Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
No, a dojít někam na „pobočku“ a tam nahlásit změnu OP? Není důvod něco posílat.
Posláním mailem nad tou kopíí zcela ztrácíte kontrolu. Trochu lepší je to poštou. Na druhou stranu- samotná kopie OP nic moc legálního nepořeší.
Pokud posílat, okopírujte, přes tu kopii napište datum a poznámku, že je to pouze pro účely Cetelem (nějak to formulujte dle vaší situace). Dohlédněte, aby důležité údaje zůstaly čitelné.
Děkuji za radu zkusím zjistit jestli je tu v okolí nějaká pobočka, a kdyžtak pošlu tou poštou s datem přes kopii ![]()
@Ivan PPZ píše:
Jen datum je málo…
Jj, anonymní, přečtěte si tu radu pořádně, ledabylost se nevyplácí: Předřečník @Ivan PPZ vám dobře poradil, že tam má být taky a především především účel a výhrada, že koupie byla pořízena jjen pro tento účel!!!
Datum je jen informace, kdy jste k použití k uvedenému účelu dala souhlas.
Příspěvek upraven 03.10.16 v 09:17
Jasně, takže datum a třeba: určeno pouze pro účely Cetelem?
Takto?
@Anonymní píše:
Jasně, takže datum a třeba: určeno pouze pro účely Cetelem?
Takto?
Jistě, specifikace účelu co nejpřesněji (pro účely dané smlouvy s Cetelem). Ani Cetelem přece nedáváte plnou moc k libovolnému nakládání.
…jinak pobočky bohužel mají jen Praha, Brno, Ostrava…takže budu posílat poštou
@eumedon píše:
Jistě, specifikace účelu co nejpřesněji (pro účely dané smlouvy s Cetelem). Ani Cetelem přece nedáváte plnou moc k libovolnému nakládání.
OK, děkuji.
Nejraději bych jim neposílala nic, nemám žádný problém, ale chtějí to. A nechci být problémová, když tu kartu využívám.
Umím si představit něco jako:
3.10.2016
Určeno pouze pro účely vedení kreditní karty Cetelem.
@Anonymní píše:
OK, děkuji.Nejraději bych jim neposílala nic, nemám žádný problém…
Jste povinna hlásit změny a změna OP je důležitá.
@Ivan PPZ píše:
Umím si představit něco jako:3.10.2016
Určeno pouze pro účely vedení kreditní karty Cetelem.Napsat to přes obrázek a ne na bílou část papíru.
Strašně moc děkuji ![]()
@Ivan PPZ píše:
Umím si představit něco jako:3.10.2016
Určeno pouze pro účely vedení kreditní karty Cetelem.Napsat to přes obrázek a ne na bílou část papíru.
Napsala jsem to do kopie, mezi jednotlivé řádky OP, aby vše bylo čitelné. Tak snad to bude v pořádku, děkuji ještě jednou
Já to píši úmyslně šikmo a i přes „něco“, aby bylo obtížné text vymazat bez výraznějších stop. V grafickém editoru jdou dělat divy, ale to už je „vyšší dívčí“ (v dobrém slova smyslu).
@Ivan PPZ, aha, tak já to ještě přepíšu, včera jsem se na poštu nedostala, tak to ještě upravím na novou kopii ![]()
Dobrý den, nevíte prosím někdo, jak bezpečně poslat kopii občanky na úvěrovou společnost? Již několik let využívám služeb kreditní karty Cetelem, ale skončila mi platnost OP, už mám nový a Cetelem po mě chce kopii nového OP. Prý mailem…nebo faxem…nebo poštou.
Mailem se mi to zdá uplně špatně…fax nemám…a poštou? jako cenné psaní? nebo je jiná možnost?