Mám splín ze školky, dcera nastupuje za 14 dní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Alpacass
1.11.25 13:26

A nemůžeš s ní zůstat ještě doma, že by nastoupila až od září a ne teď v průběhu roku? Užili byste si ještě společný čas v době, kdy už je to dítě super parťák.

• Citovat
  • Upravit
1063
1.11.25 13:36
@AdamMoudrý píše: Více

Proc nedostupnym jeslim?
Kazdyho sen neni bezet co nejdriv do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5162
1.11.25 14:34
@Andul.weber píše: Více

Jasně, v dnešní době není vůbec nutný chodit do práce. V dnešní době je nutný být s dítětem doma 24/7. Zakladatelka bude stejně smutná za rok, dva, tři :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360
1.11.25 15:09
@Andul.weber píše: Více

To je smutné, když někoho práce tak nebaví, že se tam netěší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.11.25 15:34

Tak rada lidi má práci, kterou dělá pro obzivu, ne pro radost. Realizuji se jinde. Já mám třeba práci, kterou mám ráda, dělám ji i v průběhu RD, ale ani mě nenapadne pracovat na celý úvazek. Takže taky nemám děti ve školce každý den.

• Citovat
  • Upravit
360
1.11.25 15:41
@Eva2610 píše: Více

I jesle můžou být třeba na jedno dopoledne a úvazek částečný. Super pro psychickou pohodu všech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
1.11.25 16:13

No a někdo má psychiku v pohodě i bez práce, takže pokud ho netrápí peníze, nemusí se tam hnát.

• Citovat
  • Upravit
360
2.11.25 07:41
@Eva2610 píše: Více

Jak se to dělá, ze tě netrápí peníze? Necháš to na chlapovi, aby tě živil a rovnost nechceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
2.11.25 08:24

Třeba tak. Rovnost pro mě neznamená, že dělají všichni všechno stejne. Je to na domluvě konkrétní rodiny. Nebo máš třeba majetek, který generuje peníze. Nebo žiješ skromne a stačí ti to. U mě je to kombinace všeho. Domluvili jsme se, že nechceme mít děti pořád v institucich, mě to s nimi a doma baví, manžel vydělá dost na to, abychom spokojeně žili i něco useetrili. Zároveň mám vlastní majetek. I můj muž.

• Citovat
  • Upravit
85404
2.11.25 08:27
@Anonymní píše: Více

Prostě se Ti nechce do práce, měla jsem to tak s oběma dětmi, po čase si to sedne. Hlavně ty pocity nepřenášej na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
3.11.25 06:14

Mě to přijde celkem logické, je to velká změna pro obě. Důležité bude, aby to malá na tobě neviděla. To, že už rok jedzdi k babičce, nemusí nutně znamenat, žě to pro ni ve školce bude hned od začátku lehké. Je to kompletní změna režimu, nove prostředí, cizí lidé, spousta dětí+ spousta požadavků na ni. Soustred s hlavně na to, abys ji byla hlavně z počátku, než si zvykne, oporou a ten přechod ji usnadnila. Že začátku bych možná i zvážila pobyt jen do oběda. Tak držím pěsti, ať to obě zvládnete…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin