Velký dluh u VZP

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33607
6.10.16 21:36

@Tom-Jerry No, takže jí dluh ještě pěkně vyletí, snad se vzpamatuje a začne to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
6.10.16 21:38
@arinecka píše:
@Tom-Jerry No, takže jí dluh ještě pěkně vyletí, snad se vzpamatuje a začne to řešit.

dluh jí narůstá každý měsíc o tu měsíční platbu + penále, ale ne o náklady co jsou vynaloženy za lékařskou péči o ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
94
6.10.16 21:41

Ale proc si nedojde ani na pracak, i kdyby jenom kvuli tomu pojisteni, vzdyt to nic neni. 8o I formular by snad pomohli vyplnit a mela by klid. Tam at zacne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.10.16 22:07

@Nyana a ten její přítel to ví, že je zadlužená až po uši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.16 22:10

Teda, omylem se mi stalo, že jsem mela u VZP také dluh (ale v rámci pár tisícovek). Dalo se s nimi normalne domluvit, byli opravdu vstricni, navrhovali mi sami možnost splátkového kalendáře (vzhledem k částce to stejne nebylo potřeba) a na závěr ještě dali radu, jakým způsobem vyplnit žádost o prominuti penále, aby mi bylo odpuštěno. Ale rozhodne bych to resila okamzite. Napadá me k tomu, jestli nemá ještě dluh na socialce (tam je to udajne se vstřícnosti a ochotou mnohem horší).

• Citovat
  • Upravit
33022
6.10.16 22:12
@Anonymní píše:
Teda, omylem se mi stalo, že jsem mela u VZP také dluh (ale v rámci pár tisícovek). Dalo se s nimi normalne domluvit, byli opravdu vstricni, navrhovali mi sami možnost splátkového kalendáře (vzhledem k částce to stejne nebylo potřeba) a na závěr ještě dali radu, jakým způsobem vyplnit žádost o prominuti penále, aby mi bylo odpuštěno. Ale rozhodne bych to resila okamzite. Napadá me k tomu, jestli nemá ještě dluh na socialce (tam je to udajne se vstřícnosti a ochotou mnohem horší).

platit sociální povinnost není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
962
6.10.16 22:26

Priteli prisel dluh po 4letech, byl jako osvc ale ve firme na tohle meli ucetni, neposilala to tam podvodnice, kdyz osvc zrusil, prislo 75tacu s tim ze nam odpousteji k te vysi penale (ta pinda to zaplatila nastesti ze sveho, byli dukazy a je klid) ale ikdyz byl na pobocce vzp byli v pohode a navrhovali splatkovy kalendar bez problemu, jen se vse musi resit ne cekat nez zatuka exekutor a po tomto dopisu to asi nebude dlouho trvat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12232
6.10.16 22:44

A zodpovědnost vlastně žádná.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.16 22:57

Moje zkušenost s dluhem u VZP. Byl jeden frajer co podnikal, neplatil zdravotní, oženil se, cestoval a po 10 letech manželství přišla exekuce, rozvedl se a bývalá manželka si pořídila dům na hypotéku. Po 1,5 roku po rozvodu, přišel exekutor a dal dům do dražby kvůli asi 76.000,–, protože její bývalý manžel, někdy před začátkem vztahu a před manželstvím nasekal dluh a jelikož exekuční příkaz přišel během trvání manželství, tak za to byla zodpovědná matka samoživitelka, která se postavila na vlastní nohy a bývalý manžel podnikal v německu a jen se smál. Takže za mě je to někdy strašně nespravedlivé

• Citovat
  • Upravit
94
6.10.16 23:48

Kdyz nasekal dluh pred manzelstvim, tak by snad mel byt jen jeho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.10.16 23:57

@karen1 To jsem si také myslela i jsme to měli ve vypořádání majetku. Ale právník mě vyvedl z omylu, protože exekuční příkaz přišel během trvání manželstí. To je bohužel realita

• Citovat
  • Upravit
5696
7.10.16 07:23

No minimálně by bylo vhodné, aby chronického neplatiče u doktora neošetřili. Moje mamka je samoplátce už řadu let a doktory potřebuje minimálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33022
7.10.16 08:10
@Zabatko píše:
No minimálně by bylo vhodné, aby chronického neplatiče u doktora neošetřili. Moje mamka je samoplátce už řadu let a doktory potřebuje minimálně.

doktorovi je jedno jestli platí nebo ne, je to věc pojišťovny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
156
7.10.16 08:39

Tak třeba bys mohla kamarádce navrhnout, že ji pomůžeš sepsat žádost o splátkový kalendář a žádost o prominuti penále..To, že je nezodpovědna nemusí nutně znamenat, že ji situace s dluhem netrápí. Jen si třeba neumí sama poradit. Moje kamarádka si zdravotko neplatila též několik let. Neměla praci, nebyla hlášena na UP, živil ji chlap. Když porodila druhé dítě a konečně ji přišly na účet, který si zřídila krátce před porodem, penize ( porodné, rodicak za 2 měsíce, příspěvek na bydleni) při výběru zjistila, že má blokly účet na částku 120 tisíc. Ano, mohla si požádat o vyplacení živ. minima, což take udělala, ale přišla o ty velké peníze na které čekala a těšila se na ně. No holt za blbost se platí. Dluh se sice ponizil asi o 50 tis. ale splácet bude ještě hodně dlouho..penále ji ani na základě žádosti neodpustily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17013
7.10.16 10:15
@Anonymní píše:
Moje zkušenost s dluhem u VZP. Byl jeden frajer co podnikal, neplatil zdravotní, oženil se, cestoval a po 10 letech manželství přišla exekuce, rozvedl se a bývalá manželka si pořídila dům na hypotéku. Po 1,5 roku po rozvodu, přišel exekutor a dal dům do dražby kvůli asi 76.000,–, protože její bývalý manžel, někdy před začátkem vztahu a před manželstvím nasekal dluh a jelikož exekuční příkaz přišel během trvání manželství, tak za to byla zodpovědná matka samoživitelka, která se postavila na vlastní nohy a bývalý manžel podnikal v německu a jen se smál. Takže za mě je to někdy strašně nespravedlivé

To je blbost. Povinnost byla informovat veritele, ze dluh byl z predmanzelstvi. Je uplne jedno, kdy prisel ex. Prikaz…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel