Nezabavitelná částka 2016

76
20.9.16 14:00

Nezabavitelná částka 2016

Dobrý den, chtěla bych se zeptat Vás, které tomu rozumí, přítel, s kterým mám jedno dítě má exekuce, nejsme manželé, na dítě nemá stanoveny alimenty. Počítám se já, jako družka, přítelkyně do vyživovaných osob? Dříve to tam účetní nedávala, najednou začalo chodit více, tak nevíme, ona tvrdí, že má program a že je to spočítané dobře. Děkuji za radu, protože jestli mne nepočítá, tak nevím, jak to počítá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2064
20.9.16 14:31

@musika ne, počítá se pouze manželka, nikoliv přítelkyně. Důvodů, proč začalo chodit více peněz může být několik - např. pokud se přítel zbavil přednostní pohledávky a zůstaly mu pouze nepřednostní, muze dostávat az o 3089,– k výplatě Kč více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
20.9.16 14:47

Aha, tak to jo, děkuji za info. To se zbavil jedné přednostní, soudně určené alimenty, ale já měla zato, že nezabavitelná částka zůstane stejná a zbytek půjede exekuce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2064
20.9.16 14:59

@musika tak to bude ono. Jedna třetina (3089,– Kč) jde totiž pouze a VÝLUČNĚ na přednostní - a pokud žádné přednostní nejsou, tak jde na účet zaměstnance. Nepřednostní se z této jedné třetiny (určené pouze pro strhávání přednostních pohledávek) nesmí platit, proto jde tato jedna třetina zpět na výplatu příteli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel