Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše: Více
Je na čase, prestřihnout pupeční šňůru. ![]()
@Pitřice ona právě ani není extra vázaná na mě. Už přes rok jezdí velmi pravidelně za jednou nebo druhou babičkou. Bývá spokojená i několik nocí v kuse, těší se tam.
Proto nechápu, kde se to ve mě najednou bere. Doteď jsem pomalu odpočítávala dny a hodiny, až konečně bude mít prostor rozjet znovu práci.
Tak si to užívej, že ti začíná nová etapa života. Dcera to ve školce zvládne.
Ani ne…mám dvě děti rok po sobě..na to až aspoň jeden bude ve školce jsem se těšila víc než na Vánoce
teď chodí od září oba a já od října do práce a musím říct že je to super. Do race si chodím odpočinout od dětí, s dětma si odpočinu od práce Dělám teda na směny a jen na půl uvazku. takže když mám volno tak si během dopoledne udělám condoma potřebuju, případně se povenuju sobě a odpoledne (krom nějakého rychlého uklidnění večeře dle přání) se můžu plně věnovat dětem…
Bylo to spíš myšleno na tebe než na dceru. Dcera to zvládne, ty z toho máš větší nervy.
Ber to z druhé strany - bude s dětmi, pohrají si, bude mít nové zážitky, ale vždy přijde domů. Odpoledne si můžete vymyslet program spolu. Všechno bude v pohodě, neboj se toho, přej ji (ale i sobě) novou kapitolu v životě ![]()
Já měla takový splín, když šla druhá dcera do školky, já do prace a věděla jsem, že je konec..po 7 letech doma
ale vše si sedlo a v pohodě. Časem obavy přejdou a člověk si zvykne.
Já mám nejradši když jsem sama. Odvezu dítě do školky, přijedu, dám si kafe, film. Něco uklidím, srovnám, uvařím nebo ohřejí jenom pro sebe a tím to končí. Mám ty dny jako relax, oddech, lenošení.
Myslím, že je to přirozené. Je to milník v životě dítěte i životě tvém. Další přijde při nástupu do školy. Já jsem obojí takřka také obrečela. Ale co jsem opravdu hodně obrečela byl nástup staršího dítěte na střední školu. Resp. konec docházky do základní školy. To mi došlo, že již nebude nic jako dřív a že syn je takřka dospělý… Jinak u obou dětí jsem se opravdu těšila na návrat do práce. Ale jsem prostě cíťa.
Ja to mam taky, dcera chodi od zari a me se styska kazdy den a tesim se, az ji vyzvednu.
Horsi to pro me je v tom, ze ji se tam ani moc nelibi.
Nevadi ji byt beze mne, je zvykla ale je zvykla ze mame ty dny celkem akcni a neba ji sedet a hrat si
je zvykla ze vyletujem, chodime na hriste, plavat.
Ale verim ze si nakonec obe zvyknem
To je normalni mit splin pri takove velke zmene. Ale teda za sebe musim rict, ze je to super. Konecne normalni zivot. ![]()
Syn šel po 2 letech do DS a ja do prace. Těšila jsem se mezi lidi a splin nepřišel ![]()
Buď ráda že můžeš konečně do práce, když to nešlo dřív kvůli nedostupným jeslím. Jestli se bojíš, ze bude dítě nebo ty ráno dělat scény, tak ať děti do školky vodí manžel. Já vodil do školky, manželka vyzvedávala a bylo to bez scén
Dcera a vlastně i my s manželem jsme se těšili, že konečně nastoupí do školky. Od zápisu a hlavně o prázdninách se pořád ptala, jestli už může chodit. ![]()
První den jsme šly všichni a bylo to v pohodě. Dceři vůbec nevadilo, že jdeme pryč. Já jsem cestou domů plakala, doma se uklidnila a už to pak bylo dobrý. Nejhorší pro mě bylo, že ji tam nechávám cizím lidem a že tak nějak nebudu mít kontrolu nad tím, co se s ní děje. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Měl jste někdo? Dcera nastupuje za 14 dní do školy a já jsem z toho celá na měkko, chce se mi plakat, že jí teď celé dny neuvidím a bude někde pryč. Nevím proč.
Hrozně jsem se těšila zpět do práce a na trochu toho volného času a teď tu pomalu brečím.