Exekuce a práce na DPČ

23
22.9.16 21:49

Exekuce a DPČ???

Ahojky,
Mohla bych poprosit o radu..jak je to s exekuci, když mám smlouvu na dpc? Pracuji pres agenturu a mám smlouvu na dpc. Může mi exekutor skočit na tento plat???dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101682
22.9.16 21:53

@SluneLu Obecne vzato, ano muze. Pokud je to tvuj jediny prijem, tak musi nechat nezabavitelnou castku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
22.9.16 22:42

@SluneLu. Proč by nemohl? Jednou dlužíš peníze a je potřeba je zaplatit.
Stále tady čtu jak to udělat aby exekutor vzal co nejméně. Ale nenašla jsem nic v tom smyslu-mám dluhy a chci co nejrychleji vše uhradit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2351
23.9.16 15:32

Nesplácení dluhů ani finanční negramotnost sice nejsou trestné, maření rozhodnutí soudu ale ano. Zatajení příjmu může být hodnoceno jako poškozování věřitele.
Ani okrajově nechápu smysl takového počínání. Exekutor není žádný skokan, ale pomocník věřitele pro případ, že dlužník neplatí, ignoruje veškeré výzvy i právoplatný rozsudek. Dlužník by měl mít ve vlastním zájmu snahu dluh co nejdřív zaplatit a ne si ke správě svých financí ještě platit exekutora a dluh nechat narůstat o úroky z prodlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23
23.9.16 20:21

@JTom @lasička1 exekuci si snažím platit, ale ne vždy poslu plnou castku- složitá situace. Tak me zajímá jestli mi i presto může skočit na plat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5814
23.9.16 23:38

Samozřejmě, může. Jediné, co ti musí nechat je nezabavitelné minimum. Tady se zohledňuje taky to, jestli jsi samoživitelka a kolik máš dětí. Ale DPČ je příjem jako každý jiný, takže i ten ti může osekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel