Komerční banka - čerpání hypotéky

2
21.9.16 06:54

Komerční banka - čerpání hypotéky

Ahoj,

mám dotaz spíše na ty, co mají hypotéku přes Komerční banku.
S přítelem aktuálně řešíme koupi RD na hypotéku, již máme vše schváleno a nyní jsme před podpisem smlouvy a čerpání peněž z KB k notáři.

Bohužel u přítele nastal problém v práci. Minulý měsíc mu chtěl zaměstnavatel s kapacitních důvodů dát výpověď, ale naštěstí kvůli hypotéce to ještě ukecal na další měsíc.

Přítel je šikovný a pracuje v žádaném oboru, takže nemáme strach s budoucím splácením splátek.
Jen jsem od kamarádky, která má také hypotéku od KB slyšela, že banka si v práci ověřuje příjem a zdali není žadatel ve výpovědi, i při čerpání peněz, ne pouze při schvalování hypotéky.

V případě, že je to pravda a banka by volala k příteli do práce, který by byl už ve výpovědní době, tak mám strach, že by mohli stopnout čerpání peněz a nám by tím pádem krachla koupě RD.

Máte s tím někdo zkušenosti?
Jsem z toho celá zoufalá a 2týdny už téměr nespím.

Děkuji za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tunrida
21.9.16 07:04

Tak já vůbec nevím tom, že by banka volala k manželovi do práce.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.9.16 07:07

Já čerpala hypo před 5 lety - peníze si KB ověřovala jen při schvalování hypotéky, poté, co jsem jim donesla potvrzení o příjmu. Ve smlouvě jsme měli klauzuli o určité výši, která bude přicházet na účet měsíčně a ani tu jsem vždy nedodržela - což jsem je upozorňovala už při podpisu. Ale bylo mi řečeno, že dokud splácím, tak je to nezajímá a nekoukají na to. Takže bych byla v klidu, pochybuji, že by to zjišťovali…

• Citovat
  • Upravit
2847
21.9.16 07:08

Podle me nikam nevolaji, u nas tedy o nicem nevim. Spis bych se bala, zda to uplatite, ale kdyz rikas ze jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4431
21.9.16 07:16

Máme hypo u KB a nikdo od nich k nám do práce nevolal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
21.9.16 07:52

Já čerpala hypo jen na sebe, radši. Jinak nevím co si ověřovali, ale být brzo bez práce (jako jsem třeba teď - na neschopence), tak bych do hypotéky ani nešla. Nemít pak na splátky je strašný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
21.9.16 08:30

A hledá si partner novou práci? NEBUDE S Tím mít problém? Banka nic neověřuje dle mého. Problém by byl, pokud byste nemohli splácet? Co když nebude rok moct najít práci? Zvládnete to i tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
21.9.16 08:38

@nada21 dělala jsem v KB hypotéky a fakt se při čerpání nevolá, jen svou situaci zvažte, je to teď na vás..co bude dál? Příjem se ověřuje při schvalování, po podpisu a při čerpání rozhodně ne. Pro čerpání se musí splnit podmínky uvedené ve Smlouvě o hypotéčním úvěru, pokud je splníte, banka se zavazuje prostředky vyplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
21.9.16 08:55

Děkuji za pozitivní zprávy…
Samozřejmě, že jsme zvažovali, zdali za této situace do hypotéky jít, ale přítel již byl na pohovorech a v jedné firmě se již domlouvají na finálních podmínkách nástupu, takže když půjde vše dobře, tak v listopadu by mohl nastupovat do nové práce (doma by byl pouze říjen). Jsme domluvení i s rodiči, že kdyby se něco pokazilo, tak nám vypomůžou.

Našli jsme si dům, který nám po všech stránkách vyhovuje a proto to také chceme risknout.

Spíš mě jen zajímalo, zdali si banka volá i při čerpání, protože budeme čerpat v říjnu, tak ať se to nezasekne na tom, že jeden z nás bude v říjnu bez příjmu.

Každopádně děkuji za info, moc jste mě potešily a uklidnily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
21.9.16 09:05

@nada21 Ahoj, KB volá pouze při schvalování, jakmile je hypotéka schválená už se příjem neověřuje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel