Velký dluh u VZP

228
6.10.16 20:56

Velký dluh u VZP

Zdravím Vás :)
tohle se netýká mé osoby, ale mé kamarádky. Nepracovala nějakých 5 let a z toho má u VZP dluh už přes 110 000 tisíc. Není ani schopná dojít na pracák, aby jí to třeba platil stát, když ona ze se své lenivosti nechce a nemusela by mít tak velkou pálku.. Její dluh stále roste a jí je to v podstatě jedno. Chci se zeptat, co vše hrozí, když to i na dále nebude splácet? Může k ní přijít i exekutor? Děkuju.. :kytka: Jinak jí živí přítel a nyní se pokouší i o první miminko, takže mám strach, co s ní vůbec bude..

Příspěvek upraven 06.10.16 v 21:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2909
6.10.16 20:59

Nechce se mi verit, ze by po dobu 5 let vzp nevymahala. Dle meho uz tam bude i nejaky exekucni titul-vzp si hlida promlceni. Pokid existuje exekucni titul, je otazka casu, kdy se dostavi exe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.10.16 21:00

Samozrejme muze. A predpokladam ze driv nebo pozdeji uzakoni ze lidi co budou mit dluh na zdravotnim neosetri lekar.

• Citovat
  • Upravit
33500
6.10.16 21:01

@Nyana Kamarádka by to měla urychleně řešit, to není žádná sranda, pěkně jí to naskakuje, placení zdravotního pojištění je povinné takže se zaplacení stejně nevyhne, to nebyla 5 let u doktora??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.10.16 21:01

@jahuhudka Ona právě ani k tomu doktorovi nechodí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.10.16 21:02

@arinecka Myslím, že ne - vyhýbá se tomu jak čert kříži. Je to hlavně kvůli tomu dluhu :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.10.16 21:03

@Nyana coz se ale muze zmenit. Nemyslim chripku.

• Citovat
  • Upravit
33500
6.10.16 21:05

@Nyana Ty jo, být na jejím místě tak teda klidně nespím 8o stejně to bude muset zaplatit tak proč to nechá tak naskakovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
228
6.10.16 21:07

@arinecka Nechce se ji chodit do práce. Má prostě všecko u zadní části.. Nejvíc mě mrzí, že chce i dítě, když prostě peníze nemají..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33500
6.10.16 21:10

@Nyana No tak to je teda frajerka, taky by se jí mohlo stát že nakonec půjde sedět, měla by to řešit, ono jí to stejně dřív či později dostihne :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.10.16 21:11

Tak hlavne, ze chce dite… :roll: Zodpovednost jak vysita. Mozna dalsi adept na narky na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.10.16 21:12

Ja bych byla podelana strachy, mit nekde opomenuty dluh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33500
6.10.16 21:14

@karen1 To je úplně postavený na hlavu, nechodí 5 let k roktorovi, takže otěhotní a nebude chodit ani na kontroly? Sama si pak zaplatí porod a lékaskou péči+ pobyt v nemocnici? Nebo bude riskovat a nikam chodit nebude, dítě porodí doma a pohoda? Fakt by mě zajímalo co mají tyhle lidi v hlavě :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.10.16 21:19

A co dal, davky? Chlap muze zdrhnout. At se probere… driv nebo pozdeji k doktorovi bude muset, cim starsi, tim vic nemoci… jestli nechce nekde chcipnout pod mostem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
6.10.16 21:26
@arinecka píše:
@karen1 To je úplně postavený na hlavu, nechodí 5 let k roktorovi, takže otěhotní a nebude chodit ani na kontroly? Sama si pak zaplatí porod a lékaskou péči+ pobyt v nemocnici? Nebo bude riskovat a nikam chodit nebude, dítě porodí doma a pohoda? Fakt by mě zajímalo co mají tyhle lidi v hlavě :zed:

to že neplatí pojištění neznamená, že jí neošetří doktor a že si bude muset zaplatit porod, takhle to u nás nefunguje. Pojišťovna to za ní zaplatí a bude vymáhat po ní zaplacení pojistného +penále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel