Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Ahoj, poradí, prosím, někdo zasvěcený, informovaný? Je"nějak"v ohrožení majetek, který jsem dostala v nezletilosti darovací smlouvou, exekucemi mého bývalého manžela? Podotýkám, že dluhy bohužel vznikly za našeho manželství, natajňačku, bez mé spoluúčasti. Ale dotyčný je nemovitý a cíleně nevydělávající, takže u něj není co brát a dluh mega, proto se ptám. Jde o dům mých rodičů, tu ostudu bych snad nepřežila, kdyby se o něj začali zajímat. Díky moc.
Najděte si právníka a řešte to s právníkem. Ideálně předem, než přijdou případné obálky.
Bohužel ano, dluh, ze kterého jde exekuce udělal v manželství, tudíž je to bezpodílově i tvůj dluh, tudíž půjdou i po tvém majetku. Opět bezpodílově, z koho to dostanou, od toho si to vezmou. Hned to běž říct rodičům, co jsi zjistila.
Právníka jsem si vzala, bohužel špatná zkušenost, s jeho „pomocí“jsem se nikam ani po půl roce nedostala,.Chtěla jsem dům obyč. darovat synovi, ale rozpor zájmů, špatně věc. břemeno, soud vše zamítl. Po x přepisování kvůli překlepům, soud mu vracel papíry, už ho mám max. chuť jen zakousnout. A pak poradil, že stejně je můj majetek v bezpečí. Ale nevěřím, to mi přece mohl říci hned ![]()
Hele, musíš vzít lepšího právníka, najít na doporučení nějakého střelce, protože tvoje jediná šance je prokázat, že dluhy nejsou tvé, že jsi o tom nevěděla a podle těch jejich paragrafů, že to bylo bez tvého souhlasu a nad rámec vašich běžných finančních možností. To je jediná šance, jinak dluhy nejsou jeho, jsou vaše společné, tudíž tvůj majetek v žádném případě není v bezpečí, ani omylem. byl by, pokud by to byly jeho dluhy vzniklé před manželstvím a by jste byli manželé, pak by nemovitost byla v bezpečí, pokud za manželství vznikly dluhy, jsou to tvé dluhy, pokud neprokážeš opak, a ty za ně ručíš veškerým svým majetkem. takže radím velmi dobrého právníka, hned a navíc se svěřit vašim, netajit to před nimi, ostuda neostuda.
@terinka4444 A nezáleží náhodou na tom, zda je nebo není vypořádaný majetek po rozvodu, pak by mělo být vypořádáno i koho je jaký dluh, ne?
@Jolina píše:
Ahoj, poradí, prosím, někdo zasvěcený, informovaný? Je"nějak"v ohrožení majetek, který jsem dostala v nezletilosti darovací smlouvou, exekucemi mého bývalého manžela? Podotýkám, že dluhy bohužel vznikly za našeho manželství, natajňačku, bez mé spoluúčasti. Ale dotyčný je nemovitý a cíleně nevydělávající, takže u něj není co brát a dluh mega, proto se ptám. Jde o dům mých rodičů, tu ostudu bych snad nepřežila, kdyby se o něj začali zajímat. Díky moc.
Jen koukám, jak dluhy v manželství vznikly vždy jen potajnu a může za to ten druhý
. Ale peníze máte v manželství společné
@kratkonožka No, někdo má společné peníze v manželství (kde to definuje zákon) a někdo má společné dřevo s přítelem (a omlouvá tím krádež)…
@kratkonožka Pardon,je ale vidět, že nemáte osobní zkušenost, takže ani tucha. Budte ráda…
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 A nezáleží náhodou na tom, zda je nebo není vypořádaný majetek po rozvodu, pak by mělo být vypořádáno i koho je jaký dluh, ne?
ne, protože věřitele tohle nemusí zajímat, dluh před věřitelem v podstatě nejde rozdělit. Ano, ona to zaplatí věřiteli a pak to jako pohledávku může uplatnit po exmanželovi, protože v rámci vyrovnání SJM to byl jeho dluh, nicméně věřitelovi je to šumák, a je to tak fér, protože pak by zase docházelo k tomu, že se dva rozvedou, netvrdím případ zakladatelky, ale účelově, on na sebe vezme dluhy, ona majetek, je vyrovnání a věřitel opět ostrouhá. Její jedinou nadějí je prokázat, že ty dluhy nejsou její a nespadaly do SJM, na což se dá napsat jen good luck, protože to je velmi těžko dokazovatelný.
@j.a.n.i1 píše:
@kratkonožka No, někdo má společné peníze v manželství (kde to definuje zákon) a někdo má společné dřevo s přítelem (a omlouvá tím krádež)…
dobře ty ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@terinka4444 Utvrzuješ mě v mém názoru na manželství…
je to peklo, což? Ale řekla bych, že jsou blbě nastavené zákony, mělo by být jasně definované a povinné naprosto pro všechny půjčovatele čehokoliv, že musí být podpis obou manželů, nebude-li podpis obou manželů, je půjčka nevymahatelná. Stačilo by tohle jednoduché opatření.