Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Prosím zkušené,poraďte mi… Snažíme se s manželem 5. měsíc o mimčo. MC pravidelný - 28 dni, vždy začinam špiněním a třeba za den už je to pravá m. Tento měsic jsem 31DC, BT vysoká, předevčírem 29DC ráno hnědé špinění a pak už nic, jen dnes slabounké růžové špinění a zase nic, tt jsem si dělala včera a negativní. Jsem zoufalá, obvzlášť když mi včera další kamarádka řekla, že je těhu.....
Budu vděčná za jakoukoliv zkušenost.
Moc díky.
Ahojky,
myslím, že může jít o těhotenství, ještě týden bych počkala, zkus měřit každé ráno BT a pokud se bude držet vysoká déle než 18 dní od ovulace, pak jde o těhotenství.
Těhotenské testy nejsou vždy spolehlivé, znám případy, kdy těhotenství vůbec neukázaly a bylo zjištěno až krví. Je tedy možno zajít na zjištění těhu z krve.
Tak hodně trpělivosti a buď v pohodě.
R.
Ahojky Anaelis,
myslím, že těhu opravdu být klidně můžeš.
Já jsem taky nedostala MS, dokonce jsem jeden den začala špinit, tak jsem si říkala…škoda, tenhle měsíc teda nic…ale MS se nedostavila. Začala jsem s nákupem TT, ale pořád tam byl jen /.
Už jsem začala být nervozní, že je to nějaká porucha. Naštěstí mě TT po 14dnech od vynechání MS (tzn. 42DC!) ukázal //, ikdyž ta druhá / byla slabounká a ještě pár dní trvalo než byla jasně čitelná. Ještě že jsem kupovala testy po 20,–Kč…jinak bych asi zruinovala rodinnou pokladnu. ![]()
Přeji, ať to u Tebe je taky těhu a ať s manželem po těch měsících konečně čekáté zdravé mimčo! ![]()
Jarka a Domi (8měs.)
Moc díky za Vaše pozitivní zkušenosti. Stále čekám, jak to dopadne…Bylo by moc fajn, kdyby se už zadařilo. Myslím, že pokud budu mít i pozítří vysokou BT, tj. 18.den vysokých teplot po ovulaci, naděje bude velká. Uvidíme
.
já si neodpustím poradit ti ať na to zkusíš míň myslet.já vím,snadno se to řekne…ale znám opravdu hodně holek,které díky psychice měly problém otěhotnět a druhé pak měly úplně v pohodě.i ze své zkušenosti to mám stejné.pořád nic a ten měsíc,kdy jsem měla plno práce a nebyl čas na to myslet jsem otěhotněla.a těhu mi začalo úplně stejně jak to popisuješ!přeju brzy vysněné miminko.
luka