Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Tom-Jerry No, takže jí dluh ještě pěkně vyletí, snad se vzpamatuje a začne to řešit.
@arinecka píše:
@Tom-Jerry No, takže jí dluh ještě pěkně vyletí, snad se vzpamatuje a začne to řešit.
dluh jí narůstá každý měsíc o tu měsíční platbu + penále, ale ne o náklady co jsou vynaloženy za lékařskou péči o ní.
Ale proc si nedojde ani na pracak, i kdyby jenom kvuli tomu pojisteni, vzdyt to nic neni.
I formular by snad pomohli vyplnit a mela by klid. Tam at zacne.
Teda, omylem se mi stalo, že jsem mela u VZP také dluh (ale v rámci pár tisícovek). Dalo se s nimi normalne domluvit, byli opravdu vstricni, navrhovali mi sami možnost splátkového kalendáře (vzhledem k částce to stejne nebylo potřeba) a na závěr ještě dali radu, jakým způsobem vyplnit žádost o prominuti penále, aby mi bylo odpuštěno. Ale rozhodne bych to resila okamzite. Napadá me k tomu, jestli nemá ještě dluh na socialce (tam je to udajne se vstřícnosti a ochotou mnohem horší).
@Anonymní píše:
Teda, omylem se mi stalo, že jsem mela u VZP také dluh (ale v rámci pár tisícovek). Dalo se s nimi normalne domluvit, byli opravdu vstricni, navrhovali mi sami možnost splátkového kalendáře (vzhledem k částce to stejne nebylo potřeba) a na závěr ještě dali radu, jakým způsobem vyplnit žádost o prominuti penále, aby mi bylo odpuštěno. Ale rozhodne bych to resila okamzite. Napadá me k tomu, jestli nemá ještě dluh na socialce (tam je to udajne se vstřícnosti a ochotou mnohem horší).
platit sociální povinnost není
Priteli prisel dluh po 4letech, byl jako osvc ale ve firme na tohle meli ucetni, neposilala to tam podvodnice, kdyz osvc zrusil, prislo 75tacu s tim ze nam odpousteji k te vysi penale (ta pinda to zaplatila nastesti ze sveho, byli dukazy a je klid) ale ikdyz byl na pobocce vzp byli v pohode a navrhovali splatkovy kalendar bez problemu, jen se vse musi resit ne cekat nez zatuka exekutor a po tomto dopisu to asi nebude dlouho trvat
Moje zkušenost s dluhem u VZP. Byl jeden frajer co podnikal, neplatil zdravotní, oženil se, cestoval a po 10 letech manželství přišla exekuce, rozvedl se a bývalá manželka si pořídila dům na hypotéku. Po 1,5 roku po rozvodu, přišel exekutor a dal dům do dražby kvůli asi 76.000,–, protože její bývalý manžel, někdy před začátkem vztahu a před manželstvím nasekal dluh a jelikož exekuční příkaz přišel během trvání manželství, tak za to byla zodpovědná matka samoživitelka, která se postavila na vlastní nohy a bývalý manžel podnikal v německu a jen se smál. Takže za mě je to někdy strašně nespravedlivé
Kdyz nasekal dluh pred manzelstvim, tak by snad mel byt jen jeho?
@karen1 To jsem si také myslela i jsme to měli ve vypořádání majetku. Ale právník mě vyvedl z omylu, protože exekuční příkaz přišel během trvání manželstí. To je bohužel realita
No minimálně by bylo vhodné, aby chronického neplatiče u doktora neošetřili. Moje mamka je samoplátce už řadu let a doktory potřebuje minimálně.
@Zabatko píše:
No minimálně by bylo vhodné, aby chronického neplatiče u doktora neošetřili. Moje mamka je samoplátce už řadu let a doktory potřebuje minimálně.
doktorovi je jedno jestli platí nebo ne, je to věc pojišťovny
Tak třeba bys mohla kamarádce navrhnout, že ji pomůžeš sepsat žádost o splátkový kalendář a žádost o prominuti penále..To, že je nezodpovědna nemusí nutně znamenat, že ji situace s dluhem netrápí. Jen si třeba neumí sama poradit. Moje kamarádka si zdravotko neplatila též několik let. Neměla praci, nebyla hlášena na UP, živil ji chlap. Když porodila druhé dítě a konečně ji přišly na účet, který si zřídila krátce před porodem, penize ( porodné, rodicak za 2 měsíce, příspěvek na bydleni) při výběru zjistila, že má blokly účet na částku 120 tisíc. Ano, mohla si požádat o vyplacení živ. minima, což take udělala, ale přišla o ty velké peníze na které čekala a těšila se na ně. No holt za blbost se platí. Dluh se sice ponizil asi o 50 tis. ale splácet bude ještě hodně dlouho..penále ji ani na základě žádosti neodpustily.
@Anonymní píše:
Moje zkušenost s dluhem u VZP. Byl jeden frajer co podnikal, neplatil zdravotní, oženil se, cestoval a po 10 letech manželství přišla exekuce, rozvedl se a bývalá manželka si pořídila dům na hypotéku. Po 1,5 roku po rozvodu, přišel exekutor a dal dům do dražby kvůli asi 76.000,–, protože její bývalý manžel, někdy před začátkem vztahu a před manželstvím nasekal dluh a jelikož exekuční příkaz přišel během trvání manželství, tak za to byla zodpovědná matka samoživitelka, která se postavila na vlastní nohy a bývalý manžel podnikal v německu a jen se smál. Takže za mě je to někdy strašně nespravedlivé
To je blbost. Povinnost byla informovat veritele, ze dluh byl z predmanzelstvi. Je uplne jedno, kdy prisel ex. Prikaz…