Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Oliinka ve 13 tydnu ti udelaji ultrazvuk a testy z krve. platila jsem asi 1400kc, ale ultrazvuk jen na brichu, ne vnitrni.
Gabje: Utrogestan se prave muze jist jen do 13 tydne, tak už nemuzu… To je krasne, že se narodil krasny prcek, gratuluji ![]()
@Oliinka
ano na tom jsem byla to se dělá ve 13tt a je to genetika..ale ty píšeš že už jsi na nějaké byla..tak nevím..asi na tom co jsi byla nebyla genetika..
Ja spinila celkem casto, i pozdeji. Do 9tt jsem nekolikrat i dost krvacela. Rodila jsem v terminu.
Byla jsem jen na krvi, a tam mi zkoumali ruzne sindromy jako je Down, atd.. Vše je diky Bohu vyloučeno a ted mě již ceka ten UTZ. Potom je to same v 20tt a pak ve 3 trimestru. Mám pocit, že všude je to jinak, a dr. jsou naučene na svoje postupy, ktere se všude liši… Měla jsem pana dr.,kterýmu bylo 75 let, a v ordinaci nemel ani vnitřni utz., což je v začátcich těhotenství základ… On se pořád povidal o politice, a že jsem těhotna, tak mi příšlo, že to ho nezajimalo… mě to příšlo hrozny, řikal, že při každe potíže nemam jit za nic ale ihned na pohotovost… Vymněnila jsem dr., ted to snad bude v pořádku…
Já špinila teď u třetího až do dvacátého týdne, dvakrát jsem letěla na pohotovost. Vždy mi řekli, že kdyby bylo zle, stejně s tím nic neudělají. Snaž se odpočívat. Jedla jsem ascorutin, nebyl to ani důvod pro neschopenku (pracuju v kanclu). Rodila jsem týden po termínu vyvolávačkou. Tak držím palce.
@Oliinka píše:
Byla jsem jen na krvi, a tam mi zkoumali ruzne sindromy jako je Down, atd.. Vše je diky Bohu vyloučeno a ted mě již ceka ten UTZ. Potom je to same v 20tt a pak ve 3 trimestru. Mám pocit, že všude je to jinak, a dr. jsou naučene na svoje postupy, ktere se všude liši… Měla jsem pana dr.,kterýmu bylo 75 let, a v ordinaci nemel ani vnitřni utz., což je v začátcich těhotenství základ… On se pořád povidal o politice, a že jsem těhotna, tak mi příšlo, že to ho nezajimalo… mě to příšlo hrozny, řikal, že při každe potíže nemam jit za nic ale ihned na pohotovost… Vymněnila jsem dr., ted to snad bude v pořádku…
tak nechci tě strašit…ale ano ta genetika se skládá z krve a z utz..nejdřív se bere krev a pak se dělá utz..ALE výsledky krve sami o sobě nic neznamenají..oni se musí spojit právě s tím výsledkem z utz a pak teprv ti řeknou jestli je v pořádku nebo ne..takže to že krev máš v pořádku je sice fajn ale jaksi to nic neznačí, protože se to musí spojit s těmi výsledky z utz a pak teprv mužou říct ano je to v pořádku nebo ne…
Terezz: Ten Ascorutin jak píšeš, tak mi předepsali taky, jenže když jsem četla př. letál, psali, že těhotne no nesměji! Tak už nevím ![]()
Právě i já pracuju v kanclu, věčinu dnu prosedim ( i když se snažim projit ) ale ted radeji sedim a doufám v nebolesti a v nekrvaceni
Děkuji za držení palečku, snad vše dopadne dobre
Smurfka: Ano ano, přesně to mi rikali, jen me ty testy krve moc potěšili, víš… Samozřejmě že se to dovim, až v patek po utz, a mam z toho strasnej strach.
@Oliinka píše:
Terezz: Ten Ascorutin jak píšeš, tak mi předepsali taky, jenže když jsem četla př. letál, psali, že těhotne no nesměji! Tak už nevím
Právě i já pracuju v kanclu, věčinu dnu prosedim ( i když se snažim projit ) ale ted radeji sedim a doufám v nebolesti a v nekrvaceniDěkuji za držení palečku, snad vše dopadne dobre
ano v letáku se to píše, ale normálně se to předepisuje..je to jen zvýšená dávka vitamínu C, tak se toho neboj a raději to ber.
@smurfka píše:
tak nechci tě strašit…ale ano ta genetika se skládá z krve a z utz..nejdřív se bere krev a pak se dělá utz..ALE výsledky krve sami o sobě nic neznamenají..oni se musí spojit právě s tím výsledkem z utz a pak teprv ti řeknou jestli je v pořádku nebo ne..takže to že krev máš v pořádku je sice fajn ale jaksi to nic neznačí, protože se to musí spojit s těmi výsledky z utz a pak teprv mužou říct ano je to v pořádku nebo ne…
jo, ty vysledky se opravdu musi spojit. jen z krve se vylucuji pohlavni choroby atd. ty hlavni hodnoty davaji smysl teprve ve spojitosti s podrobnym UTZ ve 13tt.
Jo, tak nějak mi to dr. vysvetlovala. Ale ja jen myslela, ze hodnoty z krve jsou taky velice dulezite, v zavislosti na tom, kolik papíru mi z toho Omnilabu dali
V pátek uvidim, ale řikala mi taky dr., že když to Miminko tam zustat nemá, tak právě touto nemilou cestou odchazi
je to z toho duvodu, aby se predesli pozdejší komplikace vy vyvoje ditěte. Je to smutny, ale… ![]()
@Oliinka
ano ty výsledky z krve jsou samozřejmě důležité, ale až s těma vysledkama z utz..jinak jsou celkem k ničemu..
však uvidíš, bude to v pořádku.
Dekuju moc, Holky! ja budu moc doufat, mam strach ale zaroven se MOC těším, až zase uvidim toho maleho ![]()
Taky jeste pro přesvědčení, ( pro takovy ten vlastni domáci klid ) dr. doporučovala sledovat bazalní teplotu, když bude nad 37, je vše v pořádku…