Spokojené s místem bydlení?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
984
13.5.14 14:09

Spokojené s místem bydlení?

Zdravím, chci se zeptat jak jste spokojené s tím, kde bydlíte? Myslím to takhle, já se za manželem odstěhovala asi 40 km od původního bydliště. ( Měl postavený dům, takže jsem na výběr neměla ). Jde o to, že jsem byla zvyklá na to, mít kolem sebe vše co potřebuji. Bydlela jsem sice na vesnici, ale měla jsem v ní dháhu a koždou chvíli jel vlak a já byla za 5 min. ve městě, kde bylo vš co jsem chtěla. Ať to byly obchody pro děti, dětské koutky, doktoři, prostě vše a hlavně taky přátelé a rodina. Těď bydlím na vesnici, kde bus jede, kdy se mu chce a krom toho dejede za 20 min. do,,města, kde není to co potřebuji. Na dítě tu není ani pořádný obchod ( oblečení ), doktoři :(,když mi nevyhovuje mám smůlu, protože tu jiný pořádný není, ani dětský koutek, a ani ti kamarádi. :,(. Jak žijete vy? Má to někdo podobně. jak se s tím vyrovnáváte, že nemáte k dispozici to na co jste byly zvyklé?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2562
13.5.14 14:11

Někdo si časem zvykne, někdo to doma vykomunikuje a změní místo bydlení, aby byli spokojení tak nějak přiměřeně oba… a kde to nejde, jako třeba u mého ex, nevyrovnala jsem se s tím a sbalila kufry. Na to, že má někdo cosi postaveno a já tam teda musím už nehraju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
13.5.14 14:12

Tak ja byla zatim ve vsech svych bydlistich spokojena, protoze jsem mela to stesti, ze jsem je vsechny vlastne vybirala ja, podle svych potreb a pozadavku.
Tvou situaci ti nezavidim…
Ale asi s tim nic nenadelas, krome prestehovani, coz zrejme neni moc realne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9266
13.5.14 14:14

Ahoj, ja se prestehovala za manzelem 250km od rodiny (taky nebylo na vyber) takze jsem si zvykala na nove prostredi, pratele i nove lekare. Nastesti jsme ve meste, byt malem, ale je tu vse co potrebuju a potrebovat budu (lekari, obchody, skolky a skoly, detska hriste…). Uz jsem si za tech par let zvykla. takze neboj, treba bude brzy lepe ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25101
13.5.14 14:16

Já jsem spokojená moc - bydlíme na vsi blízko města, ale jezdíme tam málo. Kdyby tam nebyli manželovi rodiče, tak asi 1× za jeden až dva týdny na větší nákup. Jinak jsem na vsi spokoená. Odstěhovala jsem se asi 30 km od rodičů z města.
Tvoje situace je asi složitější, ale je to podle mě o zvyku. Auto nemáte, aby jsi byla mobilnější?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
13.5.14 14:17

Ano jsem naprosto spokojená a nejlepší na tom je, že jsem to ani nečekala a šla jsem sem s určitým strachem.
Bydlela jsem 50 km od mého nynějšího bydliště ve městě asi 10.000 obyvatel - větší město s možností nákupů a více možností práce bylo vzdálené 30 km.
Teď jsme na vesnici cca 2.000 obyvatel. Ale!!! 5 minut do jednoho velkého města a 15 minut do dalšího. Máme tady školku, školu, dvoje potraviny (pro případ nouze). Myslela jsem si, že je to „díra“ ale paradoxně, větší díra byla ta, kde jsem původně žila, i když to bylo větší město. Auto mám k dispozici a jsem tu naprosto spokojená :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725

@LenaNell bydlím ve městě, dá se říct v centru. Vše mám pod nosem, nic mi netrvá dýl jak cca 10 minut pěšky - nákupy, veškeré úřady, nemocnice atd.. A musím říct, že se zoufale těším, až odsud vypadnu, protože daní za toto je hora bezdomovců, bordel, špína, bengál dlouho do noci atd.. díky, radši bych zapadlou vesnici kdesi v kotěhůlkách a pro věci si jezdila. Ano, má to tu svoje výhody, nakoupim i v 10 večer, nikde nemám daleko, ale hrozně mi vadí, že není s mladým kam jít, v parku bordel, na hřištích bordel, venčí tu čokly atd.. prostě humus. A to jsem původem z velkého města :think: Moje rodiště mám 450 km, původní bydliště tuším 300 km.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724

Já to mám na střídačku. 20 let v centru Prahy, všechno na dosah. Potom jsem se odstěhovala k manželovi (tehdy přítelovi) - měli postavený barák na malém městě za Prahou. Spoj 20 min do Prahy, vlak každých 15min.

Ztama jsme se odstěhovali zpět do Prahy, ale tentokrát na okraj, nicméně tu mám téměř vše, co potřebuji.
Akorát doktoři kousek dál, v místě původního bydliště. Tady jsem zatím nejšťastněšjší. Chybí mi jen víc zeleně, lepší dostupnost někam do lesa. A malý obchod, mám po ruce jen nákupní centrum. Co by za to jiné maminy daly, ale já to nevyhledávám. :jazyk:

A jednou se budeme stěhovat někam za Prahu, zase na vlak, doufám, že do vlastního. Ale musí tam být zázemí pro děti - školka, škola.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28640
13.5.14 14:18

Nejsem úplně spokojená, ale na druhou stranu se brzo stěhujem, takže nijak zvlášť neřeším :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
13.5.14 14:23

@LenaNell
Uplne Vas chapu-ja se tez pristehovala za manzelem do, pro mne, „diry“ a bohuzel jsem si doted nezvykla (cca 4 roky). Neni tu nic, jen plno lidi, co diky svym nenaplnenym zivotum resi zivoty tech druhych. Pro mne, byvaleho prazaka, peklo. Manzel slibil ma zacatku vztahu kompromis a pak zacal couvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1072
13.5.14 14:24
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35734

Odstehovala jsem se za manzelem 3000km daleko. Nemam tu nic co znam, ani nikoho, neznala jsem jazyk, neznam zadneho mistniho. Ale kazdy to ma takove, jake si to udela, nekdo je spokojeny kdekoliv, jiny nespokojeny i kdyby bydlel na zamku.

Příspěvek upraven 13.05.14 v 14:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185

@martina.se
Neboj i s těmi nákupy na vesnici to není tak strašné. Jak jsem psala před chvilkou, mám velké město 5 minut od naší vesnice kde je Tesco nonstop. Ten kdo mě znal i dřív nechápe že mám zahrádku, zahradu a že mě to baví! :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
984
13.5.14 14:28

@Anjes Odstěhování není možné :,( Ale je pravda, že se s manželem dost hádáme, protože on tu všechny zná a jeho lidi berou, já na ně působím namyšleně a krom toho tu nejsou ani žádné maminky, jediné prťavé hřiště a když tam přijdu nikdy tam nikdo není :,(.

Auto máme. Musela bych jet 10 km do města na vlak a odtud rovnou za asi třičtvrtě hodiny ve městě, kde jsem žila. Možná to moc hrotím, byla jsem zvyklá no to vyjít ven, lidi mě zdravili a znali, sem tam něco prohodili ( tady se na mě ani nepodívaj ). Cítím se tu moc sama a krom toho nejsem člověk, který by seděl doma, potřebuji ruch, kolem sebe lidi, to mě nabíjí :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
13.5.14 14:28

Já jsem naprosto spokojená. Přestěhovala jsem se z menšího města (cca 6000 obyvatel) k příteli na vesnici, je to jen 5km od původního bydliště, takže rodinu nemám daleko, tady u nás je sice jen jeden pidi obchůdek s potravinami ale v původním městě je vše co potřebuji, není to daleko, takže to neřeším. Oceňuju hlavně klid, bydlíme v části obce, kde je blízko sebe jen 6 domů, nemusím se bát, že mi tu dcera vběhne pod auto atd. Jedině mi tu snad chybí víc kamarádek ale i za těma si dojedu.
Kdybych se měla kvůli chlapovi přestěhovat nějak daleko od rodiny, rozhodně vím, že bych to nedala a asi by to ten vztah nepřežil :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí