Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@AdamMoudrý píše: Více
Proc nedostupnym jeslim?
Kazdyho sen neni bezet co nejdriv do prace.
@Andul.weber píše: Více
Jasně, v dnešní době není vůbec nutný chodit do práce. V dnešní době je nutný být s dítětem doma 24/7. Zakladatelka bude stejně smutná za rok, dva, tři ![]()
@Andul.weber píše: Více
To je smutné, když někoho práce tak nebaví, že se tam netěší
Tak rada lidi má práci, kterou dělá pro obzivu, ne pro radost. Realizuji se jinde. Já mám třeba práci, kterou mám ráda, dělám ji i v průběhu RD, ale ani mě nenapadne pracovat na celý úvazek. Takže taky nemám děti ve školce každý den.
@Eva2610 píše: Více
I jesle můžou být třeba na jedno dopoledne a úvazek částečný. Super pro psychickou pohodu všech
No a někdo má psychiku v pohodě i bez práce, takže pokud ho netrápí peníze, nemusí se tam hnát.
@Eva2610 píše: Více
Jak se to dělá, ze tě netrápí peníze? Necháš to na chlapovi, aby tě živil a rovnost nechceš?
Třeba tak. Rovnost pro mě neznamená, že dělají všichni všechno stejne. Je to na domluvě konkrétní rodiny. Nebo máš třeba majetek, který generuje peníze. Nebo žiješ skromne a stačí ti to. U mě je to kombinace všeho. Domluvili jsme se, že nechceme mít děti pořád v institucich, mě to s nimi a doma baví, manžel vydělá dost na to, abychom spokojeně žili i něco useetrili. Zároveň mám vlastní majetek. I můj muž.
@Anonymní píše: Více
Prostě se Ti nechce do práce, měla jsem to tak s oběma dětmi, po čase si to sedne. Hlavně ty pocity nepřenášej na dítě.
Mě to přijde celkem logické, je to velká změna pro obě. Důležité bude, aby to malá na tobě neviděla. To, že už rok jedzdi k babičce, nemusí nutně znamenat, žě to pro ni ve školce bude hned od začátku lehké. Je to kompletní změna režimu, nove prostředí, cizí lidé, spousta dětí+ spousta požadavků na ni. Soustred s hlavně na to, abys ji byla hlavně z počátku, než si zvykne, oporou a ten přechod ji usnadnila. Že začátku bych možná i zvážila pobyt jen do oběda. Tak držím pěsti, ať to obě zvládnete…
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
A nemůžeš s ní zůstat ještě doma, že by nastoupila až od září a ne teď v průběhu roku? Užili byste si ještě společný čas v době, kdy už je to dítě super parťák.