Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj holky chtěla bych se vás zeptat měla sem dluh u vodafonu 1200 ten sem zapoměla zaplatita ž to poslaly do logicall a včera mi volaly že už je to u exekutoru a že se mi to navýšilo na 19000, a že přijdou do 21 dnu. chtěla bych se zeptat musí mi to první přijít nějak písemně? chtěla bych se s exekutorem domluvit na nějakém splatkovém kalendáři, ale vubec nevim jak když semnou dana společnost vubec nekomunikuje, chtěla bych to zařídit dřív než k nam přijdou, děkuji moc za pomoc
Ohledně exekuce vám nejprve musí přijít soudní rozhodnutí.
Je dost velká šance, že k exekuci zatím nedošlo a jen vás motivují k tomu, abyste s nimi začala konečně komunikovat a dluh zaplatila před tím, než se to předá do exekuce.
Takže zavolejte tam, kdo je teď majitelem vašeho dluhu a splátkový kalendář si domluvte s ním.
Co nejdřív - jestli to necháte dál vyhnívat, tak skutečně ti exekutoři dorazí.
Děkuji za vyjadření, chtěla sem se už domluvit včera s paní ale ta byla tak milá že to ihned vypla, pak jsem jim volala zpět i psala email a žadna odezva, tak nevím s kým se domluvit, ja vim je to má chyba že sem to nechala zajít až sem, jen sem ted bezradna
Logicall? To je vymyhacska firma na cokoli. S tou bych se bavila minimalne, ac to bude znit nelogicky.
Nas honili kvuli obrazku, udajne majetku fi Profimedia. Nejdriv chteli 48t, oak ze to davaji k soudu a smirni dohodou chteli 24t. Pote 7t. Na nic jsem dke rady pravnika nereagovala a on zaslal dopis na Profimedia s tim, ze takhle ne a ze to podstoupime soudu. A je klid.
Vyjed si na netu zkusenosti s touto firmou. Sproste zkousi, kdo se zhtouti a radeji zaplati premrstene castky. A pokud s nimi spolupracuje Vodafon, potom nemam slov.
Jak dlouho jim dluzis??
Cca 8 měsícu, vim že sem tam měla nedoplatek nějaký jednou mi poslaly dopis a to jsem finance zrovna na to neměla a zapoměla na to a už se nikdo neozval, vim měla sem se ozvat sama, jen sem toho měla fakt moc a nevzpoměla si na to vubec a najednou včera z ničeho nic mi volaly že ke mě do 21 dnu přijde exekutor a at si to řešim s nim už
Omlouvám se za chyby, psala jsem v rychlosti na tabletu.
Takže mé zkušenosti-zkoušeli to horem dolem, obyčejné /ne doporučené/ dopisy, sem tam telefon. Je to psychologická hra, kdo z koho. Pokud nedlužíš x měsíců, ne-li let, potom částka nemůže být 19t, v žádném případě. To je právě jejich taktika. A i exekutory straší. A že to jde k soudu straší. Ale vše jen proto, aby dostali pár šupů pro klienta, který jim zakázku /pohledávku/ předá a x desítek tisíc pro sebe. Což nemá žádný právní podklad a kdyby s tím šli opravdu k soudu, potom je každy rozumný soudce s takovým požadavkem pošle do háje.
Je blbé, že máš dluh, který vodafon předal této firmě a jak z toho ven. Možná bych zašla na pobočku s tím, že po tobě jimi zvolená firma chce neskutečných 19t a že to budeš dávat k soudu jako neoprávněné obohacování /nebo něco podobného/ a že jsi ochotná zaplatit dluh 1200 přímo vodafonu s příslušným penále nebo počkáte na vyjádření soudu. Ale že rozhodně z 12. stovkového dluhu nebudeš platit bezmála dvacet tisíc.
nenechala bych si to líbit a ROZHODNĚ bych Logicallu NIC NEPLATILA:
@kikuska987654321 A to je právě to jejích vydírání. Teď doufají, že se z toho posadíš na zadek a hned jim zaplatíš naprosto nepřiměřenou částku. A hlavně-pokud by to předali opravdu exekutorovi, určitě by tě nevarovali, ani nevolali, že přijde za 21 dní!!!
Zkus zajít na Vodafon a pokud by ti z té firmy ještě volali, tak jim řekni, že jsi to předala právníkovi a víc se s nimi nebav. Chce to pevné nervy, ale představ si, že na druhé straně jsou vych. ánci, kteří se snaží z lidí dostat peníze, na které nemají nárok.
Takže bych podle vás měla první zajít do vodafonu a zkusit to řešit s nima? a myslíte že mi tedy nikdo nepřijde domu? jste super moc jste mi pomohla, ja z toho měla takovej strach že bych jim to i zaplatila
@kikuska987654321 na to prave spolehaji, ze tak snadno prijdou k penezum.
Ano, sla bych na vodafon. Ukazala bych dobrou vuli, ze jim dluh chci zaplatit. Pokud by na to nereagovali, tak bych rekla, ze se obratis na pravni pomoc a COI. Ze se ti zda takove jednani vyslovene neadvekatni. A take bych strasila. Oni mohou pohledavku od logicallu stahnout a meli by to udelat, pokud nechteji mit problem.
Fakt se nedej. Udelala jsi chybu, ale to porad jeste neznamena, ze musis platit cokoli si kdokoli rekne.
@kikuska987654321 píše:
Takže bych podle vás měla první zajít do vodafonu a zkusit to řešit s nima? a myslíte že mi tedy nikdo nepřijde domu? jste super moc jste mi pomohla, ja z toho měla takovej strach že bych jim to i zaplatila
Jdi co nejdříve na vodafone!!!
Dobře fakt moc děkuji, ještě bych se chtěla zeptat dokud mi nepřijde nějaký písemny dopis exekutor nemuže přijít? děkuji
Je potřeba ujasnit si pojmy.
LogiCall je vymahačská společnost. Nelze zaměňovat s exekutorem! Nemají vůbec žádnou pravomoc. Mohou jen přijít na dluh upozornit, což je ostatně zákonná povinnost věřitele. Je bezpodmínečně nutné zaplatit dlužnou částku + navýšení o zákonný úrok z prodlení a případné další sankce popsané ve smlouvě. Další navýšení můžete odmítnout pro rozpor s dobrými mravy.
@JTom logicall mi volal a rek ze do 21 dnu přijdou ke mě exekutori ale píšeme mi nic nepřišlo. Tak teď jsem zmatena dluzna částka je 1200 to mam tedy zaplatit ihned anizby se kdokoliv ozval? Dekuji