsem učitelka, takže fyzicky se nepředřu, lékař se se mnou ale nepáral. Já jsem dojížděla 30 km autem, což by nešlo, s utroušem se nemá řídit. Bydlím na dědině, takže dojíždění veřejnou dopravou by bylo tak na 2 hodiny denně, což se mu taky nelíbilo. A do práce mě už nepustil ani po vysazení po prvním trimestru.
Já do práce chodila, ale opravdu jde jen o to, jak se sama cítíš. Já na špinění ještě krom utrogestanu, který jsem ani neměla přímo na špinění, ale spíš na uklidnění, brala ascorutin, nebo aspoň hodně vitamínu C, ten to krvácení-špinění omezí…
@mari1912 Utrogestan na uklidnění? To slyším poprvé.. Vždyť je to progesteron, žádný cukříček
!
Já dostala neschopenku. Ale bylo to tím, že se doktor bál, že krvácím z toho, že se mi odlučuje placenta ![]()
Jinakz Utrogestanu jsem měla docela slušné halucinace a byla jsem tak celkově dezorientovaná, takže jsem ho brala jen večer… Určitě bych nezvládal si ho vzít a pak jít do práce ![]()
Já teda krvácela hodně, takže okamžitě neschopenka bez debaty.
Utrogestan jsem brala 2-2-2, zavádět se mi nechtělo, tak jsem polykala a připadala jsem si, jak kdybych byla celý den namazaná, hlava se mi motala tak, že jsem ani nebyla schopná jít rovně, natož něco kloudného dělat
@jajul
Mojí psychiky
Jsem to špatně podala. Přišla jsem dvakrát o mimi a tak jsem utogestan ¨měla spíš jako berličku
A zrovna utrogestan mě dr kladla na srdce, že zavádět, že tam je daleko účinější než polykat, ostatně ono i právě to motání hlavy není nic moc.Ale pokud se krvácí, tak je jasné, že polykat
Já do 8tt špinila a krvácela - jednou celkem dost. špinila jsem tak 2× do týdne. utrogestan jsem taky dostala, se slovy, že to potratu rozhodně nezabrání, a že jestli má přijít potrat, tak ani nohy nahoře a klid nepomůže.
takže špinění není tak neobvyklé, roztahuje se děloha, prcek si tam dělá místo atd.
takže nakonec jsem ten utrogestan ani nebrala. takže klid, nezvedej nic těžkého. prostě nenamáhej břicho a hlavně žádný stresy ![]()
Záleží, jakou máš práci a jak se cítíš. Pokud by to špinění přetrvávalo nebo se zhoršovalo, tak bych si o neschopenku řekla. Určitě je dobré to hlídat, jestli se nevytvoří hematom, tam bych doporučovala ležet…držím palce, ať to co nejdřív přestane a už se to nevrátí ![]()
No, jsem učitelka.
A po tom utrogestanu si připadám trošku zblblá. Jestli těm děckám nevykládám ve škole totální kraviny.
Ale naštěstí jezdit autem nemusím.
Tak já utrouše beru od května a špinila jsem stejně ted jsem 8+3 a beru až do 12+0 je to na podporu těhu, ale když se udržet nechce stejně se neudrží.
Do práce chodím normálně nikdo by mě nenechal s utroušem tolik měsíců doma, naštěstí mi nic není, kdyby bylo blbě tak jsem doma hned. Neschopenku dávají gyndaři na počkání já jí nechtěla nemám vůbec náročnou práci.
Zavádění je prý lepší to dojde přesně tam kam má.
@Špagetka9 píše:
Tak já utrouše beru od května a špinila jsem stejně ted jsem 8+3 a beru až do 12+0 je to na podporu těhu, ale když se udržet nechce stejně se neudrží.
Do práce chodím normálně nikdo by mě nenechal s utroušem tolik měsíců doma, naštěstí mi nic není, kdyby bylo blbě tak jsem doma hned. Neschopenku dávají gyndaři na počkání já jí nechtěla nemám vůbec náročnou práci.
Zavádění je prý lepší to dojde přesně tam kam má.
Mně to napsal ráno a v poledne baštit, večer zavádět…