Spiropent

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
205
10.1.14 07:30

Ahoj, potřebuji poradit s užíváním tohoto léku. Dcera měla na silvestra dva dny teploty spustila se jí hustá rýma a v noci častěji k ránu kašlala. Kašel byl suchý, takový dávivý, přes den občas zakašlala. Nic se nelepšilo, tak jsem šla po týdnu k doktorce. Doktorka poslechla, prý malý nález tam je a bublají tam hleny. Dala nám Spiropent po 12 hodinách 5ml. Poprvé jsem jí ho dala ve středu večer, v noci se jí spustila vodová rýma, nemohla spát, chrápala, kašel má takovej dávivej ani nevím jestli suchej nebo vlhkej.Od té doby jí pořád teče proudem rýma má uslzený oči a kašle. Je úplně hotová :( Doktorce teď budu volat, půjdem k ní nebo na pohotovost. Jen se chci zeptat Vás, kdo s tímto lékem máte zkušenost, jestli je to nějaký jeho efekt, či je to blbost a něco je špatně. Díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5315
10.1.14 07:40

Jestli si to dobře pamatuju, tak to má uvolnit stažené průdušinky-průdušky, aby se hlen začal vykašlávat…klukovi to hodně pomohlo, během pár dnů se dost zlepšil, špatně se mu dýchalo

je možné, že se to všechno tím lékem uvolnilo a jak se říká rýma ji teče i očima, to dávivé kašláni bych připisovala množství hlenů, ani bych se nedivila, kdyby se třebas pozvracela

jestli se ti to nezdá, doktorce určitě zavolej, nic tím nezkazíš a pokud je to v pořádku, budeš aspon klidnější

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
10.1.14 08:31

Můj syn ho bere taky, vloni měl 5× zánět průdušek a pokaždý nám doktorka dala právě spiropent a docela to pomáhá, kašel se mu uvolnil, rýma teda taky byla, ale ne tak moc jemu to pomohlo jinak žádný problémy jsme s tím neměli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
10.1.14 09:33

Spiropent je na roztazeni průdušek a lepší dýchání a vykaslani hlenu z průdušek. Světa brala vždycky tak 3-4 dny a pak kontrola, bud dobry nebo horší a atb na zánět průdušek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10715
10.1.14 13:48

My měli něco podobného a dr nám předepsala k tomu ještě Aerius na noc (alergické kapky), lepší se to, dýchá se jí mnohem lépe a ustupuje i rýma (ale u té jsme měli na 6 dní Pamycon na recept a teď Targesin-taky na recept) a pomáhá. Čítám, že za dva dny budeme mít po problémech (ťuk ťuk)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
27.2.14 22:49

Zdravím děvčata já bych se chtěla zeptat v pondělí jsem byla s malou u doktorky a dostala SPIROPENT A JOVESTO. Dnes jsme byly na kontrole a dostala antibiotika KLACID a nějak mi vypadlo jestli s těma antibiotikama mám dávat ten SPIROPENT A JOVESTO NEBO NE. prosím poraďte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
970
1.3.14 16:52

@moky @babetka333 @thera.84 maminky dávali jste k tomu spiropentu ještě něco na vykašlávání? Nám dr. nic nedala, ale četla jsem, že když toto roztáhne průdušky tak je vhodné ještě něčím podpořit vykašlávání. Našla jsem doma jen stopkašel, ten je na suchý i na vlhký tak nevím zda to můžu kombinovat :nevim:
Dcera teda moc nekašle, jen párkrát za den, ale bublá to v ní. Nebo pomůže od kašle jenom ten samotný Spiropent?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
2.3.14 13:25

Rawanelli, my museli jeste spiropent dávat zároveň s klacid jeste 3 dny než atb zaberou a pak uz vysadit.
Enoulik, ke spiropentu my vždycky dostali jeste mucosolvan nebo stoptussin. Muzu vřele doporučit levopront, neni na recept, dcera váží cca 25 kg a měla 5 kapek. A ted jsme průdušky zazehnali s tymianovou masti od just. Je draha, ale zastavilo se to bez léku, takže ja jen doporucuju:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
422
3.3.14 08:35
@Enoulik píše:
@moky @babetka333 @thera.84 maminky dávali jste k tomu spiropentu ještě něco na vykašlávání? Nám dr. nic nedala, ale četla jsem, že když toto roztáhne průdušky tak je vhodné ještě něčím podpořit vykašlávání. Našla jsem doma jen stopkašel, ten je na suchý i na vlhký tak nevím zda to můžu kombinovat :nevim:
Dcera teda moc nekašle, jen párkrát za den, ale bublá to v ní. Nebo pomůže od kašle jenom ten samotný Spiropent?

Já přidávám většinou Mucosolvan na vlhký kašel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
13.4.14 16:10

Ahoj holky, otevírám znovu tohle téma, potřebuji poradit. Malej mi od středy kašle + hnusná rýma. Nasadila jsem levopront. V pátek jsme letěli k dr, protože se osypal (reakce na tymiánovou mast z justu), dostal aeirus 2,5 ml ráno i večer a spiropent 2-3 5 ml denně. Spiropent už kdysi měl, zabíral dobře, ale tentokrát mi přijde, že spíš „škodí“ než zabírá. Malý má pokaždé po užití šílené teploty, rudé tváře, leží, je hotový. Včera než šel spát, dostal 5 ml, zase horečka jako blázen, rudé tváře, tak jsem mu dala na sražení panadol. Do 10 min zvracel, pak už ok. Dnes jsem dala jen aerius a ok, bez teploty, tak teď váhám co mám dělat. Zda ty teploty může opravdu způsobovat tenhle lék, nebo ne. Děkuji za každou radu :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.10.15 12:04

Ahoj holky, naše malá brala spiropent 6 dnů. Potom se z ničeho nic osypala a výrazně se jí zhoršily problémy s dýcháním. Když to přes noc neustalo, jeli jsme hned ráno k doktorce. Ta nám spiropent zatrhla s tím, že by se déle v žádném případě brát neměl. Vysadili jsme a problémy během jednoho dne ustaly. Samozřejmě nevíme zda to bylo spiropentem, ale pozor, přece jen je to lék na lékařský předpis. Jarka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
29.10.15 15:24

Zrovna dnes syn dostal Spiropent. Už jsme ho měly loni a zládli jsme to s ním a díky bohu za něj, protože potom jsme měly na průdušky dvakrát antibiotika. Takže jsem ráda, když to zvládnem opět sním. Má ho ráno a večer, plus přes den na vykašlávání Mucosolvan a na noc Ditustat naopak na stlumení kašle aby mohl spát. Sinupent je především na roztažení průdušek a díky tomu by dětičky neměly mít ty hrozné záchvaty kašle. A loni jsme měly dvě balení najednou a žádné vedlejší účinky. Ale někdo má vedlejší účinek i na obyčejný paralen…to je asi člověk od člověka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.3.16 10:30

Ahoj všem, muj 2 lety syn byl pred cca 2 tydny nemocný mnel virozu, dostal antibiotika a sinecod kapky. Docela rychle se stoho dostal, včera jsme opet byli u doktorky, maly kasle a má rymu dostali jsme spiroment a mukosolvan. Malý mi byl uplne v pohodě do večera a az jsem mu dala spiroment pak nastala horečka a zvracení ted fakt nevím jestli to je kvůli spiromentu anebo zvrací a ma teplotu uplne jiných důvodů! Mate někdo slušnost???pište :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
25.3.16 23:49

Mno, já spiropent fakt nemusím. moje děti měly obě reakci, když ho braly ve spojení se sinecosinem, měly hyperaktivní reakci, byly jak na klíček, a i agresivní,.. až pak jsem se na lék poptala (jiného dr., pneumologa).. prý poměrně starý lék, rozhodně ne lék první volby a rozhodně ne pro děti. 8o zírala jsem. od té doby ho nemělo ani jedno dítě. no a mucosolvan - taky bych už v životě nedala. naředí hleny a někdy až moc, a dítě se nich pak doslova topí.. používám už jen ACC/erdomed.

No, já už léčím kašel zásadně inhalací vincentky. Mladší je astmatik takže mám výhodu inhalačních léků doma a ty staršímu vrznu taky, když je fakt potřeba…(ne bez lékařského svolení, manžel je dr., sama bych si to nedovolila). Od doby, kdy jsem zahodila všechny sirupy na kašel, a mám na rýmu sterimar a na kašel vincentku v inhalátoru, je léčba výrazně rychlejší…

Lék bych vysadila a poradila se s lékařem, pokud k vzrůstu teploty a zvracení došlo po jeho podání.. pozorovala bych reakci, zda teplota a zvracení ustoupí, či nikoliv..
Může to být reakce, může to být další nemoc, člověk nikdy neví..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
28.3.16 10:46

Tak prí má maly střevní chřipku, proto me zvracel a mel teploty, já už jsem bez radaná. Maly už včera nemel cely den teploty a ani nezvrací papat moc nechce ale spon pije tak jsme včera jeli venku protože bylo hezky a maly nebyl venku už dlouho v noci mel opet horečku a rano se mi zbudil taky s horečkou muže to byt stím že jsem ho vzala ven včera? byli jsme venku cca hodku. jinak včera jse nam s manželem zadálo že už maly se dáva do kupy ale dnes chudak je natom stejne jak předevčírem :( :( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí