Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj chci se zeptat zda se dá nějak zastavit špinění mimo cyklus (nějaké bylinky). V sobotu jsem začala během dopoledne špinit, večer už vše v pořádku, v neděli vůbec nic, v pondělí ráno zase a trvá to do teď. Beru 7 měsíc antikoncepci Lindinette, opravdu poctivě, mám kvůli tomu nařízený budík abych si pilulku vzala vždy každý den ve stejný čas. Teď mi jich zbývá ještě 7. Včera jsem volala na gynekologii a sestra mi řekla že je to normální, že se to stává, že mám zavolat jen v případě že bych se hodně rozkrvácela. Sice jsem ráda že mi nic není ale to špinění je nepříjemné, nepohodlné. Nemůžu mít ani sex, jinak mi nic není, nic mě nebolí.
Moje otázka zní existuje něco přírodního čím by se dalo to špinění zastavit? Tohle se mi stalo snad poprvé za život. Kromě zánětu vaječníků ale ten doprovázeli ještě jiné obtíže. Děkuju všem za odpovědi.
Já špinila občas, když jsem brala třeba tři platíčka v kuse. Nebo když jsem antikonceci změnila. Já bych, pokud jste ve fázi cyklu, kdy nehrozí otěhotnění, antikoncepci pro tenhle měsíc už vysadila a dala dřív 7denní pauzu, at se to vyčistí a kdyby se to opakovalo, změnila bych antikoncepci.
Ještě dodám že samozřejmě za předpokladu, že nejste těhotná a chodíte pravidelně na kontroly ke gynekologovi se stěry z čípku. Bylinky ani nic přírodního nevím, ani bych tomu moc nevěřila.
Já špinila dlouhodobě vždy třeba i 10 dní před MS, ale to bylo v době, kdy jsem nebrala žádnou antikonceci.
Každopádně mi pomohly bylinky Drmek, Pupalka a pak Sarapis Mensis,
Určitě bych se ale poradila ohledně možné kombinace s léky.
Moje gynekoložka mi při nasazování antikoncepce říkala, že se tohle může stát a že je to normální. Poradila mi začít brát více vitamínu C, který má na krvácení vliv a např. zkracuje menstruaci a nebo právě zbavuje špinění mimo cyklus. Sama to moc ozkoušené nemám, protože se mi to nestalo, ale třeba někdo jiný mít zkušenost bude.
@jdusiproradu @tevl @Nik0leta na doporučení sestry jsem přestala HA brát s tím že udělám klasickou pauzu na menstruaci a pak začnu brát znova. Jenomže je to opět zvláštní, někdy špiním, někdy normálně krvácím a někdy (například včera) vůbec nic. Dneska ráno jsem normálně krvácela ale pak už zase jen špinění a hodně slabé. Pokud to bude takhle ještě do konce týdne tak se objednám na kontrolu a promluvím si osobně z dr.
Ahoj. Cca 12.-13. jsem začala špinit, bylo to tmavé, pak z toho byla krev. S mamkou jsme myslely, že to je infekce, tak jsem brala 3 dny po sobě clotrimazol čípek a mast, nezabralo to. 23. jsem měla očekávat menses a nevím, co to znamenalo, nejsem si jistá, zda li mám momentálně normální menstruaci nebo je to to krvácení, co bylo předtím. Myslela jsem si, že to mohlo dojít dřív, tak od te doby normálně používám tampony a vložky, umývám se pravidelně. Dnes 25. jsem se sprchovala a objevily se kusy. Nevím, zda to je menstruace a je to prostě silnější nebo je v tom něco jiného. Zatim jsem to neřešila, chtěla jsem počkat do dne, kdy jsem měla dostat normálně menstruaci, ale po těchto kusech, co jsem viděla, se necítím vůbec dobře a omluvim se v praci a objednam se na gynde. Přiznávám, že jsem na prohlídce, jen utrazvukem byla jen dvakrát, jinak ne. Antinu jsem zatím nepotřebovala a hrozně se stydím. Kor když teď krvácím, nevím, jak by konrola probíhala. Dvakrát jsem měla cystu, ale to jsem měla vyloženě prádlo od krve. Toto by nemohlo být. Jsem zoufalá a nevím co dělat. Nejlepší bude, když se objednam u doktorky a tam se to dozvím, ale nejdříve bych chtěla váš nazor. Take jsem četla, ze to špinění apod muze byt způsobeno stresem, vycerpanim. Janjsem neustále unavená, nespí se mi dobře a jsem hodně stresující se člověk.